Війна — день 714: військові РФ лізуть у Авдіївку та влаштували нову масовану атаку

Читать на русском
Автор
1930
Бої за Україну продовжуються
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Напруга на лінії фронту зростає, оскільки з наближенням російських виборів окупанти збільшують кількість атак на різних напрямках, хоча основна частина їх сил все ж таки зосереджена у східній частині України. Зокрема, ускладнюється ситуація в Авдіївці, де окупантам вдалося пробитися до дачного селища біля хімзаводу. Тим часом на тлі нових проблем із виділенням допомоги Україні з боку США, на Заході починає з’являтися все більше прогнозів про те, що Росія розпочне війну проти НАТО.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 7 лютого, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Правоохоронці затримали коригувальник російського удару по Покровському району на Донеччині. Тоді загинуло шестеро людей.

22:00 Міністр оборони України Рустем Умеров у ході зустрічі у середу з високим представником ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозепом Боррелем закликав Європейський Союз прискорити та збільшити постачання боєприпасів Україні для протистояння російській агресії

21:00 Сили оборони України за минулу добу відобразили атаки та штурми російських окупантів на куп'янському, лиманському, бахмутському, авдіївському, мар'їнському, запорізькому та херсонському напрямках на лівому березі Дніпра. Загалом упродовж доби сталося 80 бойових зіткнень, повідомляє Генштаб ЗСУ.

19:00 Наступне засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" відбудеться 14 лютого в Брюсселі.

18:00 Ворог атакував Полтавщину. Звук вибуху чули у Миргородському районі. За попередньою інформацією обійшлося без жертв та руйнувань, повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

17:00 Подальша підтримка України має бути серед ключових пріоритетів Європейського Союзу (ЄС). Розширення блоку зробить "сім'ю" ще сильнішим, заявив президент Румунії Клаус Йоганніс.

16:00 Російські військові дроном вдарили по Марганецькій громаді в Дніпропетровській області.Дрон влучив у авто. Унаслідок цієї атаки постраждали люди: 60-річна жінка та 38-річний чоловік.

15:00 Росія вербує на війну проти України найманців у Сирії. Їм за прискореною процедурою видають російські паспорти, повідомляє ГУР МОУ.

14:00 Створення Сил безпілотних систем дозволить відкрити можливості для повноцінного виробництва дронів та відправлення їх до ЗСУ, а також розробити спеціальні посади для роботи з БПЛА, заявив перший заступник міністра оборони України Олександр Павлюк.

12:00 У Львівській області в одному із сіл Стрийського району знайшли уламки ракети, котра була збита силами ППО, однак не здетонувала. Снаряд впав усього за 400 метрів від житлових будинків.

11:00 Генштаб ЗСУ поділився свіжою статистикою щодо ліквідованих загарбників на фронті:

Втрати армії РФ в Україні 07.02.2024
Втрати армії РФ в Україні 07.02.2024

10:30 Унаслідок удару по Києву є двоє загиблих. Про це повідомив президент Володимир Зеленський, розповідаючи про наслідки масованого ракетного удару 7 лютого.

09:00 Президент України Володимир Зеленський, ймовірно, відправиться до Німеччини із офіційним візитом уже наступного тижня. Про це із посиланням на свої джерела пише німецьке видання Tagesspiegel.

Посол США в Україні Бріджит Брінк відреагувала на масований ракетний обстріл 7 лютого, закликавши надати Україні ще більше допомоги.

"Не можна гаяти часу. Україна потребує нашої безпекової допомоги зараз", — підкреслила дипломатка.

08:00 Вночі російські окупанти атакували Україну "шахедами". Всього ворог застосував 15 безпілотників, із них 12 були знищені силами ППО. Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

07:00 Ворог здійснює масовану ракетну атаку по Україні. Вибухи пролунали у Києві. По повітряним цілям працювала протиповітряна оборона. Також низка вибухів сталася у Харкові. Внаслідок обстрілу є пошкодження нежитлової інфраструктури. Повітряна тривога зараз оголошена по всій країні.

06:00 За даними Генштабу, за останню добу на фронті сталося 92 бойові зіткнення. Найгарячішими напрямками зараз є Авдіївський (29 атак окупантів), Лиманський (21) та Мар'їнський (20).

05:00 Моніторингові канали повідомляють про сім підтверджених російських стратегічних бомбардувальників. Терористи рухаються у бік пускових рубежів.

3:00 Декілька російських стратегічних бомбардувальників прямують до пускових позицій. Якщо запуски відбудуться з району Енгельса, то ракети увійдуть до українського повітряного простору близько 5:30, а якщо з Каспійського моря, то після 7:00.

1:00 Атака дронів триває, а три групи БПЛА були помічені у Кіровоградській, Миколаївській та Херсонській областях. На північному сході є загроза застосування тактичної авіації

00:00 В українському повітряному просторі перебувають дві групи російських БПЛА, обидві рухаються з півдня у бік центральних областей, але не виключено, що вони змінять курс

Що було в Україні 4 лютого — читайте за посиланням: Війна — день 711: у ЗСУ перебої зі снарядами, а росіяни змінюють риторику на "оптимістичнішу"

Інформацію за 5 лютого дивіться за посиланням: Війна — день 712: окупанти люто штурмують Авдіївку та намагаються зайти через Сумщину

Про те, що відбувалося 6 лютого, читайте у матеріалі: Війна — день 713: окупанти штурмують Авдіївку та націлилися на Куп’янськ