Ракетний удар по Україні 29 грудня: у Києві та Запоріжжі зросла кількість загиблих (оновлено)

Читать на русском
Автор
1009
Росіяни знищили житлові будинки й не тільки
Росіяни знищили житлові будинки й не тільки. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

У лікарнях Києва перебуває майже два десятки постраждалих

Після масованого ракетного удару по Україні 29 грудня зросла кількість жертв у трьох містах. Йдеться про Київ, Запоріжжя та Одесу.

Про це повідомляє місцева влада. Зокрема у Запоріжжі та Києві оголошено День жалоби за загиблими від вчорашнього ворожого ракетного удару.

Станом на вечір 29 грудня у Києві було відомо про дев'ятьох загиблих, а вранці 30 грудня кількість жертв зросла до 16 осіб. Мер Києва Віталій Кличко зазначає, що поранення та забиття отримали 32 особи.

"Атака на столицю 29 грудня стала найбільшою за кількістю жертв серед мирних мешканців столиці. На цей час 16 тіл загиблих дістали з-під завалів складського приміщення в Шевченківському районі. Рятувальники продовжують працювати і до завтра розбиратимуть завали. 1 січня в Києві буде оголошене днем жалоби",написав він.

За інформацією секретаря Запорізької міської ради Анатолія Куртєва, помер один із постраждалих під час вчорашньої російської атаки на місто. Станом на вечір 29 грудня було відомо про вісім загиблих, наразі жертв стало дев'ять.

"У Запоріжжі оголошено День жалоби за загиблими від вчорашнього ворожого ракетного удару. 29 грудня у нашому місті рашисти жорстоко обірвали життя дев'яти безневинних мирних людей. Вічна та світла пам'ять. Щирі співчуття рідним та близьким загиблих. Запоріжжя сумує", — написав Куртєв.

Голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив, що у лікарні помер постраждалий від вчорашньої атаки чоловік, йому було 77 років. Таким чином, кількість загиблих зросла до 5 людей.

"Тяжкі поранення він отримав внаслідок влучання ворожої ракети по триповерховому будинку у середмісті Одеси. Щирі співчуття родині", — написав він.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що 29 грудня росіяни атакували Україну понад 100 ракет різного типу. Експерти підрахували, скільки коштував ракетний обстріл РФ.