Ракетні удари по Києву, Харкову та Павлограду: скільки людей загинуло (оновлено)

Читать на русском
Автор
3517
Наслідки атаки по Києву
Наслідки атаки по Києву. Фото КМВА

Інформація про постраждалих продовжує надходити

У результаті масованої ракетної атаки зранку у вівторок, 23 січня, в різних містах України загинули 9 людей. Також повідомляється про десятки постраждалих.

Як повідомила пресслужба ДСНС, рятувальники обстежують пошкоджені будівлі, розбирають завали. На місцях працюють психологи. Слідчі поліції ретельно фіксують ці злочини.

У Києві внаслідок ракетного удару виникли кілька пожеж – у Святошинському, Солом’янському та Печерському районах. Пошкоджено дві багатоповерхівки, приватну будівлю, автомобілі.

Мер столиці Віталій Кличко зазначив, що внаслідок російської ракетної атаки станом на 10:32 у столиці 20 постраждалих. З них 13 – госпіталізовані, в тому числі троє дітей. Одному 13-річному хлопцю та чотирьом дорослим постраждалим медики надали допомогу на місці. За словами міського голови, одну жінку реанімували. Вона знаходиться в тяжкому стані в реанімаційному відділенні.

Своєю чергою начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко повідомив, що станом на 10:20 інформація щодо однієї загиблої людини не підтвердилася. За його словами, ця людина знаходиться в лікарні, в стані клінічної смерті, проводяться реанімаційні заходи. Попко також повідомив, що станом на 11:30 внаслідок ракетного удару постраждало 22 людини.

У Київській області в Бучанському районі пошкоджені два багатоповерхові будинки, приватний будинок, господарчі споруди та автомобілі. Постраждали троє людей.

У Харківській обласній прокуратурі повідомили, що кількість загиблих зросла до 8 осіб. Рятувальники деблокували з-під завалів будинку тіло дівчинки-підлітка по частинах. Вік загиблої від 10 до 12 років, її особистість зараз встановлюється, рятувальники продовжують розбирати завали. Ще 51 людина отримала поранення. Серед них 4 дітей та підлітків 10, 12, 14 і 17 років, їх стан середній. Всіх потерпілих доставили до лікарень. Серед дорослих – 5 у важкому стані.

Голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак повідомив, що в одному зі скверів Павлограда внаслідок ракетної атаки росіян по місту загинула жінка, їй було 43 роки. За його словами, ще одному чоловікові медики наразі надають усю необхідну допомогу.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що 29 грудня 2023 року росіяни атакували Україну понад 100 ракетами різного типу. Експерти підрахували, скільки коштував ракетний обстріл РФ. Так, Росії це коштувало щонайменше 1,273 мільярда доларів.