У Дніпрі вранці пролунали потужні вибухи: що відомо про атаку (фото, відео, оновлено)

Читать на русском
Автор
6119
Після вибуху піднявся стовп диму Новина оновлена 04 червня 2024, 06:09
Після вибуху піднявся стовп диму. Фото Соцмережі

Поки що невідомо, куди впали ракети російських терористів

Щонайменше три вибухи вранці 4 червня пролунали у Дніпрі після оголошення повітряної тривоги. Попередньо, російські терористи атакували місто балістичними ракетами із тимчасово окупованого Криму.

Про вибухи повідомив власний кореспондент "Телеграфу". А місцеві канали опублікували фото, на яких після одного з вибухів в небо підіймається дим.

Чим саме атакували терористи, точно невідомо. За кілька хвилин до вибухів Повітряні сили повідомили спочатку про загрозу тактичної авіації, а потім – про загрозу балістики з боку російських терористів для східних регіонів. Наразі невідомо, куди саме впали російські ракети. Мінімум одну, за свідченнями місцевих мешканців, могли збити сили ППО.

Дніпро вибухи зараз
Дніпро вибухи зараз
Дніпро вибухи зараз

Нагадаємо, що у ніч на четвер, 30 травня, росіяни атакували Україну балістичними та крилатими ракетами, зокрема запущеними стратегічною авіацією, та дронами-камікадзе типу "Shahed-131/136". Повітряні сили України збили 7 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 32 безпілотники.

Російські терористи в ніч на 1 червня влаштували чергову ракетну атаку на Україну. Приблизно о 02:25 вони випустили ракети Х-101 зі своїх бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95. Силам української ППО вдалося збити більшу частину ворожих ракет та практично всі дрони.