Війна — день 928: у ЗСУ успіхи в Нью-Йорку, а росіяни сповільнилися під Покровськом

Читать на русском
Автор
872
Бої за Україну продовжуються Новина оновлена 08 вересня 2024, 23:21
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Російське вторгнення в Україну триває, а бойові дії на фронті залишаються, як і раніше, запеклими. Зі 168 бойових зіткнень, які були зафіксовані за попередню добу, 44 відбулися на Покровському напрямку. Хоча він і залишається найбільш гарячим, але ситуація там почала стабілізуватися, а ЗСУ навіть показали успіх трохи на північ, коли відбили у загарбників частину Нью-Йорка. При цьому, за даними глав розвідки Кирила Буданова, переломний момент у війні ще не настав, але вже наближається.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні новини України та світу за 8 вересня. Більш оперативну інформацію можна отримати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Генштаб ЗСУ: Із початку доби відбулося 148 бойових зіткнень, окупанти завдали 60 авіаційних ударів із застосуванням 79 КАБів, 473 удари дронами-камікадзе та здійснили 2768 обстрілів позицій наших військ і населених пунктів із використанням різних типів озброєння. На Покровському напрямку з початку доби в районах населених пунктів Зеленого Поля, Воздвиженки, Новотроїцького, Гродівки, Новогродівки, Селідового, Маринівки та Михайлівки відбито 29 наступальних та штурмових дій ворога. Ще сім боєзіткнень триває. На Курахівському напрямку на цей час доби нараховується 25 бойових зіткнень.

22:00 Під час повітряної тривоги у Павлограді Дніпропетровської області було чутно вибухи.

Після російського удару по Інституту зв’язку в Полтаві в лікарні досі перебувають 220 поранених, деякі з них у дуже важкому стані.

21:00 Зеленський розповів, що під час зустрічі з делегацією Конгресу США в Італії обговорював "певні деталі" плану перемоги для України, який повністю буде представлено президенту США Джо Байдену, а також кандидатам у президенти Дональду Трампу і Камалі Гарріс.

20:00 Зеленський у вечірньому зверненні: "Головне для нас зараз, на початку осені, – максимально зміцнити позиції України, українців, захист наших міст і сіл від російського терору і, звичайно, – більше можливостей нашим воїнам на фронті. Це і Покровськ, Торецьк, Курахівський напрямок та інші точки найбільшого зосередження російських сил".

19:00 Росія завдала удару по Дергачах в Харківській області, постраждав приватний сектор, загинула 76-річна жінка. Щонайменше 10 людей отримали поранення.

Український дрон атакував майданчик для зберігання палива у Волоконовському районі Бєлгородської області, почалася велика пожежа.

Пожежа в Бєлгородській області після атаки українського дрона
Пожежа в Бєлгородській області після атаки українського дрона

18:00 Шольц заявив про необхідність якнайшвидшого встановлення миру в Україні: "Я вважаю, що зараз настав час обговорити, як прийти до миру з цього стану війни, справді швидшими темпами", — сказав він у інтерв’ю ZDF. За його словами, вони з Зеленським погодилися з необхідністю нової мирної конференції за участю Росії.

17:00 Російські військові скинули вибухівку на маршрутку в Херсоні, постраждали шість осіб, чоловіки, 57, 58 та 60 років, а також жінки, 43, 45 та 60 років.

Українські захисники не фіксують переміщення техніки чи особового складу Білорусі вздовж кордону, сили оборони України повністю контролюють ситуацію на кордоні, — речник ДПСУ Андрій Демченко.

Україна швидко захопила більше території всередині РФ, ніж росіяни майже за рік наступу на сході — NYT.

16:00 У Латвії впав російський безпілотник, йде розслідування, — президент Едгар Рінкевичс.

Речник Міністерства закордонних справ Ірану Насер Канаані заперечує передачу Тегераном балістичних ракет Москві: "Іран, виступаючи проти війни, підтримує політичне рішення для вирішення розбіжностей між РФ та Україною, щоб покласти край конфлікту. Іран ніколи не був частиною конфлікту та його продовження".

15:00 З-під завалів готелю в місті Миколаївка на Донеччині дістали тіла двох чоловіків. За даними видання, у готелі були харківські зооволонтери, які приїхали безкоштовно стерилізувати та вакцинувати тварин. Попередньо, війська РФ атакували декількома КАБами.

14:00 Хакери ГУР атакували російські компанії, причетні до виробництва зброї

13:00 Ворог завдав авіаційного удару по населеним пунктам Сумського району, — ОВА. Попередньо, є поранені. На місці працюють всі служби.

12:00 У Полтаві знову зросла кількість жертв через удар РФ 3 вересня. Наразі їх кількість становить 58 осіб. 3 особи померло в лікарні.

11:00 У ніч проти 8 вересня російські війська дронами атакували Одеську область. Пошкоджено цивільну інфраструктуру та готель у Вилковому.

10:00 800 керованих авіаційних бомб, майже 300 "шахедів"та понад 60 ракет різних типів застосувала проти України РФ лише за один тиждень, – Зеленський

09:00 У ніч на 8 вересня 2024 року окупанти завдали удару чотирма керованими авіаційними ракетами Х-59 із Бєлгородської обл. – рф. та 23-ма ударними БпЛА типу "Shahed" (райони пусків: Курськ – рф, Чауда – Крим).

В результаті протиповітряного бою збито одну керовану авіаційну ракету Х-59 та 15 ударних БпЛА типу "Shahed". Крім того, два ворожі безпілотники локаційно втрачені (імовірно упали під впливом засобів РЕБ). Також три ракети Х-59 не досягли бажаних цілей внаслідок активної протидії Сил оборони України.

08:00 Російські окупанти нібито взяли під свій контроль ще один населений пункт на Донеччині. Це село Невельське Покровського району – DeepState.

07:00 Мінус ще 1270 окупантів за минулу добу. У Генштабі оновили дані про втрати ворога.

06:00 В Чорному морі 1 ворожий корабель, який є носієм крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 4 ракет. В Азовському морі ворожі кораблі відсутні.

03:00 Росіяни запускали нові БПЛА з району мису Чауда, проте більшість з них збили. До п'яти безпілотників перебувають біля Вилково, ще один летить у бік Румунії. За даними моніторингу, Румунія підняла у повітря бойову авіацію, щоб збити БПЛА, якщо він залетить у її повітряний простір.

01:00 Близько п'яти безпілотників росіян перебувають в українському небі.

00:00 Росіяни запустили БПЛА у бік Харківської області. Щонайменше чотири були зафіксовані на підльотах до Чугуєва

Про новини та події 5 вересня ми розповідали тут: Війна — день 925: під Покровськом точаться активні бої, а росіяни змінюють тактику обстрілів

Про те, що відбувалося 6 вересня, читайте у трансляції: Війна — день 926: успіхи ЗСУ під Покровськом та атака Росії на Павлоград

З ситуацією в Україні за 7 вересня ви можете ознайомитись у цьому матеріалі: Війна — день 927: потужний пакет допомоги для України та масований удар дронів РФ