Війна — день 837: росіяни зазнають рекордних втрат, але продовжують прориватися на ряді напрямків

Читать на русском
Автор
1341
Бої за Україну продовжуються Новина оновлена 09 червня 2024, 22:09
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Російські окупанти продовжують атакувати на низці напрямків на Донеччині, де вони намагаються прорватися до Часового Яру, при цьому їх тиск на Харківському напрямку слабшає, чим успішно користуються ЗСУ. Загалом і на Заході, і в Україні зазначають, що росіянам не вистачає часу на реалізацію своїх планів у Харківській області, оскільки постачання зброї від союзників збільшується, а з ними й можливості українських сил. Це також призводить до того, що росіяни зазнають рекордних втрат на фронті та змушені пускати в бій застарілу техніку.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні новини України та світу за 9 червня. Більш оперативну інформацію ви можете отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

22:00 Президент Володимир Зеленський каже, що найскладнішим напрямком на фронті залишається Покровське, де минулої доби сталося понад 40 російських атак.

21:00 Начальник авіації Командування ПС ЗСУ Сергій Голубцов каже, що Україна протягом кількох тижнів розпочне випробування власних КАБ

20:00 Внаслідок нічного удару по російському летовищу "Ахтубінськ" пошкодження могли отримати два літаки Су-57, а не один.

19:00 Україна вперше завдала авіаудару по території Росії, внаслідок якого було знищено командний пункт у Білгороді

18:00 Росіяни вдарили по Харкову авіабомбами. У місті чули вибух.

17:00 В Україні ведуть уже 30 кримінальних проваджень про розтрату коштів на будівництві фортифікацій, загальна сума збитків може сягати 20 мільярдів гривень.

15:00 В Україні створять реєстр замінованих територій. Запуск дозволить автоматизувати та прискорити "цілу низку процесів". Так, фермери зможуть отримати витяги про статус своїх земель: забруднені вони, чи очищені. Місцева влада — контролювати стан сільськогосподарських земель для ухвалення рішень про податкові пільги, — Мінекономіки

14:00 Покровський напрямок фронту залишається найактивнішим, там відбувається найбільше боїв. Росія зазнає найбільших втрат на цій ділянці фронту.

13:00 У Миргороді Полтавської області 9 червня пролунав вибух. У регіоні було оголошено тривогу.

12:00 У Німеччині з'явиться європейський конвеєр зі збирання ракет Patriot, в якому також беруть участь Нідерланди

"Американський виробник дав дозвіл на будівництво Patriot у Європі. Це прискорить виробництво", — повідомила міністр оборони Нідерландів Оллонгрен.

11:00 На війні в Україні загинув уже 63-й доброволець із Білорусі

Як повідомляє Еuroradio, доброволець з позивним "Краків" загинув 10-13 березня на Харківському напрямку під час виконання бойового завдання.

09:00 В Луганской области прозвучали взрывы, — росСМИ

08:00 Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 09.06.24 орієнтовно склали

07:00 Впродовж доби окупанти 429 разів ударили по Запорізькій області. Під ворожим вогнем перебували 8 населених пунктів.

00:00 Протягом дня суботи, 8 червня, російські загарбники здійснили 26 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Загалом в області зафіксовано 59 вибухів на території низки громад.

А про те, що відбувалося 6 червня, читайте за посиланням: Війна – день 834: річниця підриву Каховської ГЕС та уточнення від Байдена щодо ударів по Росії

Про новини та події 7 червня ми розповідали тут: Війна – день 835: Єврокомісія рекомендувала Україну в ЄС, а США виділили великий пакет допомоги

З ситуацією в Україні за 8 червня ви можете ознайомитись у цьому матеріалі: Війна – день 836: світ об’єднується навколо України, а росіяни посилюють провокації