Ракетний удар по Харкову: є серйозні руйнування та загиблі, оновлюється (фото та відео)

Читать на русском
Автор
6277
Наслідки удару Новина оновлена 24 січня 2024, 08:22
Наслідки удару. Фото facebook.com/v.tymoshko

Ворог завдав декілька ударів по місту та області

Зранку у вівторок, 23 січня, під час масованої ракетної атаки Росії по Україні, серія вибухів прогриміла у Харкові. Зруйнований підʼїзд багатоквартирного будинку, люди опинилися під завалами.

18:56 Рятувальники дістали з-під завалів будинку спочатку фрагмент тіла дівчинки-підлітка, а потім й інші його частини, повідомляють у Харківській обласній прокуратурі. Дівчинці від 10 до 12 років, її особистість встановлюється. Кількість загиблих внаслідок удару росіян зросла до 8 людей. Розбір завалів продовжується.

17:55 Рятувальники деблокували з-під завалів будинку тіло ще однієї жінки. Таким чином, кількість загиблих зросла до 7 осіб.

15:28 Синєгубов повідомив, що кількість жертв удару по місту зросла до 6 людей. За його словами, загинула ще одна 21-річна жінка. Тіло загиблої деблокують з-під завалів будинку рятувальники.

12:50 Начальник Слідчого управління ГУНП у Харківській області Сергій Болвінов розповів про кожного з загиблих:

  • чоловік — біля напівзруйнованої дев'ятиповерхівки;
  • з-під завалів п'ятиповерхового будинку вдалося дістати жінку, вона не вижила;
  • жінка — бухгалтер наукового підприємства, що теж потрапило під удар РФ;
  • четверту жертву зможуть опізнати лише за допомогою аналізу ДНК: після влучання у приватний будинок тіло розірвало;
  • 59-річна жінка померла в лікарні, отримавши поранення

12:41 Синєгубов підтвердив, що кількість загиблих зросла до п'яти осіб. Він також уточнив, що кількість постраждалих збільшилася до 51 людини. У телемарафоні він зазначив, що не всі місця влучань під час ранкових атак на Харків ідентифіковані.

"Найбільше уражень було у Салтівському і Київському районах. Зруйновано два заклади освіти. 30 будинків досить серйозно постраждали: це і вибиті вікна, і дах, по деяких будинках є питання по конструктиву. Всім мешканцям ми пропонуємо альтернативне житло, тобто тимчасове помешкання для проживання", — сказав Синєгубов.

12:35 В Офісі генпрокурора повідомили, що попри зусилля медиків, у лікарні померли двоє поранених. Станом на зараз кількість загиблих внаслідок обстрілу Харкова зросла до пʼяти людей, ще 46 отримали поранення.

12:28 Об 11:48 з-під завалів витягли живого чоловіка. Він повідомив, що під руїнами залишаються його дружина та дитина, написав Ігор Терехов.

10:40 На цей час в результаті терористичної атаки Росії по Харкову постраждали 30 житлових будинків, повідомив мер міста Ігор Терехов. Вибито біля тисячі вікон (на вулиці мінус 7).

"У 20 будинках вимушені були відключити опалення. У 14 відключено електрику, у 12 — газопостачання. На місцях прильотів працюють усі відповідні служби. Людям надається вся необхідна допомога, в тому числі розгортаються три пункти обігріву", — написав він.

10:30 У Харківській обласній прокуратурі повідомили, що наразі відомо про чотирьох загиблих. Однак незабаром Синєгубов написав, що дані про четвертого загиблого не підтвердилися — на цей час у Харкові від російської ракетної атаки загинуло троє людей.

10:20 За даними Олега Синєгубова кількість поранених у Харкові зросла до 42 осіб. Серед них четверо дітей, їхній стан середньої важкості.

9:25 Кількість поранених зросла до 35 осіб. Серед них — двоє дітей 10 та 12 років. У важкому стані перебувають 5 людей, повідомив Олег Синєгубов.

8:58 Олег Синєгубов повідомив, що за останніми даними, 28 людей отримали поранення внаслідок ударів по Харкову. Дані оновлюються. Медики продовжують надавати допомогу.

"2 жінки 56 та 40 років, на жаль, загинули. Окупанти вдарили виключно по цивільній інфраструктурі: зруйновані житлові будинки, знищені цивільні автомобілі. Черговий акт тероризму", — написав він.

8:47 Терехов повідомив, що близько 04:00 та 07:20 окупанти завдали кілька ударів по Київському і Салтівському районах Харкова. Попередньо — ракетами Х-22.

"Внаслідок ударів дві жінки загинули, мінімум 13 людей отримали поранення. Дані оновлюються. Зруйновані багатоквартирні житлові будинки, навчальний заклад, інша виключно цивільна інфраструктура", — написав він.

8:42 Як уточнив керівник поліції Харківщини Володимир Тимошко, о сьомій ранку росіяни завдали удари по тих самих локаціях у Харкові, по яких били о четвертій ранку. Три ракети ворог спрямував по цивільних об'єктах в Харкові та дві по цивільному об'єкту в м. Балаклея.

8:37 За даними Синєгубова, до медичних установ госпіталізували 11 поранених, 2 жінки у важкому стані. Інші постраждалі — у легкому та середньому станах.

8:25 Очільник ХОВА Олег Синєгубов повідомив про двох загиблих жінок. Одній з них було 59 років. Пошуки постраждалих та загиблих тривають.

7:50 Мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що внаслідок ранкового обстрілу повністю зруйнований підʼїзд багатоквартирного будинку. Рятувальники розбирають завали, шукаючи під ними людей.

"Також в одній з найпострадаліших частин Київського району немає світла, частково води. Відповідні служби працюють над усуненням наслідків ворожих обстрілів", — написав мер.

Цю інформацію підтвердив також очільник області Олег Синєгубов. Він наголосив, що під завалами перебувають люди.

Повітряні сили ЗСУ повідомляли про загрозу ракет Х-22 для Харкова. Начальник Слідчого управління ГУНП у Харківській області Сергій Болвінов повідомив, що по місту та області завдано серію ударів. Палає газопровід, поранені діти.

"Чотири влучання — в передмісті Харкова. Пошкоджені житлові будинки в приватному секторі. За попередніми даними, осколкові поранення там отримали діти, постраждала також одна жінка. В іншому районі росіяни зруйнували санаторну школу для хворих дітей. Одна з ракет поцілила в газопровід. На місцях працюють всі служби. Також ворог обстріляв оздоровчий табір в Балаклії. Попередньо — двома ракетами С-300", — написав він.

Як повідомляв "Телеграф", вранці 23 січня в Києві пролунала низка вибухів. У передмісті столиці також було голосно.