Війна — день 882: окупанти знову активувалися на Харківщині та збирають сили на Запоріжжі

Читать на русском
Автор
774
Бої за Україну продовжуються
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Протягом 882-го дня українські війська продовжують вести запеклі бойові дії проти російських загарбників на всій лінії фронту. На поточному етапі війни найактивніші бої відбуваються на Донбасі, проте ворог знову підіймає голову на Харківщині. Крім того, фіксується посилення російських атак на Запорізькому напрямку з використанням малих піхотних груп.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні новини України та світу за 24 липня. Більш оперативну інформацію ви можете отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Бійці 79-ї бригади відбили один із найбільших штурмів РФ на Курахівському напрямку. Загалом з різних напрямків атакували 57 одиниць бронетехніки, 12 мотоциклів і 200 росіян. Російська армія одночасно використала 11 танків, 45 БМП з піхотою та 1 БМПТ "Термінатор".

Втрати росіян:

  • 6 танків;
  • 7 одиниць БМП із піхотою;
  • Згоріли всі 12 мотоциклів.

Втрати в живій силі: 40 убитими, ще 37 пораненими.

22:00 Міністри фінансів країн "Великої сімки" вже сьогодні, 24 липня, порушать питання надання Україні кредиту у розмірі 50 млрд доларів. Для цього планується використати доходи від заморожених російських активів.

21:00 Володимир Зеленський заслухав доповіді:

  • голови Служби зовнішньої розвідки Олега Іващенка про очікування на найближчий час та можливості, якими обов'язково потрібно скористатися Україні.
  • міністра оборони України Рустема Умєрова щодо забезпечення військових завдань цього місяця. За словами Зеленського, у цьому питанні готуються новини.
  • головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського про ситуацію на фронті та захисні дії українських воїнів.

20:00 До трьох зросла кількість загиблих від російського удару по місту Лозова, Харківської області.

19:00 Міністерство оборони Чехії готується запустити повторну ініціативу з постачання Україні артилерійських боєприпасів на наступний рік. Цього разу в ініціативі братимуть участь чеські виробники.

18:00 Кількість постраждалих від удару РФ по Харкову виросла до трьох.

17:00 Росіяни вшосте вдарили по Харкову. Внаслідок обстрілу КАБом горить будинок, постраждала одна людина.

16:00 Чехія до кінця 2024 року поставить Україні приблизно 500 тисяч боєприпасів у рамках своєї ініціативи, — прем'єр-міністр Чехії Петро Фіала.

15:00 Внаслідок останнього удару по Харкову постраждали 6 людей, — Терехов.

14:30 Російські окупанти атакували Харків. Мер Ігор Терехов повідомив, що це був уже п'ятий "приліт" по місту сьогодні й знову по промисловій зоні. Щодо постраждалих та руйнувань йде уточнення.

14:00 Прем'єр-міністр Чехії Петро Фіала заявив, що до кінця 2024 року його країна поставить Україні приблизно 500 тисяч боєприпасів калібру 155 мм у рамках своєї ініціативи. За його словами, паралельно із цим Чехія вже постачає щороку сотні тисяч боєприпасів великих калібрів інших видів.

13:00 Росіяни вдарили по городу Лозова на Харківщині. Як повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, внаслідок ракетного удару постраждали 3 людини, ще щодо 4 — тривають пошукові роботи.

12:00 12:00 Біля села Прогрес (Донецька область), яке, за даними моніторингових спільнот, могли захопити окупанти, можливо складається небезпечна ситуація. Українські блогери б’ють на сполох. Офіційно командування ЗСУ не підтверджувало таку інформацію. Якщо вірити популярній моніторинговій спільноті, її захопили за дві доби, а до цього за неї йшли бої протягом кількох місяців.

06:30 Ранку! Зібрали для вас кілька новин, котрі ви могли проспати:

  • цієї ночі окупанти атакували Україну за допомогою "шахедів" та ракет. Вибухи чули у Херсонській, Одеській, Харківській та Київській областях. Чекаємо подробиць;
  • через повторний, вже ранковий удар по Харківщині у місті, на жаль, є загиблий. Про це повідомив мер Ігор Терехов. Також, за даними ОВА, в області є поранений;
  • ASTRA: під час атаки 22 липня на російський Ахтубінськ було зафіксовано приліт на території місцевої військової частини. Загалом місто начебто атакували три БПЛА, один із яких і вразив в/ч;
  • якщо американці знову оберуть президентом Дональда Трампа, Україну чекають важкі часи. Як пишу журнал TIME, політик може скоротити військову допомогу Києву та підштовхнути українську владу до укладення миру в інтересах Росії;
  • поляки знову активізувалися в обговоренні питання Волинської трагедії, котру вони називають "Волинською різаниною". За словами міністра оборони Польщі Владислава Косиняка-Камиша, без розв'язання цього питання між країнами Польща не підтримає вступ України до Євросоюзу.

05:00 На Київщині працювала протиповітряна оборона по безпілотниках російських терористів.

3:00 Атака дронами продовжується. БПЛА помічено у Черкаській та Кіровоградській областях, а загрозу також оголошено для Ізмаїльського району Одеської області

1:00 Російські БПЛА помічені у районі Кропивницького. В той самий час з'явилися повідомлення про ще один вибух у Мелітополі.

00:00 В окупованому Мелітополі пролунала серія гучних вибухів.

З ситуацією в Україні за 21 липня ви можете ознайомитись у цьому матеріалі: Війна — день 879: Росія використовує нові дрони для атак, а Україна офіційно отримала Patriot

Про новини та події 22 липня ми розповідали тут: Війна — день 880: росіяни просуваються на Донеччині та обстрілюють міста

Про те, що відбувалося 23 липня, читайте за посиланням: Війна — день 881: росіяни встановлюють рекорди втрат на полі бою і слухають вибухи далеко від фронту