Запоріжжя під ударом: окупанти влучили в інфраструктуру та будинки, є загиблі (оновлено)

Читать на русском
Автор
6579
Місто під ворожим обстрілом Новина оновлена 22 березня 2024, 15:26
Місто під ворожим обстрілом. Фото Колаж "Телеграфу"

У місті є загиблі та постраждалі

Окупанти не припиняють ракетного обстрілу України. Вибухи чули у Харкові, Кривому Розі, Запоріжжі.

Голова Запорізької ОВ Іван Федоров повідомив про 8 вибухів в обласному центрі. "Уражені об’єкти інфраструктури, постраждали цивільні будинки. Інформацію про постраждалих уточнюємо", — зазначив він. Повідомляють також про ворожого безпілотника-розвідника над Запоріжжям.

Повідомляється про проблеми з електротранспортом – на маршрут не вийдуть частини тролейбусів. Також у деяких районах міста перебої з електропостачанням. Над містом видно дим, повідомляють очевидці.

Станом на 15:16 За інформацією Івана Федорова, кількість поранених від ворожого ракетного обстрілу зросла до 20 осіб. Окрім цього, від удару російської ракети по приватному сектору Запоріжжя загинули 8-річна дівчинка та 35-річний чоловік – донька та батько.

"Обірвала ранкова ворожа атака і життя 62-річного чоловіка — водія тролейбуса, що рухався греблею ГЕС. Пасажирів у транспорті не було", — написав він.

Станом на 15:06 Кількість поранених від ворожої атаки зросла до 15 осіб. Все ще триває ліквідація наслідків, повідомляють в ДСНС.

Рятувальники розбирають зруйновані будівельні конструкції, надають допомогу комунальним службам, які працюють над відновленням транспортного сполучення. Крім того, до проведення робіт із демонтажу зруйнованих конструкцій залучили автокрани і тягачі.

Станом на 12:30 Федоров повідомив, що кількість загиблих від ворожого ракетного обстрілу Запоріжжя збільшилася до 3-х людей.

Станом на 9:30 Федоров повідомляє про щонайменше двох зниклих безвісти. Чотири будинки зруйновано повністю, ще 40 — пошкоджено. Це результати удару лише на одній вулиці. Повідомляється також по 1 загиблого та 8 поранених.

07:05 Внаслідок атаки попадання російських ракет у ДніпроГЕС — це одна з найбільших гідроелектростанцій України. На цей момент про руйнування та постраждалих ще не повідомили. Російські ресурси при цьому вже публікують фото та відео влучень автодорожнім проїздом на ГЕС.

06:50 Російські терористи знову атакували Запоріжжя балістичними ракетами. Пролунало від двох до чотирьох вибухів.

06:35 Голова Запорізької ОВ Іван Федоров уточнив інформацію про наслідки обстрілу міста російськими терористами. За його словами, сім будинків зруйновано, 35 будинків пошкоджено. Є постраждалі.

Наслідки атаки у Запоріжжі 22.03.2024
Наслідки атаки у Запоріжжі

06:26 Поки що локаційно чисто.

Національна поліція повідомила про повне обмеження руху автодорожнього переїзду греблі Дніпровської ГЕС.

06:15 Ще три МіГ-31К запустили ракети "Кинжал" у бік Запоріжжя. У місті знову лунають потужні вибухи.

За інформацією в.о. міського голови Анатолія Куртєва, внаслідок атаки російських терористів зруйновано два приватні будинки, сім будинків пошкоджено. Від атаки є постраждалі кількість уточнюється.

06:00 Терористи знову атакують Запоріжжя. Зафіксовано пуски балістики з району тимчасово окупованого Криму, у місті пролунало не менше трьох вибухів.

05:55 Місцеві канали повідомляють про перебої з водою та електропостачанням на обох берегах міста.

Нагадаємо, вранці 22 березня російські терористи атакували Україну ракетами та безпілотниками. Атака була дуже сильною. Відомо про більш ніж 15 вибухів у Харкові — місто виявилося без світла. Порушено водопостачання та роботу громадського транспорту.

Також повідомлялося про вибухи у Кривому Розі. У місті атакували інфраструктурні об’єкти – запроваджено графіки аварійних відключень.

Раніше "Телеграф" розповідав про вибухи у Києві під час повітряної тривоги. Попередньо це була робота сил ППО. Напередодні столиці серйозно дісталося – на обстріл Росія витратила сотні мільйонів доларів.