Ампутація руки та шоковий стан: стало відомо, які травми отримали кияни під час обстрілу (відео)

Читать на русском
Автор
1632
Медики працювали у посиленому режимі
Медики працювали у посиленому режимі. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Люди отримали травми різного ступеня тяжкості та були екстрено госпіталізовані

Внаслідок ворожої ракетної атаки, яка накрила Київ у вівторок, 23 січня, загалом постраждало 22 особи. Госпіталізовано було 13 людей, троє з яких – це діти.

Четверо з постраждалих було доставлено до столичної Олександрівської лікарні, розташованої у Печерському районі. Про це повідомляє видання "Вечірній Київ" із посиланням на слова завідувача відділення політравми Євгена Баценка.

Так, до Олександрівської центральної міської клінічної лікарні було доставлено 4 постраждалих, у яких медики діагностували різні травми. До лікарні потрапили дві жінки та двоє чоловіків.

За словами Євгена Боценко, на даний момент, двоє постраждалих перебувають у тяжкому стані і ще двоє пацієнтів — у стані середньої тяжкості.

В одного з молодих чоловіків було ампутовано руку, а пацієнти, які перебувають у стані середньої тяжкості, знаходяться в шоковому стані.

Усім постраждалим медики надають допомогу. Двоє з тих, хто потрапив до лікарні, перебувають в операційних — з ними працюють хірурги.

@vechirniykyiv #новиникиїв #обстріл #обстрілкиєва #ракета #ппо #лікарня #лікарнякиїв #постраждалі #соломянскийрайон #святошинскийрайон #печерськийрайон #війнавукраїні ♬ оригінальний звук - ВечірнійКиїв

Нагадаємо, що у вівторок, 23 січня, по Києву ворог завдав комбінованого удару. Спочатку було запущено крилаті ракети Х-101/Х-555 з району Каспійського моря, а потім була балістика.

"Іскандери" вдарили в той момент, коли крилаті ракети ще були в повітрі. Тактика, застосована росіянами, ймовірно, була в тому, щоб розкрити позиції української ППО крилатими ракетами, а потім вдарити по них балістикою.

Внаслідок атаки виявилися пошкодженими об’єкти цивільної інфраструктури, житлові будинки та авто у Святошинському, Солом’янському та Печерському районах столиці. Крім цього, руйнування зафіксували в Обухівському та Бучанському районах Київської області.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що у Святошинському районі Києва знешкодили бойову частину ракети Х-101, яка не розірвалася і потрапила в житлову п’ятиповерхівку. Після того, як сапери вилчили частину збитої ракети та відвезли її в безпечне місце, всіх людей впустили назад до їхніх квартир.

Крім цього, кореспондент "Телеграфа " Ян Доброносов побував на місці падіння уламків у столиці і показав, як виглядає Київ після обстрілу.