Наслідки ракетної атаки на Київ та область: який вигляд мають постраждалі будинки (фото, відео)

Читать на русском
Автор
1315
Будинок у Святошинському районі Києва Новина оновлена 23 січня 2024, 10:03
Будинок у Святошинському районі Києва. Фото Поліція Києва

На місцях працюють усі екстрені служби міста

У вівторок, 23 січня, під час нової ворожої ракетної атаки у Києві та передмісті пролунала низка вибухів. Внаслідок цього є пошкодження об’єктів цивільної інфраструктури, житлових будинків та авто у Святошинському, Солом’янському та Печерському районах столиці.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко. На даний момент відомо про 18 постраждалих. Із них 13 — госпіталізовані, зокрема троє дітей. Одна жінка перебуває у тяжкому стані у реанімації та за її життя борються медики.

Так, у Святошинському районі внаслідок падіння уламків пошкоджено балкони з 1 по 5 поверхи житлового будинку та 4 квартири. В іншому будинку виявили бойову частину ракети, що не розірвалася, — мешканців будинку евакуювали. Також у Святошинському районі спалахнула нежитлова двоповерхова будівля. За іншою адресою — палали автомобілі.

Будинок у Святошинському районі Києва
Будинок у Святошинському районі Києва

У Солом’янському районі у багатоквартирному будинку вибуховою хвилею вибило вікна. Крім того, у кількох квартирах сталася пожежа. Також руйнування зазнала двоповерхова нежитлова будівля.

У Печерському районі внаслідок потрапляння до нежитлової будівлі сталася пожежа. Під час ліквідації наслідків обстрілу було виявлено одного постраждалого.

У Дарницькому районі зафіксовано кілька місць падіння уламків, зокрема на дах 9-поверхового житлового будинку та поблизу території дитячого садка.

На даний момент триває евакуація з декількох п’ятиповерхівок через бойову частину ракети, що не здетонувала. Одна її частина знаходиться у дворі будинку, а інша частина – в одній із квартир.

Також було чутно вибухи і в передмісті Києва. Наразі відомо, що у Софіївській Борщагівці Бучанського району Київської області уламок ракети потрапив до житлового будинку. В результаті події в стіні квартири утворилася величезна діра:

За попередньою інформацією, через падіння уламків станом на 8:30 є дані про трьох постраждалих у Київській області.

У кількох громадах пошкоджено 3 багатоповерхівки, приватні будинки та господарські будівлі, 10 легкових авто, кафе, ліквідується пожежа на парковці біля одного із житлових комплексів.

Софіївська Борщагівка

За даними слідства, внаслідок ракетної атаки на території Бучанського району уламки ворожих ракет потрапили до приватних та багатоквартирних будинків, автомобілів, господарських споруд. За попередніми даними, осколкові поранення отримали цивільні. Дані щодо кількості постраждалих уточнюються. Про це повідомили у Прокуратурі Київської області.

Повідомляється, що по Києву ворог завдав комбінованого удару.

Спочатку було запущено крилаті ракети Х-101/Х-555 з району Каспійського моря, а потім була балістика. Найімовірніше, це були Іскандери, — розповів речник КМВА.

Нагадаємо, що 29 грудня російські окупанти здійснили наймасовішу атаку на Україну з початку повномасштабного вторгнення. У Києві та в низці інших міст пролунали вибухи. Кореспондент "Телеграфа" Ян Доброносов показав, як виглядала столиця після обстрілу.