Окупанти "крили" Україну різними видами озброєння: як відпрацювала ППО, скільки збили ракет

Читать на русском
Автор
"Шахеди". "Іскандер" Новина оновлена 21 серпня 2024, 13:39
"Шахеди". "Іскандер". Фото Колаж "Телеграф"

Дрони також фіксували у Білорусі

У середу, 21 серпня, росіяни здійснили по Україні масований повітряний удар. Армія РФ використовувала різні види озброєння.

Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук у Telegram.

Звідки запускали ракети та дрони

З території Воронезької області РФ було запущено дві балістичні ракети "Іскандер-М"/KN-23, а з повітряного простору Курської області — керовану авіаційну ракету Х-59/Х-69. Додатково з районів Приморсько-Ахтарська, Єйська та Курська надіслали 69 ударних "Шахедів".

Скільки збили "шахедів" та ракет

Загалом, Повітряними силами України було виявлено та супроводжено 72 повітряні цілі. Протиповітряний напад відбивали авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи радіоелектронної боротьби та мобільні вогневі групи Сил оборони України.

"В результаті протиповітряного бою було збито 51 повітряну ціль: одну керовану авіаційну ракету Х-59/Х-69 та 50 ударних "Шахедів" у різних областях. Зокрема в Хмельницькій, Полтавській, Черкаській, Київській, Вінницькій, Івано-Франківській, Дніпропетровській, Миколаївській, Одеській, Херсонській, Донецькій, Кіровоградській, Сумській та Чернігівській областях", — йдеться у повідомленні.

У Повітряних силах також зазначили, що 16 ворожих безпілотників було втрачено під впливом радіоелектронних засобів протидії.

Також військові зафіксували перетин ворожим дроном державного кордону з Республікою Білорусь у Чернігівській області. Один із російських безпілотників повернувся до Бєлгородської області.

Раніше "Телеграф" писав, що відбувається у Тернополі після "прильоту".