Війна — день 697: ЗСУ тримають оборону, найважче на Куп’янському та Авдіївському напрямках

Читать на русском
Автор
4249
Настав новий день опору російським окупантам Новина оновлена 21 січня 2024, 22:05
Настав новий день опору російським окупантам. Фото telegraf.com.ua

Оперативно про головне за добу

Україна продовжує відбивати широкомасштабне російське вторгнення. Ворог не припиняє тиснути на фронтах, а також продовжує практику обстрілу цивільної інфраструктури та населених пунктів.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 21 січня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Повітряні сили ЗСУ попереджають про активність ворожої тактичної авіації в акваторії Азовського моря.

22:00 Російська Федерація ввечері знову запустила на територію України безпілотники типу "Шахед", повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

Цього разу росіяни запустили безпілотники із півдня України. Станом на 21:45 повітряну тривогу вже оголошено в Херсонській, Дніпропетровській та Миколаївській областях.

21:00 Російська армія з лівого берега Дніпра знову обстрілює Херсон.

20:00 Сили оборони України минулої доби відбили атаки та штурми російських окупантів на куп'янському, лиманському, бахмутському, авдіївському, мар'їнському та запорізькому напрямках, а також на лівому березі Дніпра в Херсонській області. Протягом доби сталося 59 бойових зіткнень. Найбільше атак окупантів відбито на авдіївському та лиманському напрямках, повідомляє Генштаб ЗСУ.

19:00 Відхід із Крохмального — це не проблемна ситуація, українські військові перейшли на вигідніші позиції. Про це розповів начальник прес-служби 15 прикордонного загону бригади "Сталевий кордон" Іван Шевцов.

18:00 Ворог збільшив присутність ракетоносіїв у Чорному морі. До фрегата знов додався малий ракетний корабель. Загальний рівень ракетної загрози підвищено. Спільне спорядження носіїв — до 16 "Калібрів".

17:00 ППО ЗСУ збили російську керовану авіаційну ракету, імовірно Х-59, яка летіла в напрямку Дніпра.

16:00 На Кіровоградщині, яка в неділю зазнала ворожого обстрілу, постраждалих немає, цивільних об'єктів не пошкоджено.

15:00 Росія в останні два тижні посилила атаки на фронті в Україні. Але на тлі цього втрата російської армії зросла, повідомляє Міноборони Британії.

14:00 Під час повітряної тривоги, яку було оголошено у низці областей, на Кіровоградщині прогриміли вибухи. Їх чули в Олександрії та Кропивницькому.

13:00 У Севастополі пролунали вибухи. Так званий "губернатор Севастополя" Михайло Развожаєв уже заявив, що російські військові "відбивають атаку" ЗСУ і нібито щось збили над морем.

12:00 Вибухи, і як наслідок пожежа, на морському терміналі у селищі Усть-Луга в Ленінградській області РФ є спецоперацією Служби безпеки України.

11:00 Окупанти не залишили планів наступати на фронті в Україні — на Бахмутському, Куп'янському та Лиманському напрямах. Ворог намагається атакувати від Куп'янська Харківської області до Нью-Йорка Донецької області.

07:00 Сили протиповітряної оборони на півдні України знищили ворожий ударний безпілотник сьогодні вночі, 21 січня.

00:00 У місті Тула (РФ) пролунали потужні вибухи, повідомляють місцеві пабліки.

Інформацію за 18 січня дивіться за посиланням: Війна — день 694: росіяни "затихли" під Куп’янськом, але тиснуть в інших місцях

Про те, що відбувалося 19 січня, читайте у матеріалі: Війна — день 695: Україна страждає від нестачі боєприпасів, але вражає дронами

Що було в Україні 20 січня — читайте за посиланням: Війна — день 696: резонансні прогнози західних ЗМІ та критична ситуація в Авдіївці