У Луцьку пошкоджено житлові будинки: є загиблий та постраждалі, фото (оновлено)

Читать на русском
Автор
553
Наслідки атаки Новина оновлена 26 серпня 2024, 11:29
Наслідки атаки. Фото Колаж "Телеграфу"

Ворог влаштував масований обстріл нашої країни, про який попереджали на День Незалежності

Під час масштабної російської атаки на Україну у понеділок, 26 серпня, в Луцьку пошкоджено багатоквартирний будинок. Відомо щонайменше про одного загиблого. Також ушкоджено ще один житловий будинок, де є постраждалий.

Про це повідомив мер Луцька Ігор Поліщук. Перед цим він попереджав, що у Луцьку працює ППО.

"Внаслідок ворожої атаки ушкоджено обʼєкт інфраструктури у Луцьку. Наразі є інформація про одного загиблого", — написав он о 9:05.

Оновлення 11:27 Поліщук повідомив, що наслідок ворожих обстрілів у Луцьку 26 серпня постраждало 5 людей. Одна людина загинула.

Оновлення 10:35 Поліщук повідомив, що через вимкнення електроенергії внаслідок російських ударів, у більшості районів Луцька вимкнене водопостачання. Спеціалісти КП "Луцькводоканал" виїдуть на місця для увімкнення генераторів та відновлення водопостачання одразу після завершення повітряної тривоги.

Оновлення 10:19 Керівник Волинської ОВА Юрій Погуляйко повідомив, що близько 10:00 внаслідок ворожої атаки пошкоджено ще один житловий будинок у Луцьку. Відомо про одного потерпілого. Інформація про інші наслідки уточнюється. Всі відповідні служби уже на місці.

У ДСНС показали фото з місця влучання у багатоквартирний житловий будинок на одному з проспектів міста, яке сталося о 8:30. Було пошкоджено будівлю і майно громадян. Рятувальники оперативно ліквідували наслідки горіння та руйнувань конструкцій у квартирі. Крім цього, надано допомогу мешканцям для евакуації у безпечне місце.

Керівник Волинської ОВА Юрій Погуляйко уточнив, що поблизу Луцька було збито "шахед". Уламки впали на територію обласного центру. В результаті пошкоджено багатоквартирний будинок. На місці працюють усі відповідні служби. О 9:02 він повідомив про повторні вибухи у Луцьку.

Як повідомляв "Телеграф", під час російської атаки вибухи пролунали у Дніпрі. Перед цим низка моніторингових пабліків повідомляла про загрозу застосування ракет Х-22. Після цього у небо здійнявсі стовп диму.

Також гучно було в Одесі. Пролунали потужні вибухи, після яких у місті виникли перебої зі світлом.

Пролунали також численні вибухи у Харкові. Містяни повідомляють про дим.