Війна — день 711: у ЗСУ перебої зі снарядами, а росіяни змінюють риторику на "оптимістичнішу"

Читать на русском
Автор
4375
Бої за Україну продовжуються
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Ситуація на фронті залишається напруженою, а через постійні затримки з постачанням озброєння в українських захисників почали спостерігатися серйозні перебої зі снарядами. І хоча зараз російська перевага з боєприпасів не відіграє критичної ролі, проте для України в цьому хороших новин мало. При цьому у російських пропагандистів спостерігається зміна риторики на "оптимістичнішу", проте аналітики кажуть, що це відбувається через наближення виборів, а не через реальний поступ.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 4 лютого, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Польща виділила кредит на спільне з Україною виробництво озброєння, заявив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква, але не уточнив, які саме оборонні проєкти реалізовуватимуться в рамках кооперації.

22:00 Українські військові мають успіхи в районі Кліщіївки на Бахмутському напрямку, але ситуація динамічна й може змінюватися.

"Щодо Кліщіївки, ми можемо спостерігати дійсно досить активні дії з нашої сторони. Дійсно, ми маємо успіх у просуванні, звільненні деякої нашої території, відбили з деяких позицій ворога і їх зайняли.

Однак обстановка дійсно дуже динамічна. Це гойдалки – сьогодні ми якісь позиції зайняли, завтра вони. Це тактичний рівень", – сказав пресофіцер 26 артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича Олег Калашніков в ефірі телемарафону.

21:00 Росія зібрала 500 танків, понад 600 бойових машин, сотні гаубиць і сорок тисяч солдатів для атаки на Куп'янськ, — Forbes з посиланням на бійців ЗСУ.

19:00 На Сумщині було знищено російську ДРГ через що трьох диверсантів було поранено або вбито.

18:00 Росіяни відчувають нестачу стволів до артилерії, через що змушені знімати їх з техніки, яка знаходиться на зберіганні.

17:00 Російський ракетний катер "Івановець" був потоплений у Чорному морі шістьма морськими дронами MAGURA V5 українського виробництва, каже Буданов

16:00 Зеленський під час зустрічі з представниками повітряного командування "Схід" обговорив питання застосування та отримання західних систем протиповітряної оборони.

15:00 Президент України Володимир Зеленський приїхав на позиції українських військових у Работино, на Запорожському напрямку 4 лютого. Село було звільнено від окупантів у серпні 2023 року.м

13:00 Ситуація в Авдіївці критична – російські окупанти оминули українські бойові порядки та закріпилися у забудові. Про це каже український журналіст Андрій Цаплієнко.

12:00 У Росії заявили про атаку дронів на Курську область. Губернатор Роман Старовойтов поскаржився, що безпілотник нібито прилетів з України й пошкодив об'єкти зв'язку.

11:00 У Службі безпеки України показали, як військові перетворюють техніку російських окупантів на металобрухт.

10:00 Атака на енергетичну інфраструктуру Кривого Рогу 3 лютого була однією з наймасовіших атак на енергосистему за рік. Про це повідомили в "Укренерго".

09:00 Після знищення ракетного катера "Івановець" російські загарбники сховали ракетоносії з "Калібрами" до пунктів базування. Про це повідомила керівник Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк. За її словами, пильність втрачати не варто, тому що ворогові не важко буде вивести їх назад у море.

08:00 Захисники України відмінусували ще 810 окупантів за добу

00:00 Російський Брянськ зазнав атаки безпілотників, у місті чути вибухи

Що було в Україні 1 лютого — читайте за посиланням: Війна — день 708: 50 млрд євро для України та знищення ракетного катера РФ

Інформацію за 2 лютого дивіться за посиланням: Війна — день 709: Збройні сили відбивають атаки терористів на Сході, Авдіївка тримається

Про те, що відбувалося 3 лютого, читайте у матеріалі: Війна — день 710: Україна отримала досконалі системи ППО та непогано показує себе на фронті