У Києві пролунав ряд вибухів: що відомо про нову ракетну атаку (оновлюється)

Читать на русском
Автор
6475
Окупанти здійснили атаку по Києву
Окупанти здійснили атаку по Києву. Фото Відкриті джерела

Відомо про безліч постраждалих

У ході нової ракетної атаки з боку окупантів вранці 23 січня в Києві пролунала низка вибухів. У передмісті столиці також було голосно.

Про це повідомляє "Телеграф". Кореспондент видання інформує про щонайменше 4 вибухи на правому березі під час повітряної тривоги.

Моніторингові телеграм-канали тим часом пишуть, що у Києві працює ППО. За кілька хвилин раніше повідомлялося, що ракети летять з боку Житомирської області на Київську.

Оновлено: Мер Віталій Кличко повідомляє, що наразі відомо про 18 постраждалих у столиці. З них 13 – госпіталізовано, у тому числі троє дітей. Одному 13-річному хлопцю та чотирьом дорослим постраждалим медики надали допомогу на місці. Одну жінку доправили до реанімації.

Представник Київської міської військової адміністрації Михайло Шаманов в ефірі телемарафону сказав, що окупанти зробили комбінований удар по країні. Тобто спочатку були використані крилаті ракети, а потім – балістичні.

"Столиця сьогодні була атакована комбінованим ударом. Тобто спочатку було запущено крилатих ракет Х-101, Х-555 з району Каспійського моря. А потім, ймовірно, була балістика. Швидше за все, це були Іскандери", — сказав він.

Своєю чергою заступник голови КМДА Микола Поворозник додав, що Київ вранці атакували близько 20 ракет. Усі з них були збиті. Зараз проводиться евакуація з декількох п’ятиповерхівок через бойову частину ракети, що не вибухнула. Одна частина її знаходиться на подвір’ї будинку, а друга — в одній із квартир.

У житловому будинку у Святошинському районі в одній із квартир виявили не здетоновану бойову частину ракету. Зараз із багатоповерхівки евакуюють людей.

У зв’язку з великою загрозою всіх громадян Київщини та решти областей України, в яких оголошено сигнал повітряної тривоги, просять залишатися в безпечних місцях до відповідного розпорядження.

Приблизно о 07:15 у Києві пролунав ще ряд вибухів. Загалом їх прогриміло близько десяти.

Мер столиці Віталій Кличко у своєму Telegram-каналі також підтвердив інформацію про ситуацію у місті. За його словами, було кілька викликів екстрених служб до Солом’янського району. Там стався спалах у кількох квартирах житлового будинку.

"У Солом’янському районі у багатоквартирному будинку вибуховою хвилею вибило вікна. Поки що інформації про постраждалих немає. Є звернення до медиків за іншою адресою в Солом’янському районі!", — написав він.

При цьому в іншому районі вже відомо про одного потерпілого. Його госпіталізували.

" У Печерському районі потрапляння до нежитлової будівлі. Підрозділи екстрених служб прямують на місце. Одного постраждалого госпіталізували медики у Солом’янському районі", - сказав мер Києва.

Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко інформує, що у Святошинському районі сталося загоряння внаслідок атаки.

"Внаслідок ракетного удару у Святошинському районі зафіксовано загоряння припаркованих автомобілів. Деталі з’ясовуються. Оперативні служби прямують на місце. Повітряна тривога триває. Знаходьтесь в укриттях!", — зазначив він.

Також за інформацією очевидців відомо, що у передмісті Києва уламки потрапили до житлового будинку.

Водночас про ситуацію у Києві у своїх соцмережах написав український народний депутат Олексій Гончаренко. Він показав фотографію, зроблену у київському метро, де люди змушені ховатися від вибухів.

Станом на 07.25 моніторингові Telegram-канали повідомляють, що небо над Києвом чисте.

Нагадаємо, що 29 грудня російські окупанти здійснили наймасовішу атаку на Україну з початку повномасштабного вторгнення. У Києві та в низці інших міст пролунали вибухи. Кореспондент "Телеграфа" Ян Доброносов показав, як виглядала столиця після обстрілу.