Усе в склі, диму та уламках: рятувальники розповіли про наслідки атаки на Київ (нові фото та відео)

Читать на русском
Автор
2182
Ліквідація наслідку атаки продовжується Новина оновлена 23 січня 2024, 15:19
Ліквідація наслідку атаки продовжується. Фото ГУ ДСНС України в м.Києві

На місцях працювало 154 рятувальники та 33 одиниці спецтехніки

У вівторок, 23 січня, росіяни під час масштабної ракетної атаки завдали комбінованого удару по Києву та передмістю. Внаслідок цього є пошкодження об’єктів цивільної інфраструктури, житлових будинків та авто у Святошинському, Солом’янському та Печерському районах столиці. Крім цього, руйнування зафіксували в Обухівському та Бучанському районах Київської області.

На даний момент відомо про 22 постраждалих, 13 з яких було госпіталізовано. Про це повідомили у прес-службі ДСНС України.

Так, у Святошинському районі столиці уламками пошкоджено багатоповерхівку, поряд з якою сталося загоряння двох автомобілів. З будинку евакуювали 19 людей.

У столиці горіли автомобілі

За іншою адресою сталася пожежа в чотирьох квартирах на загальній площі 30 метрів квадратних із руйнуванням балконів з 1 по 5 поверх. Попередньо тут було виявлено сильно постраждалу жінку, яку передали до рук медиків. Вона перебуває у стані клінічної смерті, і за її життя зараз борються лікарі. Окрім цього, було виведено на свіже повітря 30 людей.

На третій локації виникла пожежа у двоповерховому нежитловому будинку на площі 20 кв.м. Крім цього, тут згоріло одразу п’ять автомобілів.

У Солом’янському районі у багатоквартирному будинку вибуховою хвилею вибило вікна. Крім того, у кількох квартирах сталася пожежа.

Також руйнування зазнала двоповерхова будівля спортивного комплексу "Укрзалізниці" на площі 300 кв.м. Було оспіталізовано 7 постраждалих.

Зруйнована будівля спортивного комплексу "Укрзалізниці"

У Печерському районі внаслідок потрапляння уламків до нежитлової будівлі сталася пожежа. Під час ліквідації наслідків обстрілу було виявлено одного постраждалого.

У Дарницькому районі зафіксовано кілька місць падіння уламків, зокрема на дах 9-поверхового житлового будинку та поблизу дитячого садка. Ніхто з людей не постраждав.

Наслідки атаки на Київ
Наслідки атаки на Київ

Загалом було надано психологічну допомогу понад 30 громадянам. На даний момент відомо про 22 потерпілих. З них 13 госпіталізовано, зокрема троє дітей. Одна жінка перебуває у тяжкому стані у реанімації та за її життя борються медики.

На місцях працювало 154 рятувальники та 33 одиниці техніки.

Рятувальники ліквідують наслідки атаки на столицю
Рятувальники ліквідують наслідки атаки на столицю

Також було чутно вибухи і в передмісті Києва. Відомо, що у Бучанському та Обухівському районах Київської області пошкоджено 3 багатоповерхівки, приватні будинки та господарські будівлі, 10 легкових авто та кафе.

До ліквідації наслідків атаки було залучено 9 одиниць спеціальної техніки та 33 рятувальники.

За попередньою інформацією, травмовано трьох людей — від госпіталізації вони відмовилися.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що у Києві перекрили рух транспорту кількома вулицями через ліквідацію наслідків ракетної атаки. На місцях працюють патрульні поліцейські, які забезпечують охорону та надають допомогу населенню.

Крім цього, кореспондент "Телеграфа " Ян Доброносов побував на місці падіння уламків у столиці і показав, як виглядає Київ після обстрілу.