Ракетна атака по Україні: окупанти обстріляли Львів та Кривий Ріг (оновлено)

Читать на русском
Автор
3959
Росіяни запустили по Україні ракети Новина оновлена 04 вересня 2024, 06:43
Росіяни запустили по Україні ракети. Фото Колаж "Телеграфу"

Не менше чотирьох бомбардувальників Ту-95МС випустили ракети Х-101, також запускалися "Калібри", Х-47М2 та Х-22

Російські окупанти близько 03:30 – 04:00 здійснили ракетні пуски по Україні. Щонайменше чотири борти Ту-95МС випустили крилаті ракети Х-101 з району міста Енгельс, тому до 05:00 можливий підхід ракет до повітряного простору України.

Про це повідомили моніторингові канали. Повітряні сили України поки що офіційно не підтверджували здійснення ворогом пусків. У низці регіонів оголосили повітряну тривогу.

06:40 Пішли відбої повітряних тривог по Україні. Ракетно-дронову атаку відбито.

06:30 У Львові горять житлові будинки в районі головного міського вокзалу – схоже, ворог намагався влучити саме у вокзал. Є пошкодження в інших частинах міста. Тим часом кілька безпілотників все ще перебувають в небі над Україною.

06:25 Ракети Х-22 пройшли повз острів Зміїний та зникли. Станом на зараз не спостерігаються.

06:18 Пуски Х-22 у напрямку Одеської області.

06:15 Загроза балістики з тимчасово окупованого Криму. Також загроза від Ту-22М3 на пускових біля тимчасово окупованого Севастополя.

06:05 Вибухи пролунали у Кривому Розі. Ведеться дорозвідка по "Калібрах".

06:00 Крилаті ракети з півдня змінили курс на Кривий Ріг замість Кіровоградської області. Попередньо до двох одиниць "Калібрів".

05:57 Крилаті ракети з боку Чорного моря, попередньо "Калібри". Частково курсом на Миколаївську область, частково курсом на Кіровоградщину.

05:55 Дорозвідка по крилатих ракетах. "Кинджали" відсутні. З загроз залишаються Ту-22М3 у Чорному морі та деяка кількість БПЛА.

Львівська влада та власний кореспондент "Телеграфу" підтверджують вибухи в місті, ОВА просить зберігати інформаційну тишу.

05:50 У Рівному та Львові потужні вибухи. Львів атакований крилатими ракетами та "Кинджалами" – ворог намагається провести скоординовану атаку. Ту-22М3 підходять до пускових рубежів у Чорному морі, підвищена загроза для південних регіонів.

05:45 Пуск ворогом двох "Кинджалів" курсом на західні регіони України.

05:44 Усі крилаті ракети, які залишилися у повітрі, взяли курс на Львівську область. Також у повітрі помічені два Ту-22М3, йдуть курсом на акваторію Чорного моря. Можливі пуски Х-22/32.

05:40 Зліт двох МіГ-31К в Росії. Це носії аеробалістичних "гіперзвукових" ракет Х-47М2 "Кинджал".

05:25 Крилаті ракети продовжують летіти у малозрозумілому напрямку. Одна група вже над Чернівецькою областю, друга група майже цілком повторює курс першої. Тим часом один ударний БПЛА передумав атакувати Україну та полетів курсом на Гомель у Білорусі.

05:17 Про вибухи у Львові повідомив власний кореспондент "Телеграфу".

05:15 Ракети все ще у повітрі. Перша група летить курсом на Тернопільську область, друга група на півночі Житомирщини.

05:05 Перша група ракет перелетіла у Рівненську область. Друга група йде тим же маршрутом. На Львівщині працює протиповітряна оборона по безпілотниках.

05:00 Одна група ракет пролетіла Київщину та перебуває в Житомирській області. Друга група ракет все ще на півночі у Чернігівській області.

04:55 У Києві оголошено повітряну тривогу через ракетну атаку з боку окупантів.

04:45 Дві групи крилатих ракет у повітряному просторі України, обидві курсом на Київщину. Також в різних регіонах у небі перебуває до восьми безпілотників.

04:40 Перші крилаті ракети почали входити у повітряний простір України.

04:35 Окупанти запустили балістичні ракети по Харківщині, під ударом Чугуїв.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що в Одесі під час ракетної атаки 26 серпня було травмовано 10-річного хлопчика. А в Луцьку пошкоджені багатоповерхівки й, на жаль, є загиблий.

Приблизно з 8 ранку понеділка, 26 серпня, більша частина території України опинилася під черговим масовим ракетним ударом Росії. Вибухи фіксували у Києві, Харкові, Дніпрі, Полтаві, Кропивницькому, Вінниці, Кривому Розі, Хмельницькому та інших містах. Цей удар може пояснюватись як мінімум трьома причинами.