Війна — день 739: жалоба в Одесі, важкі бої на сході

Читать на русском
Автор
1663
Бої за Україну продовжуються Новина оновлена 03 березня 2024, 23:23
Бої за Україну продовжуються. Фото Колаж "Телеграфу"

Оперативно про головне за добу

Україна відбиває широкомасштабне російське вторгнення вже 739 днів. В Одесі оголошено День жалоби за загиблими внаслідок атаки дрона житловою багатоповерхівкою минулої ночі. На фронтах ситуація залишається складною: російські окупанти продовжують тиснути на багатьох напрямках, проте ЗСУ стримують противника і завдають значних втрат у живій силі і техніці.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 3 березня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Росія наступає на Іванівське поблизу Бахмута, у межах міста тривають жорсткі бої — начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш.

Він повідомив, що росіяни також намагаються атакувати і в населеному пункті Богданівка, що північніше від населеного пункту Часів Яр. Туди перекидаються десантні підрозділи, мотострілецькі полки та бойовий армійський резерв. Він додав, що захопити Часів Яр у росіян поки що не виходить.

22:00 Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс вважає, що вчорашнім ударом по багатоповерхівці в Одесі Росія заявляє про явну непошану до будь-яких мирних угод: "Це абсолютно обурливе вбивство. Свідомо вбиваючи немовлят уві сні, Росія заявляє про явну неуважність як минулим, так і майбутнім. Повинні бути серйозні і негайні наслідки, а не безкарність, що триває".

21:00 В Одесі рятувальники ДСНС завершили пошуково-рятувальні роботи. Усього внаслідок російського удару загинули 12 людей, серед них — 5 дітей.

20:00 Українські FPV-дрони почали оминати системи РЕБ окупантів, скаржаться російські пропагандисти.

19:00 Сили оборони України минулої доби відбили атаки та штурми російських окупантів на куп'янському, лиманському, бахмутському, авдіївському та новопавлівському напрямках, всього протягом доби сталося 68 бойових зіткнень.

18:00 Російські окупанти протягом дня атакують за допомогою безпілотних літальних апаратів місто Берислав, а також села Дудчани, Качкарівка, Саблуківка, Михайлівка, Козацьке та Веселе Бериславського району Херсонської області, що лежать на правому березі р.Дніпро, якою проходить лінія фронту.

"Окупанти обстрілюють житлові квартали, прибережну зону. Є влучення в нежитлові приміщення. На щастя, обійшлося без постраждалих", — повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

17:00 Росіяни вдень скинули авіабомбу на центр міста Курахове на Донеччині. Внаслідок авіаудару постраждали 16 людей.

16:00 Кабмін виділив 1,3 млрд грн на будівництво фортифікаційних споруд на Запорізькому напрямку, заявив голова Запорізької ОВА Іван Федоров в прямому ефірі.

15:00 У Покровську ліквідують наслідки ворожого обстрілу, поранення отримали троє людей. Пошкодження отримали 14 багатоповерхівок, 4 приватні будинки та 2 навчальні заклади. Окупанти пошкодили газопровід, тож 1800 абонентів залишаються без газу, повідомила Донецька ОВА.

14:00 В операційній зоні ОСУВ "Таврія" обстановка залишається складною, проте контрольованою. На Авдіївському напрямку вона стабілізується. Наші війська продовжують ведення оборонної операції, повідомляє командувач ОСУВ Олександр Тарнавський.

08:00 Минулої ночі російські військові атакували ракетою, ударним дроном і артилерією Дніпропетровську область. На місці прильоту виникла пожежа, пошкоджено будинок.

07:00 ЗСУ відмінусували за добу ще 1160 окупантів. Також збито літак і знищено 16 танків

00:00 На Харківщині наприкінці минулої доби пролунали вибухи. Попередньо, росіяни атакували переробленими ракетами С-300 із Білгородської області РФ.

Нідерланди оголосили про надсилання чергового пакету військової допомоги в Україну.

До його складу увійдуть 22 катери для річкової флотилії України на Дніпрі.

Три з них – швидкісні броньовані десантні катери CB-90. Швеція оголосила, що надішле 10 таких судів.

Із ситуацією в Україні за 29 лютого можна ознайомитися у матеріалі: Війна — день 736: ЗСУ стабілізували фронт під Авдіївкою, але окупанти тиснуть під Мар’їнкою

Інформацію за 1 березня лютого дивіться за посиланням: Війна — день 737: фронт тримається, на Мар’їнському напрямку тяжкі бої

Про те, що відбувалося 2 березня, читайте у матеріалі: Війна — день 738: російські війська наступають на низці напрямків, ЗСУ обороняються