Росіяни атакували Одесу: кількість загиблих зростає, знайшли тіла мами та 3-місячну дитину (оновлено)

Читать на русском
Автор
3601
Один з під'їздів повністю зруйновано Новина оновлена 02 березня 2024, 21:46
Один з під'їздів повністю зруйновано. Фото Соцмережі

Восьмеро осіб поранені, серед них дитина та вагітна жінка

В результаті російської атаки на Одесу вночі 2 березня повністю зруйновано один під'їзд дев'ятиповерхового житлового будинку. Щонайменше дві людини загинуло, семеро осіб отримали поранення.

Про це повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації (ОВА) Олег Кіпер. За його словами, пошуково-рятувальна операція триває, оскільки під завалами можуть перебувати ще люди.Також деталі озвучив голова МВС Ігор Клименко.

"Станом на 5 ранку відомо про одного загиблого чоловіка. Ще семеро людей отримали поранення, серед них одна дитина. Серед постраждалих вагітна жінка, вона в середньому ступені важкості в лікарні. Ще троє людей з чисельними пораненнями також госпіталізовані, серед них 26-річна дівчина у важкому стані, інші двоє — в стані середньої важкості. Лікарі роблять все можливе. Трьом людям, включаючи трирічну дитину, медична допомога надана на місці", – написав Кіпер.

За даними Клименка, загиблих двоє.

"Щонайменше двоє людей загинули, їхні тіла дістали з-під завалів рятувальники ДСНС. Ще 7 людей постраждали. Серед них є дитина. Рятувальна операція триває безперервно, адже під завалами можуть бути люди. На зараз є дані, що на зв'язок не виходять 7 мешканців багатоповерхівки", — написав він.

Також з'явилися фотографії з місця трагедії.

Місцеві канали повідомили, що під завалами перебуває жінка, а разом із нею – чотиримісячна дитина. Її чоловік встиг вискочити, врятувавши другу дитину. Зараз жінку та дитину шукають рятувальники.

Приблизно об 11:00 рятувальники дістали з-під завалів тіло 3-річної дитини.

О 14:50 на рівні першого поверху рятувальники ДСНС вивільнили з-під завалів п’яте тіло загиблої особи.

Всього загинули 5 осіб, з них 1 дитина. Постраждало 8 людей, з яких 1 дитина. Врятовано 5 осіб.

О 17:46 глава Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив, що кількість жертв зросла до шести.

"З-під завалів тільки що дістали тіло жінки. Кількість жертв російської атаки збільшилася до шести людей", — йдеться у повідомленні.

Рятувальники додають, що наразі відомо про 8 поранених, з яких 1 дитина. Врятовано 5 людей.

О 17:58 голова Міністерства внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив, що внаслідок російського удару вже загинуло сім людей.

"Щойно рятувальники в Одесі деблокували тіла мами з тримісячною дитиною. Емоції, які не передати словами. Мої співчуття родичам загиблих. Вже семеро осіб загинуло внаслідок нічного російського удару по багатоповерхівці", — йдеться у повідомленні.

Клименко наголосив, що пошуково-рятувальна операція триватиме, доки рятувальники не будуть впевнені, що під завалами нікого немає.

0 20:55 у ДСНС повідомили, що на місці російського удару по багатоповерхівці під завалами виявлено тіло восьмої загиблої людини. Тривають роботи з деблокації.

21:37 Тільки що в Одесі з-під завалів дістали тіло жінки. Її дані встановлюються, повідомив голова ОВА Олег Кіпер.

Це — восьма жертва, про яку наразі відомо. Раніше з руїн багатоповерхівки, в яку влучив ворожий дрон в Одесі, дістали тіла трьох чоловіків 35, 40 та 54 років, двох жінок — 73 та 31 років, двох діточок — трирічного Марка та 4-місячного Тимофія.

Раніше "Телеграф" писав, що 22 лютого російські терористи атакували Одесу ударними безпілотниками, а також ракетами Х-22, які запустила група стратегічних літаків Ту-22М3 з акваторії Чорного моря. У місті було чутно сильні вибухи після оголошення повітряної тривоги.

Внаслідок атаки російських терористів на Одесу ввечері 23 лютого загинула одна людина. Тіло загиблого деблокували з-під завалів будівлі, у яку влучив ударний безпілотник терористів.