Ворог атакував Київщину: є пошкодження, на місці прильоту величезна вирва (відео) - оновлено

Читать на русском
Автор
1986
На Київщині вночі було гучно Новина оновлена 06 серпня 2024, 10:43
На Київщині вночі було гучно. Фото Колаж "Телеграфу"

Оперативні групи працюють на місцях падіння уламків

У ході нічної атаки по Київській області 6 серпня російські окупанти застосовували ударні дрони та ракети. Вже відомі наслідки обстрілу. На щастя, ніхто не постраждав.

Про це повідомляє начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко. За його словами, у регіоні працювали сили протиповітряної оборони.

"Ворожі цілі були збиті. Попадань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури не допущено. Постраждалих немає. Оперативні групи працюють на місцях падіння уламків збитих ворожих цілей", — сказав Кравченко.

UPD. У Києві під час повітряної атаки уламки ракети пошкодили стоянку для авто у Деснянському районі. Як повідомив мер столиці Віталій Кличко, обійшлося без постраждалих та інших руйнувань.

Станом на 8:00 6 серпня у області було зафіксовано такі пошкодження:

  • у багатоквартирному будинку вибиті вікна на першому та другому поверсі, де розташовані нежитлові приміщення;
  • на двох АЗС вибиті вікна, посічені фасади;
  • у багатоповерховій будівлі з офісними приміщеннями вибито двері, вікна, посічений фасад.
  • вибуховий хвилею пошкоджено будинок лісника.

При цьому пожеж на місцях падіння уламків відсутні. В одному з українських великих пабліків повідомляють, що на Київщині уламки ракети пошкодили дерева та електроопори. На місці утворилася величезна вирва.

У той же час командувач Повітряних сил України Микола Олещук зазначає, що в ніч на 6 серпня ворог вдарив 4 балістичними ракетами "Іскандер-М"/KN-23 по Київщині з Воронезької області РФ, двома керованими авіаційними ракетами Х-59 з повітряного. простору над акваторією Азовського моря та 16-ма ударними БпЛА типу "Shahed" з напрямків: мис Чауда (Крим) та Курськ (РФ).

Усього було збито 4 ракети та 15 ударних безпілотників.

"В результаті протиповітряного бою збиті дві балістичні ракети "Іскандер-М"/KN-23, дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 15 ударних БПЛА у Київській, Херсонській, Миколаївській та Хмельницькій областях", — зазначив Олещук.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що 5 серпня російські загарбники обстріляли Київську область. Внаслідок цього було зафіксовано падіння уламків БпЛА на відкритій місцевості.