Війна — день 737: фронт тримається, на Мар'їнському напрямку важкі бої

Читать на русском
Автор
4397
Бої за Україну продовжуються Новина оновлена 01 березня 2024, 23:07
Бої за Україну продовжуються. Фото Колаж "Телеграфу"

Оперативно про головне за добу

На календарі 1 березня 2024 року. Розпочався 737-й день війни України проти російського терористичного режиму. На фронті ситуація доволі складна: російських терористів вдалося зупинити на Авдіївському напрямку, натомість вони почали активно тиснути на Мар'їнському. Тривають важкі бої.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 1 березня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 У південно-східних областях України тривога у зв'язку з атакою "Шахедів".

22:00 Україна значно модернізувала морські дрони Sea Baby, вони стали швидшими та сильнішими, — генерал СБУ Іван Лукашевич.

21:00 Сили оборони України на Авдіївському напрямку розгромили елітну групу російських штурмовиків з 15 окремої гвардійської бригади і зафіксували цей процес на відео.

20:00 Уряд Нідерландів виділяє Україні новий пакет військової допомоги, а також профінансує закупівлю артилерійських снарядів, які знайшла Чехія.

19:00 Аргентина віддала Україні гелікоптери, які отримала від РФ — Financial Times.

18:00 Український наземний дрон-камікадзе з протитанковими мінами ТМ-62 заїхав у лісопосадку та розніс позиції росіян потужним вибухом, — голова Офісу президента Андрій Єрмак показав відео та підписав його "Круто".

17:00 У Харкові Президент України Володимир Зеленський та Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте провели переговори у вузькому, розширеному форматах та у форматі засідання військового кабінету. А також підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Нідерландами.

Вночі Росія завдала ракетного удару по Костянтинівці, пошкоджено щонайменше 18 цивільних об’єктів.

16:00 В Криму були вибухи, Росія заявила про масовану ракетну атаку України Storm Shadow та ADM-160 MALD проти Кримського мосту. В мережі повідомлялося про приліт по військовій базі.

14:00 У списку тих, кого Кремль залучив до підривної кампанії проти України під кодовою назвою "Майдан-3", – перший заступник керівника адміністрації президента РФ Сергій Кирієнко та колишній помічник Путіна Владислав Сурков, — речник ГУР Андрій Юсов.

13:00 Російський агент під виглядом інструктора шпигував для Росії на полігонах в Миколаївській областій, він отримав 15 років, — СБУ.

Канадські інструктори можуть повернутися в Україну для тренувань українських солдатів за певних умов, але це "має бути зроблено досить обережно й обмежено", — міністр оборони Канади Білл Блер.

В Покровському районі Донеччини були вибухи.

12:00 Повітряні сили ЗСУ повідомляють про ракети курсом на Дніпропетровщину.

11:00 Японія ввела санкції проти 12 людей та 36 організацій, повʼязаних із росією. У списку — "Росатомфлот", Тінькофф банк, "Калашніков", "Уралвагонзавод", "Алмаз-антей", табір "Артек" і чиновники, які повʼязані з депортацією українських дітей. Також у списку голова уряду Чечні й командир спецполку поліції Чечні Замід Чалаєв.

10:00 У ніч на 1 березня 2024 року противник атакував 5-ма зенітними керованими ракетами С-300 з окупованої Донеччини і Бєлгородської обл. та 4-ма ударними БпЛА типу "Shahed" (із районів Приморсько-Ахтарськ, Курськ – рф.).

Знищено/запущено

— 4/4 БпЛА "Shahed 131/136";

— 0/5 ракет із ЗРК С-300.

09:00 Полтавська, Дніпропетровська, Донецька, Харківська області — загроза застосування балістичного озброєння!

08:00 Орієнтовні втрати ворога з початку повномасштабної війни

07:00 З серпня КНДР поставила росії понад 2,5 млн боєприпасів.

Для цього використовують "‎темні судна", пише CSIS. У них вимкнені передавачі для відслідковування.

06:00 Франція замовить у Delair 100 безпілотників, які надійдуть до України вже цього літа.

05:00 В Донецькій області оголошувалася повітряна тривога через загрозу балістики з боку російських терористів. З Херсону повідомляли про численні вибухи – терористи знову обстрілювали місто.

03:00 Наразі в небі чисто. Повітряних тривог немає.

01:00 Зафіксовано активність тактичної авіації російських терористів на північно-східному напрямку. Оголошено повітряну тривогу.

00:00 В небі над Україною все тихо, немає ані безпілотників, ані ракет, ані ще чогось російського.

Про те, що відбувалося 27 лютого, читайте у матеріалі: Війна — день 734: окупанти просуваються під Авдіївкою та посилюють тиск під Мар’їнкою

Із ситуацією в Україні за 28 лютого можна ознайомитись у матеріалі: Війна — день 735: загарбники тиснуть на Мар’їнському напрямку та активізувалися на Куп’янському

Інформацію за 29 лютого дивіться за посиланням: Війна — день 736: ЗСУ стабілізували фронт під Авдіївкою, але окупанти тиснуть під Мар’їнкою