У Росії після атаки горить і вибухає склад боєприпасів: введено режим НС, йде евакуація, оновлено (фото та відео)

Читать на русском
Автор
4714
Пожежа після атаки Новина оновлена 24 серпня 2024, 08:39
Пожежа після атаки. Фото Колаж "Телеграфу"

Росвлада заявила про двох постраждалих

У ніч на суботу, 24 серпня, Воронезька область Росії зазнала атаки безпілотниками. Після неї виникла пожежа на складі боєприпасів.

Губернатор області Олександр Гусєв о 3 годині ночі написав у своєму Telegram-каналі, що над територією Воронезької області було "виявлено і знищено БПЛА літакового типу". Осколкове поранення отримала одна людина, а "великих руйнувань на землі немає".

Однак незабаром атака продовжилася ще кількома БПЛА. Чиновник заявив, що фрагменти дронів, що впали, стали причиною пожежі, яка викликала "детонацію вибухонебезпечних об’єктів".

UPD Близько 8 години ранку Гусєв написав, що детонація триває. Через це в Острогозькому районі на території трьох поселень запровадили режим НС. З небезпечної зони евакуювали близько 200 мешканців. За даними чиновника, постраждали двоє людей — одна жінка госпіталізована у тяжкому стані. Крім того, пошкоджено лінії електропередач є перебої з електропостачанням. Чиновник заявив, що за ніч на 24 серпня у Воронезькій області "було знищено та придушено п'ять безпілотних літальних апаратів".

У мережі публікують відео потужної пожежі. За даними Telegram-каналу ASTRA, горить та детонує склад боєприпасів. Там уточнили, що атака відбулася на місто Острогожськ, де знаходиться навчальний центр з підготовки молодших спеціалістів автобронетанкової служби міністерства оборони РФ. У липні 2024 року голова району Сергій Хорошилов заявив, що у місті відкриють виставку з військовою технікою ЗСУ, захопленою в окупованому Маріуполі.

"Це буде монументальний комплекс, присвячений звільненню Маріуполя. Часу мало, але намагатимемося зробити його до 80-х роковин Великої Перемоги. Плануємо відтворити реальну картину подій — будівлі, морський порт, "Азовсталь"… Наша велика перевага в тому, що вже є домовленість про доставку до Острогожська близько п’ятдесяти одиниць розбитої натовської техніки", — заявив тоді Хорошилов.

Як повідомляв "Телеграф", росіяни вже майже тиждень не можуть погасити пожежу після прильоту до нафтобази у Ростовській області. Горить уже не лише вона, а й житлова забудова, нібито перед цим хтось підпалив очерет.