У Києві знешкодили частину російської ракети, яка не вибухнула: як це було (відео)

Читать на русском
Автор
579
Частина ракети Х-101 Новина оновлена 23 січня 2024, 15:14
Частина ракети Х-101. Фото ДСНС України

Ліквідація наслідків атаки на столицю триває

У вівторок, 23 січня, під час масованої ворожої ракетної атаки в Києві пролунала низка вибухів. В результаті події, у Святошинському районі столиці не здетонована бойова частина збитої ракети опинилася в одній із квартир.

У зв’язку з цим усіх мешканців багатоповерхівки екстрено евакуювали, а будинок оточили. На місці працювали вибухотехніки, рятувальники та співробітники всіх екстрених служб столиці. Про це першим повідомив мер Києва Віталій Кличко. Про сам же процес ліквідації розповіли у пресслужбі ДСНС України.

Так, фахівці дістали з квартири частину ракети, що не розірвалася, і перемістили її на вулицю. Потім за допомогою спецтехніки вибухонебезпечний предмет був доставлений у спеціально відведене місце, де вибухотехніки займуться його подальшою ліквідацією.

Як з'ясувалося у Святошинському районі було знайдено бойову частину ракети Х-101. На щастя, вона не вибухнула та її безпечно вилучили.

Ліквідація частини ракети Х-101

Відомо, що у Святошинському районі столиці, бойова частина збитої ракети потрапила до житлового п’ятиповерхового будинку і залишилася в одній із квартир.

Внаслідок цього сталося загоряння у чотирьох квартирах на загальній площі 30 метрів квадратних із руйнуванням балконів з першого по п’ятий поверх. Попередньо, тут було виявлено сильно постраждалу жінку, яку передали до рук медиків. Вона перебуває у стані клінічної смерті, і за її життя зараз борються лікарі.

Крім цього, було виведено на свіже повітря 30 людей. Після того, як сапери вивезли частину збитої ракети, всіх людей впустили назад у їхні квартири.

Нагадаємо, що по Києву ворог завдав комбінованого удару. Спочатку було запущено крилаті ракети Х-101/Х-555 з району Каспійського моря, а потім була балістика.

"Іскандери" вдарили в той момент, коли крилаті ракети ще були в повітрі. Тактика, застосована росіянами, ймовірно, була в тому, щоб розкрити позиції української ППО крилатими ракетами, а потім вдарити по ним балістикою.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що у Києві перекрили рух транспорту кількома вулицями через ліквідацію наслідків ракетної атаки. На місцях працюють патрульні поліцейські, які забезпечують охорону та надають допомогу населенню.

Крім цього, кореспондент "Телеграфа " Ян Доброносов побував на місці падіння уламків у столиці і показав, як виглядає Київ після обстрілу.