У повітрі Ту-95, йде ракетна атака по Україні: де чути вибухи, що відомо (оновлено)

Читать на русском
Автор
2030
Літаки терористів у повітрі Новина оновлена 23 січня 2024, 04:43
Літаки терористів у повітрі. Фото росЗМІ

Мова йде про від 10 до 13 одиниць Ту-95

Російські терористи здійснюють чергову ракетну атаку по Україні. Вони підняли у небо бомбардувальники Ту-95, які є одним з головних засобів скоєння ракетних терактів проти України.

Про це повідомляють моніторингові канали. За їхніми даними, мова йде про 10-13 одиниць Ту-95.

"Телеграф" слідкує за розвитком подій у режимі онлайн.

6:30 За даними моніторингових каналів, перша група ракет долітає з Черкаської області до Вінницької. Друга група залишає Полтавську область та рухається у бік Київської/Черкаської областей.

6:23 Перша група ракет перебуває в районі Черкас, курс на захід. Друга група ракет на перетині Сумської та Полтавської областей, курс на захід. Загроза за ракетами зараз — Черкаська, Полтавська, Чернігівська, Київська області.

6:17 За даними моніторингових каналів, зараз у повітрі знаходиться 5 бортів ТУ-22М3: 3 борти з Олени летять у наш бік і 2 борти з Шайковки летять поки не в наш бік, але курс можуть змінити. Загроза ракетам на цю мить — Полтавська та Черкаська області. Повітряна тривога вже оголошена на всій території України.

6:13 Одразу після 6:00 перші ракети зайшли через Сумську область. У ПС повідомили, що ракета (імовірно Х-59) рухається в напрямку Миргорода. Крім того, зафіксовано зліт бортів Ту-22м3 з аеродрома Шайковка (Калузька область).

Терористи підняли літаки з аеродрому "Оленья" у Мурманській області РФ, куди поки що не дістають Збройні сили України. Орієнтовно до своїх звичних пускових рубежів, Саратовської області та Каспій-Волгодонського регіону, літаки увійдуть о 04:00 – 04:30 годині ранку.

Повітряні сили підтвердили зліт російських літаків. Проте точної кількості не вказують.

"Зафіксовано політ декількох стратегічних бомбардувальників Ту-95МС у південно-східному напрямку (район Каспійського моря). У разі пусків крилатих ракет — повідомимо додатково!", – сказано у повідомленні.

(оновлюється)

Раніше "Телеграф" розповідав про наслідки російської ракетної атаки 13 січня. ППО працювала у багатьох областях, за попередніми даними, загиблих немає. На Полтавщині російська ракета впала у двір приватного будинку, але не розірвалася. На Чернігівщині через ворожу атаку є пошкодження, уламки російської ракети впали в приватному секторі міста, на щастя, люди не постраждали.