Війна — день 895: росіяни посилюють атаки на Часів Яр і обстрілюють Україну ракетами від Кім Чен Ина

Читать на русском
Автор
593
Бої за Україну продовжуються Новина оновлена 06 серпня 2024, 23:48
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Росіяни продовжують активну фазу свого наступу на сході України, де лише минулої доби сталося більше сотні бойових зіткнень. Як і раніше, противник проводить найбільше штурмових дій на напрямку Покровська, але майже така ж ситуація спостерігається і на Торецькому напрямку. Зокрема, складною ситуація залишається поблизу Часового Яру, навколо якого вже починає з’являтися багато непідтверджених чуток. Збільшується і кількість обстрілів із застосуванням балістичного озброєння, оскільки, за попередніми даними, росіяни отримали новий подарунок від союзників із Північної Кореї.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні новини України та світу за 6 серпня. Більш оперативну інформацію ви можете Більш оперативну інформацію можна отримати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Нігер слідом за Малі розриває дипвідносини з Україною, — France Presse.

22:00 У Чехії доброволець Філіп Сіман, котрий воював в Україні, отримав тюремний термін. Його звинуватили у мародерстві.

21:00 Росіяни продовжують просуватися у Нью-Йорку, — Deep State.

20:00 У Харкові після російського удару "Іскандером" кількість постраждалих зросла до 12 людей, є загиблий. Рятувальні роботи досі тривають.

19:00 У ЗСУ з'явиться єдина служба супроводу родин поранених, загиблих і зниклих безвісти. Вона піклуватиметься про родини військових, інформуватиме їх, супроводжуватиме поранених у закладах охорони здоров'я, а також зв'язуватиметься із сім'ями полонених, зниклих безвісти та загиблих.

18:00 На авіабазу "Енгельс-2" прилетіли 8х транспортних літаків Іл-76, — Tracking. Ймовірно РФ накопичує ракети Х-101 для подальших ракетних атак.

17:00 Росіяни, ймовірно, атакували Київ ракетами з КНДР, одна з них розвалилася в повітрі, — Defense Express.

16:00 Кількість постраждалих у Харкові зросла до 8, серед них – 8-місячний хлопчик.

15:00 Київ отримає близько 4,2 млрд євро після того, як Європейська Рада схвалила першу регулярну виплату грантів та кредитів у рамках Фонду ЄС для України. Сьогоднішнє рішення Ради підтвердило, що Україна виконала необхідні умови та реалізувала реформи, передбачені програмою Ukraine Facility для отримання цих коштів.

14:00 Поточні темпи мобілізації військовозобов'язаних влаштовують найвище військове керівництво України, – нардеп Веніславський.

13:00 Кабмін виділяє 500 млн грн на облаштування навчальних полігонів та стрільбищ. Про це повідомив нардеп Гончаренко.

12:00 СБУ затримала на Одещині 26-річного агента ФСБ, який готував підпали будівель ТЦК та релейних шаф "Укрзалізниці". Агент був завербований через антиукраїнські коментарі в Telegram-каналах і отримував інструкції через месенджер. Затриманому загрожує довічне ув'язнення за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану.

11:00 Генштаб ЗСУ поділився свіжою статистикою втрат окупантів на фронті в Україні:

Втрати армії РФ в Україні 06.08.2024
Втрати армії РФ в Україні 06.08.2024

10:30 У Сумах та Харкові пролунала низка вибухів після оголошення повітряної тривоги. За попередніми даними, обласні центри могли атакувати ракетами та КАБами. У Харкові удар припав на центральну частину міста, є пошкодження будівлі лікарні. Дані про потерпілих поки уточнюються.

Харків вибух сьогодні 06.08.2024
Дим після вибуху у Харкові

09:00 У Києві внаслідок падіння уламків ракети під час нічної атаки ворога пошкоджено стоянку для автомобілів в Деснянському районі, повідомив мер міста Віталій Кличко.

"Загоряння внаслідок падіння не було. Постраждалих немає, пошкоджених будівель не виявлено", — додав Кличко.

08:00 22 ворожі цілі ворог випустив по Україні цієї ночі — значну частину із них вдалося знищити. Як повідомляють у Повітряних Силах, армія РФ використовувала таке озброєння, як: балістичні ракети "Іскандер-М"/KN-23, керовані авіаційні ракети, "шахеди".

07:00 Жителям Курщини було не до сну — в ніч на 6 серпня у низці міст області лунали численні вибухи. Місцева влада відзвітувала про кілька збитих безпілотників, а також запевняла, що по цивільній структурі вели вогонь бійці ЗСУ. При цьому, як відомо, українські захисники нищать лише військові цілі, а по мирних не б'ють.

Вибухи в Курській області РФ сьогодні 06.08.2024
Вибухи в Курській області 6 серпня

06:00 Ранку! Зібрали для вас кілька новин, котрі ви могли пропустити:

  • цієї ночі окупанти вкотре тривожили спокій мирних українців. Вибухи чули у низці областей, зокрема у Сумській, Харківській, Миколаївській, Одеській, Хмельницькій, Донецькій та Київській. Чекаємо деталей від місцевих адміністрацій та Повітряних Сил ЗСУ;
  • у Курській області РФ теж було гучно вночі — початково оголошувалася тривога через начебто ракетну загрозу. Зрештою місцева влада відзвітувала про три збиті безпілотники;
  • тим часом в російському Башкортостані теж було гучно — вибух прогримів на військовому заводі у місті Стерітамак. Найімовірніше, це була не атака, а порушення техніки безпеки під час роботи під час нарізання труб. Відомо про загиблих;
  • в тимчасово окупованому Криму росіяни почали базувати військові вертольоти поміж житлових будинків на майданчиках. За даними представництва Президента України в АРК, це робиться для використання цивільного населення півострова в якості живого щита;
  • ЗМІ: представники Міноборони РФ начебто зверталися до американських колег із проханням переконати Україну не проводити нападу на російське керівництво під час святкування Дня військово-морського флоту в РФ 28 липня — ймовірно, під прицілом у Петербурзі міг опинитися сам Путін.

05:00 В Росії стався вибух на важливому оборонному заводі в Башкирії, є загиблі.

3:00 В Одеській та Миколаївській областях триває робота ППО з російських БПЛА, які були направлені на Коблево.

1:00 Російські БПЛА підходять з акваторії Чорного моря у бік Одеси.

00:00 У КМДА не виключали, що в обстрілі Києва та області могли застосовуватися північнокорейські ракети. При цьому наголошується, що руйнувань не було зафіксовано.

Про те, що відбувалося 3 серпня, читайте у трансляції: Війна — день 892: Росія б’є ракетами та дронами, але Україна не відстає

З ситуацією в Україні за 4 серпня ви можете ознайомитись у цьому матеріалі: Війна — день 893: F-16 в Україні та потужний приліт у Луганську

Про новини та події 5 серпня ми розповідали тут: Війна – день 894: важка ситуація на Покровському напрямку, у росіян істерика через F-16