Війна — день 896: у Курській області тривають бої, поки росіяни штурмують на Донбасі

Читать на русском
Автор
579
Бои за Украину продолжаются Новина оновлена 07 серпня 2024, 23:28
Бои за Украину продолжаются

Оперативно о главном за сутки

Широкомасштабні бойові дії на території України продовжуються, а минулої доби сталося 107 бойових зіткнень. При цьому бої поступово перекидаються і на територію Росії, зокрема в Курській області, відбуваються бої між прикордонниками та невстановленими підрозділами, які зайшли з боку Сумської області. Щоб відвернути увагу від того, що відбувається, росіяни вже починають закидати інформацію про нібито взяття Нью-Йорка. А в цей час у Криму та в Росії все частіше чують вибухи.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні новини України та світу за 7 серпня. Більш оперативну інформацію ви можете Більш оперативну інформацію можна отримати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Росіяни захопили Сергіївку та просунулись ще біля ряду населених пунктів на Донбасі, — DeepState. Також є і хороші новини зі сходу, ЗСУ відкинули ворога у Нью-Йорку.

22:00 Болгарія дозволила своїм солдатам навчати українських військових у країнах НАТО, — Bulgaria ON AIR.

21:00 В Україні успішно завершилися випробування дронів від 5 литовських виробників. Тепер литовські виробники, які брали участь у випробуваннях, отримають запрошення подати фінальні пропозиції та можуть отримати контракти.

20:00 Володимир Зеленський поговорив із головкомом Олександром Сирським та міністром оборони Рустемом Умєровим. "Говорив сьогодні з головкомом Сирським щодо наших дій, наших кроків. Деталі — згодом. Провів нараду і з міністром оборони Умєровим щодо нашої ракетної програми — практичної реалізації. Це те, в чому ми стаємо сильнішими", — сказав президент у вечірньому зверненні.

19:00 У російському полоні зазнають тортур 95% українських військовополонених — заявила голова місії ООН в Україні. Вона розповіла, що їх жорстоко б’ють металевими прутами, палицями та електрошокерами.

18:00 Президент України підписав Закон України щодо поновлення у колишньому військовому званні під час дії воєнного стану (3859-ІХ). Верховна Рада України прийняла акт 16 липня. Закон передбачає, що військовим, яких раніше позбавили звань через порушення дисципліни, зможуть повернути ці звання, якщо вони добре виконують свої обов'язки та бойові завдання під час війни.

17:00 На Сумщині ОВА оголосила обов'язкову евакуацію з 23 населених пунктів Сумського району. Йдеться про 10-кілометрову прикордонну територію.

16:00 Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський на передовій інспектує готовність підрозділів до виконання бойових завдань на одному із напрямків фронту.

15:00 Якщо батьки відмовлятимуться виїжджати з дітьми з-під обстрілів – на них може чекати кримінальна відповідальність, – заступник МВС Дмитро Павличенко.

14:00 ЄС надав Україні вже €108 млрд допомоги, — президент Єврокомісії Фон дер Ляєн. "Україна переможе у цій війні на виживання. І ЄС буде з Україною та її народом стільки, скільки буде потрібно", — зазначила вона.

13:00 Воїни Центру спецоперацій "А" СБУ підбили російський вертоліт Мі-28 з допомогою FPV-дрону. Як підтверджують поінформовані джерела, вразили його над Курською областю рф.

На відео добре видно, що дрон СБУ влучає прямісінько в задній гвинт ворожої машини.

"СБУ вкотре продемонструвала високий професійний рівень, креативний підхід і новизну рішень, які використовуються для знищення ворога. У нас для росіян ще багато неочікуваних сюрпризів", — зазначило поінформоване джерело в СБУ.

12:00 СБУ та Нацполіція затримали в Одесі 32-річного фітнес-тренера, який був агентом російської воєнної розвідки. За завданням ГРУ РФ він підпалював службові автомобілі Сил оборони у Києві, Дніпрі та Одесі. Агент встиг підпалити мультівен ЗСУ в Києві та планував подібні дії в інших містах. Затриманому загрожує до 8 років ув'язнення за перешкоджання законній діяльності ЗСУ в особливий період.

11:00 У ніч проти 7 серпня українські підрозділи ППО збили в небі над Україною 30 "шахедів". Бойова робота велася у Київській, Хмельницькій, Вінницькій, Миколаївській, Херсонській, Харківській та Черкаській областях, повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

10:00 Генштаб ЗСУ поділився свіжою статистикою втрат російських окупантів на фронті в Україні:

Втрати армії РФ в Україні 07.08.2024
Втрати армії РФ в Україні 07.08.2024

9:00 У ніч на 7 серпня над Хмельницькою областю були збиті чотири "шахеди". Є руйнування резервуарів для зберігання та приміщення цеху в одному із виробничих підприємств регіону. На щастя, без жертв, повідомили в ОВА.

8:00 За минулу добу, 6 серпня, ворог здійснив 564 удари по Запорізькій області. На жаль, внаслідок атаки по Пологівському району одну людину було поранено, а ще двоє — загинули. Дані повідомив очільник ОВА Іван Федоров.

7:00 У російському Воронежі зранку було гучно. Місцеві пабліки стверджували про "збиття БПЛА ВСУ" близько 6:30 (за київським часом). Також у мережі публікують фотографію пошкодженої будівлі, яку начебто зачепило уламками безпілотника.

Вибухи у Воронежі 06.08.2024
Вибухи у Воронежі 06.08.2024

6:00 Ранку! Зібрали для вас новини, котрі ви могли проспати:

  • цієї ночі вибухи чули жителі Сум та Сумської області, а також різних населених пунктів Хмельниччини, Херсонщини, Миколаївщини, Дніпропетровщини та Київщини. Чекаємо деталей від місцевих адміністрацій та Повітряних Сил;
  • аж занадто не виспалися і жителі Курської області РФ — особливо у Курчатові, де розташована Курська АЕС. Місцеві пабліки неодноразово повідомляли про потужні вибухи та розбиті вікна внаслідок вибухової хвилі. Чи є поранені, невідомо;
  • за минулу добу ворог здійснив щонайменше 107 спроб прорвати оборону на різних напрямках фронту. Найбільш інтенсивно ситуація змінюється на Покровському напрямку, де окупанти активно намагаються штурмувати позиції ЗСУ, — Генштаб;
  • ISW: Росія може розширювати співпрацю із Іраном, аби таким чином змусити західні країни відмовитися від подальшої підтримки України та схилити їх до прийняття рішень на користь Москви;
  • Нігер також оголосив про розрив дипломатичних відносин із Україною — через ситуацію із ліквідацією "вагнерівців" повстанцями-туарегами у Малі. В уряді країни заявили про підтримку Києвом "терористичних угрупувань", — Al Arabiya.

5:00 Останні безпілотники, запущені росіянами, все ще кружляють в районі Черкащини. Загалом ударні дрони окупантів сьогодні долетіли аж до Львівської області.

3:00 Дрони перемістилися у бік західних областей, а деякі з них літають між Тернопільською та Хмельницькою областями.

1:00 Російські БПЛА були помічені у Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській, Вінницькій та Харківській областях. На Сумщині повідомляли про вибух, попередньо через удар балістичним озброєнням.

00:00 В Курській області чути вибухи в районі міста Курчатів.

З ситуацією в Україні за 4 серпня ви можете ознайомитись у цьому матеріалі: Війна — день 893: F-16 в Україні та потужний приліт у Луганську

Про новини та події 5 серпня ми розповідали тут: Війна – день 894: важка ситуація на Покровському напрямку, у росіян істерика через F-16

Про те, що відбувалося 3 серпня, читайте у трансляції: Війна — день 895: росіяни посилюють атаки на Часів Яр і обстрілюють Україну ракетами від Кім Чен Ына