В Україні оголошували третю за день масштабну повітряну тривога: що відомоу

Читать на русском
Автор
2065
В Україні оголошували третю за день масштабну повітряну тривога: що відомоу

В Україні ракетна небезпека

В Україні втретє за день оголошували масштабну повітряну тривогу. Існувала можливість обстрілу з боку російських окупантів. Відбій попередньої тривоги було оголошено о 14:33.

Про це повідомили у пресслужбі Повітряних сил ЗСУ. Зазначається, що було зафіксовано зліт винищувача МіГ-31К з аеродрому Саваслейка (Нижньогородська область РФ).

17:43 В Україні скасували повітряну тривогу, небезпека минула для всіх регіонів країни.

16:06 ПС повідомили про швидкісну ціль у Донецькій області.

16:01 Повітряні сили повідомили про запуск ворожих ракет у напрямку Кривого Рогу та Дніпра.

15:44 За даними Telegram-каналу "Николаевский Ванек", МіГ-31К повертається з Краснодарського краю у бік Саваслейки. Після посадки борту очікуються відбої тривог. Раніше повідомлялося, що, за даними моніторингових каналів, МіГ-31к здійснював дозаправлення в повітрі.

15:37 У ПС також повідомили, що спостерігається активність ворожої тактичної авіації на півдні та сході. Там зазначили, що є загроза застосування авіаційних засобів ураження для прифронтових регіонів.

Мапа повітряних тривог станом на 14:50

Слід зазначити, що МіГ-31 може бути носієм гіперзвукових ракет "Кинджал". Найголовніша властивість "Кинджала" — швидкість, яка залишає мало часу на його перехоплення після запуску. Тому коли росіяни підіймають у повітря МіГ, тривогу оголошують по всій Україні. Вона може бути досить тривалою, оскільки ворог часом заправляє літак у повітрі.

При цьому тривоги через МіГ-31К іноді бувають дуже короткими. Причину пояснив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. За його словами, так буває, коли винищувач здійснює тренувальний зліт-посадку або переліт на інший аеродром. Однак нехтувати небезпекою все одно не можна, тому що цим може скористатися ворог.

Нагадаємо, у вівторок вранці, 23 січня, російські окупаційні війська завдали комбінованого ракетного удару по Україні. Ворог застосував крилаті, балістичні, авіаційні та зенітні керовані ракети.

Противник у повітряній атаці задіяв 41 засіб. Українські захисники неба знищили 15 крилатих ракет Х-101/х-555/Х-55, 5 балістичних ракет "Іскандер-М", 1 керовану авіаційну ракету Х-59.

У результаті атаки в різних містах України загинули 7 людей. Також повідомляється про десятки постраждалих.