Війна — день 699: на фронті "гаряче", РФ влаштувала новий ракетний обстріл

Читать на русском
Автор
3346
Бої за Україну продовжуються
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Після недавнього загострення на фронті фіксується поступове зниження кількості бойових зіткнень не в останню чергу через потепління, яке знову перетворило підмерзлу землю на рідку кашу. Попри ускладнення умов, росіяни все ж таки намагаються продовжувати чинити тиск, що особливо помітно на Бахмутському та Сіверському напрямах. Щодо Авдіївки, то там ситуація залишається важкою, хоча околиці міста вже й перетворилися на цвинтар російської техніки.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 23 січня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Міністр оборони Канади оголосив про надання Україні десяти багатоцільових катерів Zodiac Hurricane Technologies на 20 мільйонів доларів для допомоги у морських операціях.

Німеччина направить Україні шість багатоцільових військових гелікоптерів Sea King Mk41, — міністр оборони ФРН за підсумками зустрічі у форматі Рамштайн.

22:30 Окупанти втретє за добу завдали ударів по Київському району Харкова. Попередньо — три влучання, повідомляє голова ХОДА Олег Синєгубов.

Є пошкодження цивільної інфраструктури.

Інформація щодо постраждалих уточнюється.

21:00 Десять житлових будинків та десять господарських будівель пошкоджено та дві господарські будівлі зруйновано в Нікопольському районі Дніпропетровської області внаслідок атаки російських окупантів у вівторок, повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

19:00 Російські військові обстріляли Бериславський район на Херсонщині. Внаслідок ворожої атаки загинули двоє місцевих жителів.

18:00 Російська армія обстріляла село Макіївка на Луганщині. Внаслідок ворожої атаки загинув чоловік.

17:00 Чергове засідання Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн", вже 18-те за рахунком, розпочалося.

ПвК "Схід" знищили в Дніпровському районі Дніпропетровської області керовану авіаційну ракету Х-59.

16:00 Міністр оборони США Ллойд Остін переконаний, що суверенна та безпечна Україна має вирішальне значення для глобальної безпеки, у зв'язку з чим він закликав учасників Контактної групи з оборони України ("Рамштайн") продовжувати надавати Україні ще більше допомоги.

15:00 Другу масштабну повітряну тривогу оголошено по всій території України 23 січня. У Росії повітря піднявся МіГ-31К.

14:00 Наразі відомо про 26 представників українських медіа, які перебувають у полоні Російської Федерації, повідомив голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин.

13:00 В результаті атаки БПЛА в Курській області РФ поранено двох військовослужбовців.

12:00 У Північній операційній зоні наші військові знищили декілька крилатих ракет ворога. Одну з них збили за допомогою кулемету "Браунінг". Про це повідомив командувач Об'єднаних Сил ЗСУ Сергій Наєв.

НАТО уклало контракти на закупівлю артилерійських снарядів на суму 1,2 мільярда доларів. Частина цих фінансів буде витрачена конкретно на 155-міліметрові снаряди.

"Збільшення виробництва снарядів необхідність, якщо ми хочемо, щоб підтримка України тривала", — заявив генсек Альянсу Єнс Столтенберг.

11:00 Генштаб ЗСУ поділився свіжою статистикою втрат російських окупантів на фронті. За останню добу наші військові лідквідували понад 900 загарбників!

Втрати армії РФ в Україні 23.01.2024
Втрати армії РФ в Україні 23.01.2024

10:00 У Павлограді Дніпропетровської області пошкоджені інфраструктура, дві школи та 8 багатоповерхівок. Підтверджено загибель 43-річної жінки — вона просто йшла місцевим парком.

9:30 За минулу добу найактивнішим напрямком на фронті виявився Мар'їнський — тут відбито 21 атаку. Основний масив бойових дій відбувався поруч із населеними пунктами Георгіївка та Новомихайлівка.

8:30 Вранці 23 січня ворог вкотре завдав масованого ракетного удару по Україні. Зібрали для вас, що відомо на цей момент 👇

  • КИЇВЩИНА. У Києві від атаки постраждало одразу кілька районів. Є декілька осередків загорянь, пошкоджені автівки, будинки та нежитлові приміщення. За даними мера Віталія Кличка, є дев'ятеро постраждалих. Більшість із них у Соломʼянському районі. Вісьмох людей госпіталізували, одному постраждалому, 13-річному хлопцю, медики надали допомогу на місці. КМВА повідомляє також про одного загиблого.
  • ХАРКІВЩИНА. Ворог бив не лише по самому Харкову, а й по області. У деяких районах обласного центру відсутнє світло та вода, також пошкоджений газопровід. Внаслідок цього сталася пожежа. Також мер Терехов повідомляв про повну руйнацію підʼїзду багатоквартирного будинку, під завалами можуть знаходитися люди. Є дані і про ракетний удар С-300 по оздоровчому табору в Балаклії. Станом на 8:30 було відомо про двох загиблих.
  • ДНІПРОПЕТРОВЩИНА. Цього разу ціллю окупантів став Павлоград. Щонайменше одна людина загинула, за життя ще одного чоловіка наразі борються лікарі.

07:00 У Києві пролунала низка вибухів. Кореспондент "Телеграфа" інформує про щонайменше 4 вибухи на правому березі. Перебувайте в укриттях!

06:00 У повітряному просторі України знаходяться російські крилаті ракети — країна-терорист влаштувала черговий масований обстріл.

Повітряна тривога в Україні 23.01.2024
Повітряна тривога в Україні 23.01.2024

05:00 Після атаки російських терористів по Харкову є пошкодження будинку. Про постраждалих не повідомлялося.

Літаки терористів продовжують йти попереднім курсом, підтверджено перебування у повітрі 12 одиниць Ту-95.

04:00 Російські терористи вдарили по Харкову ракетами. Місцева влада підтверджує низку вибухів у місті.

3:00 Понад 10 російських стратегічних бомбардувальників прямують до пускових рубежів. Якщо виліт бойовий, то ракетні пуски відбудуться після 4:00, а у повітряний простір України ракети увійдуть після 6:00.

1:00 У Білому домі кажуть, що наступні кілька місяців будуть критичними для України через посилення російських обстрілів

00:00 Країни-члени Євросоюзу досягли політичної угоди щодо використання доходів від заморожених російських активів, повідомив голова Європейської дипломатії Жозеп Боррель. Ці кошти у майбутньому будуть використовувати для потреб України.

Що було в Україні 20 січня — читайте за посиланням: Війна — день 696: резонансні прогнози західних ЗМІ та критична ситуація в Авдіївці

Інформацію за 21 січня дивіться за посиланням:Війна — день 697: ЗСУ тримають оборону, найважче на Куп’янському та Авдіївському напрямках

Про те, що відбувалося 22 січня, читайте у матеріалі: Війна — день 698: росіяни посилюють штурми на сході, не озираючись на втрати