Війна — день 915: росіяни тиснуть під Покровськом, поки ЗСУ просуваються в Курській області

Читать на русском
Автор
1877
Бої за Україну продовжуються Новина оновлена 26 серпня 2024, 23:13
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Українські війська вже 915 днів продовжують стримувати російський натиск. Активні бойові дії на фронті не вщухають, а за минулу добу Генштаб нарахував 136 бойових зіткнень, з яких 41 на Покровському напрямку. У цьому районі окупанти намагаються прорвати українську оборону і не зменшують обертів навіть попри те, що ЗСУ успішно просуваються на Курському напрямку. Водночас у російській глибинці, ймовірно, незабаром стане більше вибухів, оскільки Україна успішно завершила випробування нових далекобійних реактивних дронів.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні новини України та світу за 26 серпня. Більш оперативну інформацію можна отримати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Стало відомо, як відбувалася наймасованіша атака на Україну 26 серпня:

  • літаки Ту-95МС запустили 77 крилатих ракет Х-101/55;
  • 6 Ту-22М3 запустили 3 крилаті ракети Х-22;
  • 3 МіГ-31К запустили 3 аеробалістичні ракети Х-47М2 "Кинджал";
  • 4 носії ракет "Калібр" запустили 28 ракет;
  • 6 балістичних ракет запустили з комплексів "Іскандер"/КN-23;
  • Су-57 та Су-34 запустили 10 керованих ракет Х-59/Х-69;
  • 103 ударних БпЛА Shahed-131 запустили з півдня.

22:00 Над Україною фіксується група ворожих БПЛА.

21:00 Унаслідок атаки РФ по Україні загинуло 7 людей (з яких 2 померли у лікарні) та 47 постраждало, у тому числі 4 дітей 2014, 2017 та 2024 року народження.

20:00 Україна готує відповідь на удари РФ, — Зеленський.

"Щодо нашої відповіді Росії – ми готуємо, і по застосуванню F-16, і щодо операції в Курській області – продовжуємо наші дії у визначених районах саме так, як Україні потрібно", — зазначив Зеленський.

Також президент повідомив, що за цю добу є чергове поповнення обмінного фонду і є більше нашого контролю.

19:00 Українська ППО під час масштабної атаки РФ збила 102 ракети та 99 дронів.

18:00 Після російської атаки на Україну 26 серпня термін подання документів для зарахування до вищих освіт на бюджетні місця на магістерські програми було продовжено до 27 серпня.

17:00 До кінця року Україна отримає 500 тис. снарядів за Чеською ініціативою. Про це повідомив прем’єр Чехії Петр Фіала під час зустрічі чеських послів у Празі. Наразі 15 країн зробили свій внесок у закупівлі боєприпасів для України за межами ЄС, головними спонсорами стали Нідерланди та Данія.

16:00 На Донеччині розширили зону примусової евакуації родин з дітьми. Тепер примусово вивозитимуть сімʼї і з Костянтинівської та Селидівської територіальних громад. Голова ОВА Вадим Філашкін закликає до евакуації всіх цивільних.

15:00 Повітряний об'єкт вторгся на територію Польщі вранці 26 серпня під час масованої атаки РФ по Україні. Його пошуки продовжуються.

14:00 У Києві після тривалої ворожої атаки знову оголошували повітряну тривогу. До цього тривога у столиці тривала понад 7 годин.

13:00 Найчастіше російські військові аеродроми у 2024 році атакували дрони ГУР — агенція аналітики Molfar.

"Внаслідок чого знищено три військові літаки зокрема один МіГ-31К".

Зокрема в дослідженні стверджується, що з березня по серпень цього року на авіабази агресора на території рф здійснено 35 атак, ще 5 — на військові аеродроми в тимчасово окупованому Криму. Переважна більшість — 32% подібних ударів — було завдано дронами-камікадзе Головного управління розвідки України. Ще 15% атак на рахунку СБУ, 10% уражень здійснили Сили Оборони, 9% і 7% ударів завдано фахівцями ССО та Повітряних сил відповідно. Приблизно 1/5 частина атак по російській авіаційній інфраструктурі здійснена невідомими силами або підрозділами.

12:00 У Чорному морі, ймовірно, сталося загоряння на так званих "вишках Бойка" — бурових газо- та нафтовидобувних платформах поблизу окупованого Кримського півострова.

11:00 У Запорізькій області є влучання у об'єкт енергетичної інфраструктури. Там сталася пожежа, повідомили в ОВА.

10:00 Міністр енергетики Герман Галущенко назвав поточну ситуацію щодо роботи системи "складною". Однак спеціалісти вже розпочали усунення наслідків ворожого удару.

У ДСНС показали наслідки влучання у місті Луцьк. Нагадаємо, в обласному центрі ворожа ракета поцілила у багатоповерховий будинок.

9:30 "Укрзалізниця" повідомила, що через знеструмлення внаслідок масованої ракетної атаки по країні затримується низка потягів. Різниця у прибутті може складати від кількох хвилин до годин.

8:00 Ворог продовжує масовану комбіновану атаку на Україну ракетами та дронами. Вибухи пролунали в Дніпрі, Харкові, Кременчуці, Кривому Розі, Кропивницькому та у Вінницькій області.

"Телеграф" інформує про обстріл та його наслідки в режимі онлайн: РФ влаштувала масований обстріл України: де чули вибухи, що відомо станом на зараз (оновлюється)

7:00 Ворог поцілив по промисловому обʼєкту на Полтавщині. Травмовано пʼять людей. Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

06:30 Ранок понеділка, 26 серпня, в Україні починається із загрози масованого ракетного обстрілу. За даними Повітряних сил ЗСУ та низки моніторингових каналів, противник активізував свою бойову авіацію та інші ракетоносії. По всій Україні оголошено повітряну тривогу.

Наразі відомо про:

  • понад пів сотні "шахедів" у повітряному просторі України;
  • активність 11 бортів Ту-95мс у Росії (рухаються у бік пускових рубежів);
  • вихід у морську акваторію чотирьох ворожих кораблів (підводний човен, два фрегати та один малий ракетний корабель);
  • зліт носія гіперзвукових "Кинджалів" МіГ-31К.

Потурбуйтеся про власну безпеку і знаходьтеся в укриттях.

Повітряна тривога в Україні 26.08.2024
Повітряна тривога в Україні 26.08.2024

00:00 Україна знищила останній міст через річку Сейм у Курській області.

Про новини та події 23 серпня ми розповідали тут: Війна — день 912: Україна наступає на Харківщині та готується до можливої масштабної атаки РФ

Про те, що відбувалося 24 серпня, читайте у трансляції: Війна — день 913: Україна святкує третій "військовий" День Незалежності, а росіяни наближаються до Покровська

З ситуацією в Україні за 25 серпня ви можете ознайомитись у цьому матеріалі: Війна — день 914: ЗСУ просуваються в Курській області, а в Росії палають склади та нафтобази