Під прицілом десятки аеродромів: Зеленський показав ракету-дрон "Паляниця", характеристики (відео)

Читать на русском
Автор
2272
Запуск ракети
Запуск ракети. Фото Колаж "Телеграфу"

Точні характеристики нового озброєння поки невідомі

Президент України Володимир Зеленський опублікував відео про нову українську далекобійну ракету-дрон "Паляниця". Це зброя вже успішно уразила ворога.

У ролику зазначається, що майже все навколо цієї розробки засекречено. Проте, хоч далекобійність ракети невідома, зазначається, що в межах її дії знаходяться 20 російських аеродромів.

Зокрема, мова йде і про аеродром "Саваслейка" у Нижньогородської області РФ. Відстань до нього від кордону України складає близько 650 кілометрів.

Також зазначається, що на розробку цієї зброї витратили півтора року. Ракета-дрон оснащена турбореактивним двигуном та запускається з наземної платформи.

Крім того, повідомляється, що вартість ракети-дрона значно нижче аналогів. Також триває робота над її здешевленням та збільшенням виробництва.

"Вчора відбулось перше успішне бойове застосування нашої нової зброї – української далекобійної ракети-дрона "Паляниця". Розробленої власними силами, щоб знищити наступальний потенціал ворога. Ракет-дронів ставатиме більше, як стало більше наших далекобійних ударних дронів, результати яких ми бачимо майже щодня", — підкреслив глава держави.

Нагадаємо, 24 серпня під час урочистостей з нагоди Дня Незалежності Зеленський повідомив, що Україна вперше застосувала нову ракету-дрон "Паляниця". Він не пояснив, про що саме мова, проте, ймовірно, йдеться про нічну атаку на місто Острогожськ Воронезької області, де знаходиться навчальний центр з підготовки молодших спеціалістів автобронетанкової служби міністерства оборони РФ.