Війна — день 922: росіяни люто штурмують під Покровськом і просуваються в інших місцях

Читать на русском
Автор
1524
Бої за Україну продовжуються Новина оновлена 02 вересня 2024, 23:08
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Росіяни продовжать намагатися продавити оборону ЗСУ на Покровському напрямку, і продовжують відправляти нескінченні хвилі людей для штурму. Лише за попередню добу там було зафіксовано 62 бойові зіткнення зі 166, які сталися на всьому фронті. При цьому просування у окупантів є і в інших місцях, наприклад, на Курахівському напрямі. Сам Покровськ потрібен росіянам для розвитку наступу на північ і захід, тому Кремль згоден покласти за нього стільки життів російських солдатів, скільки знадобиться для його захоплення.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні новини України та світу за 2 вересня. Більш оперативну інформацію можна отримати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 У Запоріжжі також було чутно звуки вибухів. Наразі повітряна тривога оголошена майже у половині областей України.

22:00 У Дніпрі пролунали потужні вибухи.

21:00 З'явилися кадри наслідки сьогоднішнього удару РФ по одному із ВНЗ Харкова.

20:00 Верхня палата румунського парламенту, Сенат, у понеділок, 2 вересня, схвалила урядовий законопроєкт про передання Україні зенітно-ракетного комплексу Patriot.

19:00 Зеленський у вечірньому зверненні заявив, що Курська операція виконує свої завдання та йде за планом. Також вона може вплинути на ситуацію на Покровському та Торецькому напрямках, де зараз спостерігаються значні складнощі.

"Може бути зменшення загострення через зменшення числа російських військових. Але поки що там складно", — сказав глава держави.

18:00 У вівторок, 3 вересня, світло вимикатимуть впродовж всієї доби. Обсяги відключень:

  • 00:00 – 06:00 – одна черга;
  • 06:00 – 09:00 – дві черги;
  • 09:00 – 16:00 – одна черга;
  • 16:00 – 24:00 – дві черги.

Зміни залежатимуть від ситуації у енергомережі.

17:00 Кількість постраждалих через обстріл Харкова зросла до 11 людей.

16:00 Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch закликала Монголію заборонити в’їзд або заарештувати Путіна, який збирається відвідати цю країну 3 вересня.

15:00 В Україні стартує пілотний проєкт із безоплатної підготовки водіїв вантажівок, — Міністерство інфраструктури. Поки що проект діятиме у 4 містах: Києві, Тернополі, Рівному та Хмельницькому. Щонайменше 10 компаній уже готові надати робочі місця для далекобійниць.

14:00 Комітет Верховної Ради з питань бюджету рекомендував одразу в цілому схвалити доопрацьований проєкт уряду про збільшення видатків бюджету на 500 млрд гривень. "За" віддали свої голоси 25 членів Комітету.

13:00 РФ під час удару по Харкову 1 вересня застосувала ракету "Гром-Е1". Це відбулось вперше.

12:00 Коаліційний уряд Румунії схвалив проєкт закону, який дозволяє передати Україні систему протиракетної оборони Patriot, та направив його до парламенту для остаточного голосування.

11:00 В Києві через нічну атаку пошкоджено вікна у двох школах — у Шевченківському та Святошинському районах. Попри це навчальний рік у цих закладах розпочався, пошкодження наразі ліквідовують, зазначив мер столиці Віталій Кличко.

10:00 Генштаб ЗСУ поділився свіжою статистикою втрат ворога:

Втрати армії РФ в Україні 02.09.2024
Втрати армії РФ в Україні 02.09.2024

09:30 Цієї ночі підрозділи ППО знищили у небі над Україною 42 ворожі цілі. Серед них — 9 балістичних та 13 крилатих ракет, і 20 "шахедів". Бойова робота велася у Київській, Харківській, Дніпропетровській, Полтавській, Миколаївській та Запорізькій областях.

08:00 На Полтавщині вночі уламки "шахеда" впали на одне із обласних підприємств. Як повідомив очільник ОВА Філіп Пронін, підрозділи ППО цієї ночі "полювали" на ворожі цілі. Уламками одного із БПЛА було пошкоджено адміністративну та виробничу будівлі одного із промислових підприємств. На щастя, обійшлося без жертв.

07:00 В Індустріальному районі Харкова сталася пожежа у садовому товаристві внаслідок удару ракетою. За даними мера Терехова, постраждалих чи загиблих немає.

По Україні пішли відбої повітряної тривоги.

06:30 Чергова комбінована атака — так в Україні розпочинається новий робочий тиждень. У ніч на понеділок, 2 вересня, окупанти знову атакували мирні міста та села за допомогою "шахедів". Уже під ранок моніторингові пабліки зарясніли повідомленнями про появу ракет, випущених Ту-95МС, у повітряному просторі країни.

  • Відомо про те, що вибухи чули у Харкові, Дніпрі та Кривому Розі, Полтаві і, звісно ж, на Київщині.
  • У столиці зафіксовано падіння уламків щонайменше у чотирьох районах. Подекуди зайнялися пожежі, є виклики медиків. Вся оперативна інформація уточнюється.
  • Певний час повітряна тривога була оголошена по всій Україні, однак у західних регіонах вже оголошено відбій.

05:00 Україну атакували крилатими ракетами. З невідомої причини про зліт Ту-95МС та пуски ракет не було повідомлено заздалегідь.

03:00 Залишки російських БПЛА прилетіли в Київську область, там працює протиповітряна оборона.

01:00 Загроза ударних БПЛА в деяких регіонах країни. Також повідомляли про вибухи у Харкові.

00:00 Росіяни завдали ракетного удару по Сумах. Згідно з останніми даними, кількість постраждалих збільшилась до 13 осіб.

Про те, що відбувалося 30 серпня, читайте у трансляції: Війна — день 919: скандал із F-16 в Україні та потужний удар по Харкову

З ситуацією в Україні за 31 серпня ви можете ознайомитись у цьому матеріалі: Війна — день 920: новий командувач Повітряних сил в Україні та масована атака дронів РФ

Про новини та події 1 вересня ми розповідали тут: Війна — день 921: росіяни просуваються під Покровськом і готуються до нових обстрілів