Війна — день 738: російські війська наступають на низці напрямків, ЗСУ обороняються

Читать на русском
Автор
1763
Бої за Україну продовжуються Новина оновлена 02 березня 2024, 23:02
Бої за Україну продовжуються. Фото Колаж "Телеграфу"

Оперативно про головне за добу

На календарі 2 березня 2024 року. Розпочався 738-й день війни України проти російського терористичного режиму. Російські війська продовжують наступати на низці напрямків, в тому числі на Мар'їнському, Авдіївському та Роботинському. Українська армія обороняє позиції та завдає великих втрат терористам.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 2 березня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Після роботи української ППО по черговому літаку Су-34 росіяни не припиняють повністю використовувати свою тактичну авіацію, хоча й можуть змінити тактику або ж використовувати більш старі моделі літаків, — начальник прессслужби ОСУВ "Хортиця Ілля Євлаш.

21:00 В Одесі на місці російського удару по багатоповерхівці під завалами виявлено тіло восьмої загиблої людини. Тривають роботи з деблокації, — ДСНС.

20:00 Австралія поставила Збройним Силам України 14 машин спеціального призначення HMT Extenda Mk 2.

19:00 Повітряне командування "Схід" підтверджує збиття російського винищувача-бомбардувальника Су-34.

18:00 Російські війська обстріляли Нікополь та Нікопольський район на Дніпропетровщині. Внаслідок ворожих ударів було зруйновано цивільну інфраструктуру та поранено двох жінок.

17:00 Генпрокурор України Андрій Костін про удар по Одесі: "Це цілеспрямована атака на житловий будинок".

"Це не просто обстріли, це політика, спрямована на терор і знищення українців. Це атака на житловий будинок. Цей будинок не знаходиться поруч з жодним воєнним об'єктом або об'єктом подвійного призначення. Цей будинок знаходиться в зоні щільної забудови".

16:00 В операційній зоні ОСУВ "Таврія" за минулу добу загальні втрати ворога становлять: у живій силі — 336 осіб (вбитими і пораненими); в озброєнні та військовій техніці — 38 одиниць (не враховуючи БпЛА). Зокрема, це 4 танки, 12 ББМ, 6 артсистем, 1 ПТРК, 4 засоби ППО, 10 автомобілів та 1 одиниця спецтехніки. Нейтралізовано або збито 258 БпЛА різних типів. Сили оборони України знищили також 3 склади боєприпасів і ще 2 важливі об'єкти росіян.

За останні дві доби взято в полон загалом 10 російських окупантів.

15:00 У російському Єкатеринбурзі на електро підстанції, яка забезпечує енергією три оборонні підприємства, пролунав вибух. За даними росЗМІ, на місці експерти знайшли сліди саморобної вибухівки

13:00 В Одесі виявили четверту жертву. ДСНС повідомила, що на рівні першого поверху під завалами виявлено четверте тіло загиблої особи, проводяться роботи по деблокації.

12:00 У звʼязку з людськими втратами, через російську дронову атаку, завтра в Одесі та області оголошено траур.

11:00 Кількість жертв російської атаки по Одесі збільшилася до трьох осіб. Тільки що рятувальники деблокували з-під завалів тіло людини.

Пошуково-рятувальна операція триває.

09:00 В результаті бойової роботи протиповітряною обороною знищено 14 "шахедів" у межах Одеської, Миколаївської, Запорізької, Харківської, Сумської, Дніпропетровської областей.

На жаль, внаслідок влучань та падіння уламків на Одещині та Харківщині є загиблі та постраждалі.

08:00 Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 02.03.24 (орієнтовно)

07:00 Росіяни вночі запустили по Одесі та області 8 "Шахедів" з акваторії Чорного моря. 7 дронів були збиті ППО ЗСУ, але 1 безпілотник під час маневрів серед житлових кварталів влучив в одеську 9-поверхівку, — Сили оборони півдня України.

"Частина під'їзду з 18 квартир зруйнована. Вже відомо про одну загиблу людину та 7 постраждалих, серед яких вагітна жінка та маленька дитина", — передали військові.

Триває пошуково-рятувальна операція, за попередніми даними під завалами можуть бути люди.

05:00 Ударний безпілотник росіян зруйнував частину багатоповерхового дому в Одесі, є жертви. Також загиблих знайшли у Харкові після удару БПЛА.

03:00 Після атаки російських терористів на Одесу є як мінімум один загиблий та семеро поранених. Пошуково-рятувальна операція триває.

01:00 Терористи атакували Харків ударними БПЛА, обійшлося без постраждалих. Також групи російських безпілотників фіксуються на півдні, терористи спрямували їх на Одесу та Коблево.

00:00 Російські безпілотники було зафіксовано на Сумщині та Харківщині.

Із ситуацією в Україні за 28 лютого можна ознайомитись у матеріалі: Війна — день 735: загарбники тиснуть на Мар’їнському напрямку та активізувалися на Куп’янському

Інформацію за 29 лютого дивіться за посиланням: Війна — день 736: ЗСУ стабілізували фронт під Авдіївкою, але окупанти тиснуть під Мар’їнкою

Про те, що відбувалося 1 березня, читайте у матеріалі: Війна — день 737: фронт тримається, на Мар'їнському напрямку важкі бої