На фронті зменшилась кількість боїв: де найбільше атакували росіяни (карта)

Читать на русском
Автор
Сили оборони України
Сили оборони України. Фото Генштаб ЗСУ

Українські військові відбили всі атаки

Протягом минулої доби, 21 січня, на фронті відбулося 68 бойових зіткнень. У порівнянні з 20 січня кількість ворожих атак дещо зменшилась.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України на ранок 22 січня. Найбільше бойових зіткнень відбулося на Авдіївському та Лиманському напрямках.

В зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп’янському напрямку нашими захисниками відбито 7 атак ворога біля Синьківки Харківської області.

На Лиманському напрямку українські воїни відбили 5 атак окупантів поблизу Тернів, Ямполівки Донецької області та ще 6 атак неподалік Білогорівки Луганської області.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 7 атак противника східніше Григорівки, Богданівки, Іванівського та Кліщіївки Донецької області.

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат. Так, Сили оборони протягом минулої доби відбили 5 атак окупантів в районах Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 12 атак південніше Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області, де відбито 5 атак. На Шахтарському напрямку противник наступальних (штурмових) дій не вів.

На Запорізькому напрямку нашими захисниками відбито 7 атак ворога західніше Вербового та Роботиного Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку сили оборони надалі продовжують заходи із розширення плацдарму. Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Протягом минулої доби противник здійснив 6 безуспішних штурмів позицій українських військ.

Нагадаємо, українські військові відійшли з позицій у селі Крохмальне на Куп'янському напрямку. Вони зайняли більш підготовлені рубежі.