Три прильоти, є постраждалі та руйнування: Суми вночі атакували "шахеди", оновлено (фото та відео)

Читать на русском
Автор
3420
Російський ударний дрон Новина оновлена 06 березня 2024, 10:17
Російський ударний дрон. Фото Telegram

У місті відкривають штаби з ліквідації наслідків ворожої атаки

У ніч проти середи, 6 березня, росіяни влаштували масштабну атаку на Україну "шахедами". Вибухи пролунали в Одесі та Сумах, де сталося три прильоти.

"Сьогодні вночі Суми атакували БпЛА типу Шахед. На жаль, є три прильоти у різних частинах міста. На місцях працюють усі аварійно-рятувальні служби. Потерпілим надається необхідна медична допомога. Наслідки авіаційних ударів уточнюються", — повідомили у Telegram-каналі Сумської ОВА.

UPD. Внаслідок нічного удару по Сумах поранено п’ятеро людей, у тому числі одна дитина. Про це повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх в ефірі "Радіо Свобода". Він уточнив, що росіяни атакували місто чотирма "Шахедами": один із них був збитий на підльоті до міста, а курс інших було змінено.

Пошкоджений дитячий садок

"Слава Богу, нашим силам ППО, які змінили курс, і ці "Шахеди" влучили практично в мікрорайони, і загиблих в нас сьогодні немає. Але дуже багато сьогодні постраждало інфраструктури. Чотири людини отримали травми різного ступеня важкості. У цілому це легкі. І одна дитина", – зазначив Артюх.

Воронка на місці прильоту
Пошкоджені авто

Він додав, що росіяни хотіли вдарити по лікарні. Там були сотні хворих.

"Один "Шахед" був націлений на міську та районну лікарню, де перебували близько чотирьохсот хворих, у тому числі 50, які були обмежені у русі. Допомога була надана відповідними службами. Сьогодні йде ліквідація наслідків", – розповів Артюх.

За даними голови ОВА, від вибухової хвилі в Сумах пошкоджено 13 багатоповерхових будинків, близько півтисячі вікон та знищено 40 автомобілів. На місці влучень були пожежі, їх загасили. До ліквідації наслідків залучено 12 бригад, у місті розгорнули два пункти обігріву.

Начальник Сумської міської військової адміністрації Олексій Дрозденко розповів, що одне влучення сталося безпосередньо у двір п’ятиповерхівки. "Шахед" загальмувало дерево, тож вибух стався на вулиці, але все одно на третьому поверсі спалахнула пожежа, яку оперативно загасили.

Як розповів кореспондент "Телеграфа" у Сумах, під час повітряної тривоги перші вибухи пролунали близько першої години ночі. Спочатку були довгі серії вибухів, схожі на роботу ППО, а невдовзі пролунав один сильний. Загалом атака тривала близько 40 хвилин.

У Сумській ОВА повідомили, що з 8-ї ранку 6 березня біля місць влучень почнуть працювати штаби з ліквідації наслідків атаки. За даними місцевих пабліків, є руйнування та постраждалі.

Як писав "Телеграф", 8 вересня у Сумах прогримів потужний вибух, росіяни ракетою вдарили по приватному сектору. Один будинок був повністю зруйнований, з-під завалів витягли літню сімейну пару, ще дещо отримали ушкодження.