Війна — день 839: росіяни "розгойдують" Сумщину і тиснуть у Донецькій області

Читать на русском
Автор
1478
Бої за Україну продовжуються Новина оновлена 11 червня 2024, 23:11
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Російські окупанти продовжують тиснути на Донеччині та в інших місцях, проте частковий дозвіл на застосування західного озброєння по російській території злегка зняв напруженість на Харківському напрямку. Російські диверсанти, своєю чергою, намагаються розгойдувати ситуацію в Сумській області, проте повноцінного вторгнення звідти вони не починали. ЗСУ своєю чергою продовжують методично знищувати важливі військові об’єкти на окупованих територіях, поступово послаблюючи позиції росіян.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні новини України та світу за 11 червня. Більш оперативну інформацію ви можете отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Україна підпише угоди про співробітництво у сфері безпеки з США та Японією найближчим часом, зокрема, або на полях саміту G-7 в Італії, або під час проведення Саміту миру у Швейцарії, або ж у липні на Саміті НАТО у Вашингтоні, повідомив речник президента України Сергій Никифоров.

22:00 Україна знайшла систему супутникового зв'язку, який може стати альтернативою Starlink. Це необхідно для ударів дронами в акваторії Криму, заявив командувач Сил безпілотних систем ЗСУ Вадим Сухаревський.

21:00 Німеччина в рамках спільної ініціативи з Данією, Нідерландами та Норвегією передає Україні додаткові 100 ракет-перехоплювачів для системи протиповітряної оборони Patriot, частину яких вже передали Києву, повідомив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

20:00 Російські окупанти вдень у вівторок, 11 червня, продовжували завдавати ударів по території Дніпропетровської області із застосуванням ракет, дронів-камікадзе та артилерії, повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

19:00 Близько 16.30 російські окупаційні війська вдарили по центральній частині Херсона. Пошкоджені будинки та автомобілі громадян, постраждалих, попередньо, немає.

18:00 Російські загарбники не захопили село Іванівське і не просунулися в глиб міста Часів Яр на Донеччині. Ці населені пункти контролюють Збройні сили України, повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин.

17:00 Італія погодила пакет допомоги €140 млн для України для відновлення інфраструктури, заявив міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні на конференції з відновлення України в Берліні.

Крім того, Італія готова надіслати додатковий пакет із SAMP/T для підтримки української ППО.

16:00 Естонія надасть Україні як військову допомогу пускові установки та ракети зенітних ракетних комплексів (ЗРК) малої дальності "Містраль", повідомила пресслужба міністерства оборони країни.

15:00 Лідери країн-членів НАТО матимуть скоординований підхід до підтримки України після того, як президент Угорщини відмовився від участі у засіданні у Ризі, заявив президент Латвії Едгарс Рінкевичс.

14:00 У ЗСУ спростовують інформацію аналітиків DeepState, що росіяни нібито захопили село Іванівське.

13:00 СБУ затримала доньку ексмера Полтави, яка працювала на "виборчий штаб" партії путіна. Напередодні "єдиного дня голосування" жінка розпорядилася задіяти сотні рекламних стендів та бордів своєї фірми для поширення прокремлівської агітації.

Проживаючи в Києві, колаборантка дистанційно управляла рекламним бізнесом в росії й отримувала від нього мільйонні дивіденди.

12:00 Голова МЗС Італії Антоніо Таяні на конференції з відновлення України у Берліні також заявив, що його країна готує новий пакет допомоги, який включатиме "дещо для протиповітряної оборони", повідомляє "Телеграф" з місця події

11:00 Україна отримає від Німеччини третю систему Patriot, установки IRIS-T, Gepard та боєприпаси

10:00 Спікер оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" підполковник Назар Волошин каже, що російські окупанти не захопили село Іванівське біля Часового Яру на Донеччині

9:00 Генштаб ЗСУ поділився свіжою статистикою втрат ворога. За добу ворог втратив понад 1000 осіб:

Втрати армії РФ в Україні 11.06.2024
Втрати армії РФ в Україні 11.06.2024

8:00 Західні партнери запевнили, що на 2024 рік Україна отримає необхідну фінансову підтримку для свого бюджету. Наразі вже ведуться переговори про отримання траншів у наступному році. Таку заяву зробив міністр фінансів Сергій Марченко на власній сторінці у Facebook.

7:00 У Запорізькій області за минулу добу поранено трьох людей. Як повідомив очільник ОВА Іван Федоров, постраждалих виявлено після чергового удару окупантів по Пологівському району. Поранення отримали дві жінки та один чоловік. Впродовж доби окупанти 548 разів ударили по Запорізькій області. Під ворожим вогнем перебували 10 населених пунктів.

06:30 Ранку! Зібрали для вас новини, котрі ви могли проспати:

  • ніч в Україні минула відносно спокійно, однак деякі області все одно "тривожились". У Харкові повідомляли про вибухи, чекаємо на подробиці від місцевої влади та Повітряних Сил;
  • за останню добу на фронті було зафіксовано 81 бойове зіткнення із ворогом. Найбільш напружена ситуація продовжує бути на Покровському напрямку — 21 раз окупанти намагалися прорвати оборону ЗСУ поблизу Євгенівки, Новоолександрівки, Новопокровського, Яснобродівки, Уманського та Карлівки;
  • ввечері 10 червня президент Володимир Зеленський прибув із офіційним візитом до Німеччини. Там він планує взяти участь у Конференції з відновлення України та провести переговори із федеральним канцлером Олафом Шольцом;
  • у Раді Безпеки ООН підтримали американський план щодо припинення вогню між Ізраїлем та Сектором Газа. Зокрема, план, за який проголосували представники організації, передбачає "повне і всеосяжне припинення вогню", а також звільнення заручників ХАМАСу, повернення останків загиблих заручників та обмін палестинськими ув'язненими.

05:00 Повітряну тривогу оголосили на Сході та Півдні країни через загрозу тактичної авіації російських терористів.

3:00 У мережі з'явилися супутникові знімки з місця удару українських БПЛА по російському винищувачу Су-57.

1:00 У частині українських областей оголосили тривогу через загрозу застосування балістичної зброї зі Сходу. При цьому з'явилися повідомлення, що у Бєлгородській області працює ППО

00:00 Президент України Володимир Зеленський прибув до Німеччини, де проведе переговори з канцлером Олафом Шольцем

З ситуацією в Україні за 8 червня ви можете ознайомитись у цьому матеріалі: Війна – день 836: світ об’єднується навколо України, а росіяни посилюють провокації

А про те, що відбувалося 9 червня, читайте за посиланням: Війна — день 837: росіяни зазнають рекордних втрат, але продовжують прориватися на низці напрямків

Про новини та події 10 червня ми розповідали тут: Війна — день 838: росіяни послабили наступ на Харківщині, але активувалися в інших місцях