У Полтаві масово здають кров після ранкового ракетного обстрілу: ситуація у місті (фото, відео)

Читать на русском
Автор
13974
Ілюстративне зображення Новина оновлена 03 вересня 2024, 13:39
Ілюстративне зображення. Фото Колаж "Телеграфу"

У ПС попереджали про ракету

Близько 9:12 у вівторок, 3 вересня у місті Полтава пролунало два вибухи. Перед цим в області було оголошено повітряну тривогу.

Після вибуху в небо піднявся дим, фото публікують в мережі. О 9:11 у Повітряних Силах України попередили про рух ракети курсом на Полтавщину.

UPD: Український фахівець та консультант у галузі військових радіотехнологій, технічний блогер Сергій Флеш написав щодо ранкової атаки наступне: "Велике лихо. Полтава. Чекаємо офіційної інформації."

На місці ранкового ворожого удару в Полтаві розгорнуто Оперативний штаб для надання допомоги. Вже збирають інформацію щодо пошкодженого житла, адже понад 10 житлових будинків зазнали руйнувань.

Також жителів міста закликають здавати кров на базі Полтавської обласної лікарні. Наразі запас є, але через ранковий обстріл, він може швидко вичерпатись. Медики просять поновити банк крові.

У мережі додають, що сьогодні "Х**йовий день для Полтави".

За даними моніторінгових каналів, росіяни атакували Полтаву балістикою. До відбою повітряної тривоги людей закликають перебувати в укриттях. Також повідомляється, що на Полтавщині працює розвідувальний дрон, який, можливо, корегує удар.

Зазначимо, в ніч на 3 вересня росіяни атакували Україну трьома балістичними ракетами "Іскандер-М"/KN-23 з Криму, керованою авіаційною ракетою Х-59/69 з Курської області Росії та 35-ма ударними БпЛА типу "Shahed-131/136". В результаті протиповітряного бою було збито 27 ударних БпЛА "Shahed-131/136", шість – локаційно втрачені. Ще два ворожі безпілотники полетіли в напрямку Бєлгородської обл. та окупованої Донеччини. Протиповітряна оборона працювала у Київській, Одеській, Харківській, Миколаївській, Херсонській, Полтавській, Чернігівській та Сумській областях.

Крім того, як повідомляв "Телеграф", пізно ввечері 2 вересня російська армія завдала удару по місту Запоріжжя. Загинуло двоє людей, в тому числі 8-річний хлопчик. Ще двоє людей дістали поранення, зокрема дівчинка 12 років. Дитина перебуває у реанімації.