Війна – день 836: світ об’єднується навколо України, а росіяни посилюють провокації

Читать на русском
Автор
909
ЗСУ продовжують стримувати ворога, який уже день поспіль Новина оновлена 08 червня 2024, 23:17
ЗСУ продовжують стримувати ворога, який уже день поспіль. Фото telegraf.com.ua

Розповідаємо оперативно про головне за добу, 8 червня

На календарі – субота, 8 червня. Напередодні у Франції був важливий день, — президент України Володимир Зеленський зустрівся з американським колегою Джо Байденом, який оголосив новий пакет допомоги і вибачився за зволікання з ним. Крім того, стало відомо про намір концерну KNDS, який створює танки Leopard та гармати CAESAR, відкрити завод в Україні. Не пройшов день без гучних заяв і з боку російського диктатора Володимира Путіна, який згадував про переговори та ядерну зброю.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні новини України та світу за суботу, 8 червня. Більш оперативну інформацію ви можете отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 На фронті з початку доби вже сталося 76 бойових зіткнень. Росіяни атакували українську територію 52 КАБами та 481 дроном-камікадзе, повідомляє Генштаб ЗСУ.

22:00 Міноборони України підписало контракт зі збройовою французькою компанією Thales Group щодо купівлі та поставки другої системи протиповітряної оборони ControlMaster 200 (CM200). Вона включає радар повітряного огляду Ground Master 200, систему радіозв'язку, центр керування ППО ControlView разом із портативними терміналами розподілу озброєння.

21:00 Більша частина Вовчанська Харківської області перебуває під контролем Сил оборони, окупанти нарощують на цьому напрямку своє угруповання, повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин

20:00 Третя штурмова бригада ЗСУ відмовилася від ідеї формувати окремі загони із ув'язнених.

18:00 Росіяни перекидають частину сил із Херсонського напрямку на північ Харківської області, заявляє "Центр національного спротиву", що входить до Сили спецоперацій України.

17:00 Російські війська обстріляли селище Білозерка Херсонської області, внаслідок поранення отримали двоє місцевих жителів, повідомляє обласна військова адміністрація.

16:00 З початку доби російські війська 44 рази атакували позиції ЗСУ. На Покровському напрямку найвища інтенсивність атак, також фіксується активізація бойових зіткнень на Лиманському напрямку, повідомляє Генштаб ЗСУ.

15:00 Росіяни, які зазнають значних втрат на Харківському напрямку, поповнюють їх, перекидаючи війська з Херсонської області, повідомляє ЦНС

14:00 Моніторинги писали про ракету в напрямку Одеської області. На щастя, ціль зникла

13:00 Поляки знову хочуть заблокувати кордон між Україною і Польщею на все літо та початок осені, — ДПСУ

Блокування може початися 9 червня о 10:00 і триватиме до кінця вересня на КПП "Шегині-Медика".

Які саме категорії транспорту будуть блокуватися, поки точно не відомо.

12:00 У Вовчанську ЗСУ взяли в полон цілу штурмову групу окупантів

11:00 На Дніпропетровщині росіяни атакували рятувальників

Як повідомила ОВА, у Покровській громаді Нікопольського району вогнеборці приїхали ліквідовувати наслідки попередньої атаки, у цей момент окупанти вдарили дроном повторно.

28-річний рятувальник був поранений, стан — важкий.

10:00 Українські безпілотники вперше за весь час війни пролетіли над Північною Осетією. Відстань – близько тисячі кілометрів.

Глава регіону Сергій Меняйло заявив, що 3 безпілотники нібито вдалося збити, а жертв та руйнувань немає. Метою був аеродром зі стратегічною авіацією у Моздоку.

09:00 Росіяни вкотре обстріляли Нікопольщину: загинув 70-річний чоловік, — ОВА

У регіоні пошкоджені: комунальне підприємство, інфраструктурний об’єкт, адмінбудівля, житлові будинки, господарські споруди та ліні електропередач. Одна приватна оселя повністю зруйнована.

08:00 За добу ЗСУ ліквідували понад 1000 окупантів

07:00 Впродовж доби окупанти 290 разів ударили по Запорізькій області. Під ворожим вогнем перебували 8 населених пунктів.

03:00 Повідомляється про вибухи у тимчасово окупованому Криму. Під ударом опинився район Балаклавської ТЕС.

01:00 Ударні безпілотники російських терористів помічені у Полтавській та Запорізькій областях. Також терористи пускали КАБи на Харківщині.

00:00 Повітряні сили ЗСУ повідомляють про загрозу ударних безпілотників для Харківської та Сумської областей.

Французький президент Емманюель Макрон заявив, що вважає легітимним запит України на навчання військових на своїй території, і, принаймні, ще кілька країн погоджуються з можливістю відправити інструкторів до України для навчання мобілізованих українських військовослужбовців.

Карта бойових дій на початок доби виглядає так:

Карта бойових дій DeepState 08.06.2024
Карта бойових дій DeepState 08.06.2024

З ситуацією в Україні за 5 червня ви можете ознайомитись у цьому матеріалі: Війна – день 833: ворог знову атакує мирні міста, а в Україні досліджують нюанси мобілізації

А про те, що відбувалося 6 червня, читайте за посиланням: Війна – день 834: річниця підриву Каховської ГЕС та уточнення від Байдена щодо ударів по Росії

Про новини та події 7 червня ми розповідали тут: Війна – день 835: Єврокомісія рекомендувала Україну в ЄС, а США виділили великий пакет допомоги