Програв морський бій? У РФ звільнили командувача всім флотом — росЗМІ

Читать на русском
Автор
947
Євменов (ліворуч) та Мойсеєв (праворуч) Новина оновлена 10 березня 2024, 22:55
Євменов (ліворуч) та Мойсеєв (праворуч)

Військові країни-агресора поки що відмовляються коментувати чутки

У Росії, ймовірно, звільнили голову ВМФ Адмірала Євменова, який зазнав в Україні серйозних поразок. Йому вже навіть знайшли наступника.

Про це повідомляють РосЗМІ. За даними джерел "Фонтанки", ВМФ РФ зараз командує адмірал Олександр Моісеєв, який тимчасово виконує обов’язки. Він раніше командував Північним флотом РФ. Очікується, що найближчим часом Моісеєв може позбутися приставки т.в.о.

Зазначається, що Євменов поки що значиться на сайті Міноборони головнокомандувачем, але "в Адміралтействі думка однозначна — до свого кабінету він уже не повернеться". Військові країни-агресора поки що відмовляються коментувати чутки, не підтверджуючи, але й не спростовуючи їх.

Про заміну головкома ВМФ РФ також пишуть і анонімні Telegram-канали. Вони стверджують, що "чутки про таке кадрове рішення ходили вже давно, особливо на тлі недавнього зняття зі своєї посади командувача Чорноморського флоту Соколова".

Наголошується, що причиною таких кадрових рішень у Кремлі є повний параліч керівництва флоту, яке "не в змозі як забезпечити корабельний склад достатнім захистом від нових загроз, так і змінити підходи до тактики застосування".

Варто зазначити, що таке трактування ситуації з ЧФ РФ далеко не безпідставне: Україна справді суттєво прорідила, зокрема за допомогою морських дронів MAGURA, корабельний склад російського флоту в Чорному морі, що дозволило налагодити морську торгівлю та вантажоперевезення.

Також примітно, що після потоплення Україною корабля "Сергій Котов" російський флот уже п'ять днів не виходив із місць базування на бойове чергування, під час якого раніше не раз атакував українські міста крилатими ракетами.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в ніч проти 5 березня в Криму було знищено російський корабель "Сергій Котов". Незабаром у ГУР МО підтвердили інформацію та заявили про свою причетність до цієї успішної операції. Пізніше стало відомо, що внаслідок події загиблих 7, постраждалих — 27. До речі, полагодити цей корабель вже не вдасться.