Масована ракетна атака по Україні: у Києві та низці інших міст лунали вибухи (оновлено)

Читать на русском
Автор
10267
Росіяни вкотре влаштовують масований обстріл України
Росіяни вкотре влаштовують масований обстріл України. Фото Колаж "Телеграфа"

Більшість бортів вилетіла із аеродрому "Оленья"

Вівторок, 23 січня, почався для багатьох українців із повітряної тривоги. Після серії гучних вибухів у Харкові ворог вирішив застосувати літаки Ту-95 для чергової масованої ракетної атаки по Україні.

Як повідомляють Повітряні Сили ЗСУ, ракетна небезпека існує через загрозу пусків крилатих ракет. Моніторингові канали інформують, що станом на 5 годину ранку у повітряному просторі Саратовської області РФ перебувало 12 авіабортів.

08:18 По всій території України оголошено відбій повітряної тривоги.

08:13 Голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак повідомив, що у Павлограді внаслідок масованої ракетної атаки росіян по місту, попередньо, загинули 2 людей. Також є постраждалі.

08:10 У Соломʼянському районі Києва за різними адресами виявили 5 постраждалих. Всі вони госпіталізовані.

08:05 Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що внаслідок ракетної атаки сталося загоряння в кількох квартирах житлового будинку в Соломʼянському районі. Ще за однією адресою горить квартира. Внаслідок падіння уламків у будинку пошкоджені балкони з 1 по 5 поверхи. У квартирі, де пожежа, виявили одну потерпілу.

У Печерському район є влучання в нежитлову будівлю, триває ліквідація пожежі. Інформація про влучання в дитсадок у Святошинському не підтвердилася. Поруч з приміщенням закладу палають автівки.

07:50 У Харкові внаслідок атаки повністю зруйновано під'їзд багатоквартирного будинку, повідомив мер міста Ігор Терехов. Зараз рятувальники розбирають завали, намагаються врятувати людей. Окрім того, у частині Київського району міста немає води та світла.

07:43 Окрім Брянська – вибухи у Бєлгородській області Росії.

За даними моніторингу, російські терористи атакували Україну 12 літаками Ту-95МС (ракети Х-101/555), 5 літаками Ту-22М3 (ракети Х-22), літаками Су-34/35 (ракети Х-59), також запускалися С-300 та невстановлені балістичні ракети (можливо північнокорейські).

У Києві внаслідок атаки уламки влучили у жилий будинок та нежитлове приміщення, є пожежі серед припаркованих біля домів автомобілей.

07:35 Вибухи у Брянську, Росія.

У Києві внаслідок падіння уламків горять авто у Святошинському районі, є виклики у Солом'янський район. У Харкові внаслідок теракту росіян пошкоджено газогін, є поранені, серед них діти.

07:28 У Києві та Харкові локаційно чисто, йде дорозвідка щодо крилатих ракет. Залишається загроза балістичних ракет, на Дніпропетровщині було чутно вибухи.

07:22 Судячи з усього, російські терористи намагаються здійснити комбіновану атаку. Балістичні ракети запускають одночасно з крилатими – саме так зараз атакують Київ. Також відомо про ракети у напрямку Павлограда.

07:20 У Києві численні вибухи, столиця відбивається від другої хвилі ракет російських терористів. Ту-22М3 тікають від кордонів, але залишається загроза для Харкова – де чули щонайменше 8 вибухів.

07:15 У Харкові вибухи, місто під обстрілом російських терористів. Попередньо – балістичні ракети. Також відомо, що Ту-22М3 підлітають до пускових рубежів біля Брянську – повідомляється про пуски ракет Х-22 в бік Харкова.

07:11 Повідомляється про пуски балістики з-під Бєлгорода у напрямку Дніпра.

07:06 Перша група ракет припинила існування, друга група ракет рухається у бік Києва. Також повідомили про вибухи у Павлограді – ймовірно, північнокорейська балістика з Бєлгорода.

07:03 Кореспонденти "Телеграфу" повідомили про вибухи у Києві. Також повідомляється про балістику у напрямку Харкова.

06:55 Група крилатих ракет облетіла Житомирську область та почала рухатися у напрямку Києва.

06:51 П'ять бортів Ту-22М3 летять в бік українського кордону з авіабаз "Шайковка" та "Оленья". Тим часом крилаті ракети продовжують вештатися заходом України.

6:46 У Повітряних Силах повідомили, що ймовірно, здійснено повторні пуски крилатих ракет зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Каспійського моря. Перша група ракет в західній частині Вінниччини змінили курс на північно-західний (Старокостянтинів).

6:44 Ракети з Вінниччини прямують у напрямку Хмельниччини.

6:30 За даними моніторингових каналів, перша група ракет долітає з Черкаської області до Вінницької. Друга група залишає Полтавську область та рухається у бік Київської/Черкаської областей.

6:23 Перша група ракет перебуває в районі Черкас, курс на захід. Друга група ракет на перетині Сумської та Полтавської областей, курс на захід. Загроза за ракетами зараз — Черкаська, Полтавська, Чернігівська, Київська області.

6:17 За даними моніторингових каналів, зараз у повітрі знаходиться 5 бортів ТУ-22М3: 3 борти з Олени летять у наш бік і 2 борти з Шайковки летять поки не в наш бік, але курс можуть змінити. Загроза ракетам на цю мить — Полтавська та Черкаська області. Повітряна тривога вже оголошена на всій території України.

Новина доповнюється…