Війна — день 722: черговий масований ракетний удар та критична ситуація в Авдіївці

Читать на русском
Автор
4557
Бої за Україну продовжуються
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Повномасштабні бойові дії по всій лінії фронту не вщухають щодня, а найважчі сутички відбуваються на сході нашої країни. При цьому критична ситуація спостерігається в Авдіївці, де росіяни взяли під вогневий контроль головний шлях постачання, хоча місто, як і раніше, залишається в руках українських військових. Тим часом Україна продовжує завдавати ударів по росіянах у Чорному морі, а знищення ВДК "Цезар Куніков" вселяє оптимізм не лише всередині країни, а й на Заході.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 15 лютого, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Володимир Зеленський записав вечірнє звернення дорогою на Мюнхенську конференцію.

22:00 Російські військові знову просунулися в районі Авдіївки та підняли прапор РФ над "Зенітом", — DeepState.

Авдіївка, де йдуть бої на карті

21:00 У Вільхуватській громаді Харківської області є приліт двох ворожих КАБів, є влучання в авто з цивільними, загинуло подружжя та дівчина, також є загорання житлового приватного будинку, попередньо — двоє поранених.

Напередодні представник ГУР МОУ Андрій Юсов заявив, що Telegram містить низку загроз для безпеки України, і потрібно шукати варіанти розв'язання цієї проблеми. Сьогодні в Telegram запевнили, що месенджер є безпечним як для українців, так і для інших користувачів.

"Telegram був створений спеціально для захисту користувачів від російського стеження. Його засновника вислали з росії ще до виходу Telegram за захист даних українців. Telegram є і завжди був безпечним для українців і користувачів у всьому світі", — йдеться в листі представника месенджера.

20:00 Костянтин та Влада Ліберови показали на фото, як зараз виглядають околиці Авдіївки.

19:00 В НАТО вважають нереальним перехід російської армії до наступу в Україні в найближчі місяці, — так заявив журналістам у Брюсселі високопосадовець НАТО, що спілкувався на умовах анонімності, пише УП.

18:00 Західні союзники протягом 2024 року планують доставити Україні мільйон безпілотників, — заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг у Брюсселі.

17:00 Внаслідок ракетного удару по Хмельницькій області є пошкодження об'єктів інфраструктури й житлових об'єктів, три людини постраждали.

Ідея броні від мобілізації залежно від сплати податків підсвічує цілий перелік дискримінацій і "може датися надто великою ціною", — голова комітету Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

16:00 Потреби на відбудову України складають вже майже 486 мільярдів доларів. Такі результати третьої оцінки збитків і потреб (RDNA3), яку український уряд провів спільно зі Світовим банком.

Ворог просунувся на півдні Авдіївки, — DeepState.

Карта бойових дій Авдіївка сьогодні 15.02.2024
Карта бойових дій Авдіївка сьогодні 15.02.2024

15:00 У Раді зареєстрували законопроект щодо мотивації до військової служби, однак самого тексту поки що немає у відкритому доступі.

У Лельчицькому районі Білорусі ввели режим контртерористичної операції (КТО), але поки українські прикордонники не фіксують там якихось активних дій.

Під час ранкової ракетної атаки на Львівщину пустили 14 ракет, вісім з яких збили сили ППО. Одна ракета влучила між багатоповерхівками, вибило вікна в десятках будинків на п'яти вулицях, також була повністю знищена електропідстанція у Львові. Троє людей звернулися по допомогу до медиків, загиблих немає, — голова Львівської ОВА Максим Козицький.

14:00 Офіс генпрокурора повідомив про підозру наближеному до президента РФ підсанкційному російському олігарху, співвласнику об’єднаної компанії "РусАл", — йдеться про Олега Дерипаску.

13:00 Ранкова ракетна атака росії не мала критичних наслідків для енергосистеми, — Укренерго.

Російський Бєлгород пережив масовану ракетну атаку, серед іншого був приліт по ТЦ. Вже відомо про 9 загиблих і близько 20 постраждалих.

Внаслідок обстрілу Херсона прямо на вулиці загинула 70-річна жінка.

Співачці Таїсії Повалій було пред'явлено заочну підозру за три кримінальні статті: заклики до війни, виправдання агресії Росії та колабораціонізм. Вона може отримати до 15 років ув'язнення із конфіскацією майна, повідомляє СБУ.

12:00 Генштаб ЗСУ розповів про втрати ворога за останню добу. Окрім майже тисячі ліквідованих окупантів око радує і одиничка навпроти знищених катерів-кораблів, яка символізує ураження ВДК "Цезарь Куніков".

Втрати армії РФ в Україні 15.02.2024
Втрати армії РФ в Україні 15.02.2024

11:00 В Україні оголошено масштабну повітряну тривогу. Причина — черговий зліт винищувача МіГ-31К з аеродрому Саваслейка.

Повітряна тривога в Україні 15.02.2024
Повітряна тривога в Україні 15.02.2024

10:00 У Повітряних Силах ЗСУ поділилися результатами роботи підрозділів протиповітряної оборони цієї ночі. Дякуємо за закрите небо!

09:00 На Івано-Франківщині вранці 15 лютого ППО збила одну із російських ракет. Внаслідок падіння уламків сталася пожежа, яку швидко ліквідували. Обійшлося без постраждалих.

08:00 Генштаб ЗСУ поділився свіжим зведенням про події на фронті. За останню добу на різних напрямках сталося 83 бойових зіткнення із ворогом. Найбільше — на Авдіївському напрямку (40).

Вночі ворог атакував Миргород Полтавської області. Внаслідок прильоту сталася пожежа на місцевому складі. Обійшлося без поранених та загиблих.

07:00 Проміжні підсумки ранкової ракетної атаки 15 лютого по Україні.

  • Низка вибухів пролунала у Києві та області. Мер Кличко повідомляв про роботу ППО, аналогічну інформацію повідомляли і в Київській ОВА.
  • Також гучно було у Запоріжжі та Дніпрі. За попередніми даними, обидва міста були атаковані балістичними ракетами. У Запоріжжі, за даними місцевої влади, є приліт по об'єкту інфраструктури. Поки відомо про одного постраждалого, інформація уточнюється.
  • Чимало ракет "пішло" на західні регіони. Зокрема, вибухи чули у Львові та області, на Хмельниччині, Тернопільщині та Івано-Франківщині.

05:00 Російські терористи запустили ракети з літаків. Також кілька ракет "Калібр" запущено з кораблів у Чорному морі.

3:00 Декілька російських бомбардувальників прямують до пускових позицій у Каспійському морі. Якщо виліт бойовий, то пуски орієнтовно будуть здійснені після 4:00

1:00 Під Курськом спалахнула пожежа на нафтобазі, місцева влада звинувачує Україну.

00:00 Начальник ГУР МОУ Кирило Буданов розповів, що ВДК "Цезар Куніков", який знищили дрони MAGURA, не був порожнім, а перевозив боєприпаси

Інформацію за 12 лютого дивіться за посиланням: Війна — день 719: Україна має проблеми з нестачею зброї, а Росія збирає найманців по всьому світу

Про те, що відбувалося 13 лютого, читайте у матеріалі: Війна — день 720: окупанти продовжують терор українських міст і не знижують тиску на фронтах

Із ситуацією в Україні за 14 лютого можна ознайомитись у матеріалі: Війна — день 721: росіяни посилюють атаки на напрямі Мар’їнки, запеклі бої в Авдіївці