Війна — день 742: росіяни тиснуть на кількох напрямках і масово атакують "шахедами"

Читать на русском
Автор
2761
Бої за Україну продовжуються Новина оновлена 06 березня 2024, 23:09
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Російські окупанти продовжують намагатися тиснути на ряді напрямків, а найбільша кількість атак робиться біля Авдіївки та Мар’їнки. При цьому, за повідомленнями бійців ЗСУ, в деяких місцях в українських захисників спостерігається суттєве покращення ситуації з артилерійськими боєприпасами, а тому вони можуть давати гідну відповідь загарбникам. Своєю чергою обстріл мирних міст не зупиняється ні на добу, так що війна нагадує про себе навіть далеко від лінії фронту.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 6 березня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Україна стабілізує лінію фронту та почне готуватися до контрнаступальних дій для перехоплення ініціативи, — командувач Сухопутних військ Павлюк.

22:00 Партнери України зібрали майже всі гроші, необхідні для фінансування чеської ініціативи щодо закупівлі 800 тисяч артилерійських снарядів.

Боєприпаси можуть доставити в Україну протягом декількох тижнів.

21:00 Після Авдіївки на Донеччині ворог зосереджує основні зусилля на Новопавлівському напрямку, підтягує туди резерви, повідомляє спікер оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Дмитро Лиховій.

20:00 У Силах оборони півдня не пов’язують удар по Одесі з візитом Зеленського.

"Відбувається те, що Росія – терорист, і вона, очевидно, продовжує атаки на припортову інфраструктуру. Так, по Одесі був завданий ракетний удар, імовірно, балістичною зброєю, із влучанням в одну з будівель в припортовій інфраструктурі. Але це ніяким чином не пов'язано з конкретним візитом. Це пов’язано з терором, який ворог достатньо методично проводить", — повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Cил оборони півдня Гуменюк.

18:00 Російські окупанти завдали удару по торговому центру Нікополя Дніпропетровської області, повідомляє Нікопольська РВА.

У відомстві не уточнили, чи є внаслідок терористичної атаки росіян жертви серед мирного населення.

17:00 Німеччина виділяє тризначну мільйонну суму на закупівлю боєприпасів для України в рамках ініціативи Чехії, — прессекретар уряду Штеффен Хебештрайт.

Проте точної суми фінансування та інших подробиць він не уточнював.

16:00 Війська ОСУВ "Таврія" продовжують проводити оборонну операцію.

Загальні втрати противника в живій силі за добу становлять 515 осіб (убитими й пораненими). Ще 4 російських окупантів узято в полон.

Втрати ворога в озброєнні та військовій техніці склали 71 одиницю, не враховуючи БпЛА.

15:00 У селищі Борова чоловік загинув у своєму будинку після обстрілу, повідомляють Харківська ОВА та поліція.

Його дружину врятували з-під завалів. Трьох дітей поранено.

Виникла пожежа, знищено автомобіль, гараж, господарські споруди.

12:30 У ГУР повідомили, що завдяки знищенню патрульного корабля "Сергій Котов" було знищено щонайменше 7 окупантів, ще 27 дістали поранення різної тяжкості.

11:00 В Одесі пролунав потужний вибух. Над містом підіймається дим. За попередніми даними, Одесу було атаковано ракетою, випущеною із тимчасово окупованого Криму.

Одеса вибух 06.03.2024
Вибух в Одесі

10:00 Генштаб ЗСУ поділився свіжою статистикою втрат серед окупаційної армії:

Втрати армії РФ в Україні 06.03.2024
Втрати армії РФ в Україні 06.03.2024

9:00 У Сумах внаслідок нічного удару росіян пошкоджені цивільні об'єкти, 11 житлових багатоповерхівок та чимало приватних автомобілів. Є поранені, серед них — 10-річна дитина.

8:00 Сили протиповітряної оборони збили цієї ночі 38 із 42 "шахедів", котрими ворог атакував Україну. Бойова робота велася у межах Дніпропетровської, Одеської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Харківської, Вінницької та Сумської областей.

7:00 Генштаб ЗСУ поділився свіжим зведенням новин із фронту. За минулу добу на різних напрямках зафіксували 86 бойових зіткнень із ворогом. Найбільш активним є Новопавлівський.

6:00 Ранку! Зібрали для вас кілька новин, котрі ви могли проспати:

  • цієї ночі Україна знаходилася під масованою атакою "шахедів". Протягом кількох годин сили ППО відбивали удари безпілотників у різних регіонах країни. Вибухи чули на Одещині, Сумщині, Київщині, Хмельниччині тощо. Чекаємо офіційної інформації від військових;
  • представники партизанського руху "АТЕШ" з'ясували, що на території військової академії зв'язку ім. Будьонного у Санкт-Петербурзі ведеться виробництво БПЛА для війни з Україною. Партизани також натякнули, що зовсім скоро "виробництву" може стати гаряче;
  • на окупованій Луганщині бойовики вигадали новий спосіб заманювання мирних жителів на "вибори". Зокрема, як повідомляє ЦНС, окупанти оголосили про проведення флешмобу "вся сім'я — на вибори", учасники якого мають обов'язково відзвітувати світлиною родини на "дільниці" у соцмережах. Це має створити імітацію масовості на подібному "голосуванні", вважають аналітики;
  • зрадник України Віктор Медведчук планує судитися з Україною через Верховний Суд. Серед іншого він бажає повернути українське громадянство, депутатський мандат та отримати зняття санкцій. Про це йдеться у журналістському розслідуванні hromadske.

3:00 Суми вночі зазнали обстрілів. Повідомляється про прильоти трьох "шахедів" у різних частинах міста

1:00 На території України помічено кілька груп безпілотників, через яких тривогу було оголошено у більшості областей. Повідомлялося про прильоти на Одещині

00:00 Одеса перебуває під ударом російських БПЛА. Як і раніше, вони йдуть групами з боку Чорного моря.

Із ситуацією в Україні за 3 березня можна ознайомитись у матеріалі: Війна — день 739: жалоба в Одесі, важкі бої на сході

Інформацію за 4 березня лютого дивіться за посиланням: Війна — день 740: росіяни наступають на сході та півдні, спекотно під Работино та Авдіївкою

Про те, що відбувалося 5 березня, читайте у матеріалі: Війна — день 741: ЗСУ зупинили просування росіян під Авдіївкою, але вони знайшли нову мету