Вночі Росія атакувала Україну "шахедами" та не лише: де пролунали вибухи (оновлено)

Читать на русском
Автор
3070
Працювала ППО Новина оновлена 03 вересня 2024, 08:41
Працювала ППО. Фото Колаж "Телеграфу"

Ворог б'є по нашій країні щодня та щоночі

В ніч на вівторок, 3 вересня, росіяни атакували Україну "шахедами", ракетами та КАБами (керована авіаційна бомба). Вибухи було чути у кількох областях.

Станом на 6:40 повітряну тривогу було оголошено у Київській області (окрім Києва), в також у Сумській, Харківській, Полтавській, Черкаській та Луганській областях. У Повітряних Силах України попереджали про загрозу "шахедів" та активність ворожої тактичної авіації на північно-східному та південно-східному напрямках.

UPD. У Повітряних Силах України розповіли, що у ніч на 3 вересня ворог завдав удару трьома балістичними ракетами "Іскандер-М"/KN-23 з Криму, керованою авіаційною ракетою Х-59/69 з Курської області Росії та 35-ма ударними БпЛА типу "Shahed-131/136".

"До відбиття повітряного нападу противника залучались авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою збито 27 ударних БпЛА "Shahed-131/136", шість – локаційно втрачені, інформація про руйнування чи потерпілих не надходила. Ще два ворожі безпілотники полетіли в напрямку Бєлгородської обл. та окупованої Донеччини. Протиповітряна оборона працювала у Київській, Одеській, Харківській, Миколаївській, Херсонській, Полтавській, Чернігівській та Сумській областях", — йдеться у повідомленні.

Після 3-ї години ночі рух російських ударних дронів було зафіксовано на Київщині. Працювала протиповітряна оборона, повідомили у Київській ОВА.

Близько 3:15 вибух пролунав у Миколаєві, повідомив мер міста Олександр Сєнкевич. Перед цим в області було оголошено повітряну тривогу через рух ворожої швидкісної цілі у регіоні. Моніторингові групи попереджали про запуск балістики з території тимчасово окупованого Криму.

Невдовзі після опівночі вибух було чути у Чернігові, у цей час в області було оголошено повітряну тривогу через російський "шахед", працювала ППО. Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський повідомив, що уламки безпілотника впали на околицях міста, було зафіксовано займання нежитлових, непромислових будівель.

Як повідомляв "Телеграф", у ніч на 3 вересня біля російської Твері посеред ночі почала працювати ППО. У мережі тим часом з’явилися повідомлення про наліт дронів, попередньо на аеродром Мігалово.