Війна — день 880: росіяни просуваються в Донецькій області та обстрілюють міста

Читать на русском
Автор
942
Бої за Україну продовжуються
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Ситуація на полі бою залишається напруженою, а щодня відбувається близько сотні бойових зіткнень. Російські війська повільно просуваються на Покровському напрямку, де, за даними аналітиків, після трьох місяців запеклих боїв було захоплено село Прогрес. У Генштабі ж повідомляють, що українські військові зараз намагаються стабілізувати ситуацію в районі та не допустити подальшого просування окупантів.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні новини України та світу за 21 липня. Більш оперативну інформацію ви можете отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Болгарія знайшла у себе надмірні боєприпаси, які готова передати Україні, заявив в.о. міністра оборони країни Атанаса Запрянова.

22:00 На Покровському напрямку зменшилась кількість ворожих атак, зазначив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин.

"На Покровському напрямку ворог проводить активні штурмові дії, намагається завдавати вогневого впливу і тиснути на наші Сили оборони. Однак, порівнюючи з попередніми тижнями, на цьому тижні ворог значно зменшив свій наступальний потенціал. Останні дні від 20-40 атак відбувається щодоби, порівнюючи з попередніми тижнями – кількість ворожих атак та штурмів була до 50", – сказав він.

21:00 Росія вдарила ракетами по Одесі. Як наслідок, зруйновані адмінбудівля приватного підприємства та складські приміщення. Жертв немає.

20:00 Володимир Зеленський анонсував ще чотири нові безпекові угоди для України.

"Вже найближчим часом ми розпочнемо перемовини й маємо доволі оперативно підготувати документи до підписання. Це для нас і оборонна підтримка, це для нас і фінанси, і гуманітарна взаємодія", — сказав президент.

19:00 Біля кордону Латвії та Росії встановлюють "зуби дракона". Протитанкові укріплення вже підвезли до КПП Бурачки-Терехово, повідомив депутат Європарламенту Ніл Ушаков.

18:00 На Купʼянському напрямку село Піщане не захоплено, бої все ще тривають, сказав співзасновник карти бойових дій "Deepstate" Роман Погорілий. Він також підкреслив, що наші воїни тримають висоти навколо населеного пункту.

Село Піщане на мапі Deep state

17:00 Латвія знову передала Україні понад 500 безпілотників.

16:00 ЄС на шість місяців продовжив санкції проти Росії за агресію проти України. Вони діятимуть до кінця січня 2025 року.

15:00 Внаслідок удару по Морозовську є ймовірність, що на аеродромі було вражено Су-34.

14:00 У рамках чеської ініціативи Україна отримає ще 100 тисяч артилерійських снарядів від західних партнерів. Постачання можуть бути вже протягом найближчих двох місяців.

13:00 Робиться все необхідне, щоби дати більше електрики — Зеленський.

12:00 Наразі в Україні дислоковано понад 30 тисяч співробітників Росгвардії. Про це повідомили у британській розвідці.

11:00 Головком Олександр Сирський зараз працює на найгарячіших ділянках східного фронту. За його словами, жорсткі бої продовжуються у Красногорівці, в районах Прогресу, Залізного, Північного, Часового Яру.

10:00 СБУ затримала інформаторку ФСБ, яка коригувала ракетні удари по Очакову. Для виконання ворожих завдань вона оминала місто та його прилеглі території, де приховано фіксувала локації Сил оборони.

09:00 Генштаб ЗСУ повідомив про свіжі втрати окупантів на різних напрямках фронту:

Втрати армії РФ в Україні 22.07.2024
Втрати армії РФ в Україні 22.07.2024

08:00 На Харківщині вночі росіяни вдарили по двох населених пунктах. У селі Руська Лозова пошкоджено два приватних домоволодіння, у місті Дергачі — заклад освіти. Про постраждалих не повідомлялося. Про інциденти проінформував очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

07:00 У Краснодарському краї РФ під приціл невідомих безпілотників потрапила ще одна нафтобаза — цього разу у місті Туапсе. Як повідомляють російські Telegram-канали, проліт дронів зафіксували близько о пів на четверту за місцевим часом. Жителі Туапсе стверджують, що до цього чули характерний для БПЛА звук. Вибухи ж — щонайменше 5 — пролунали поблизу місцевої нафтобази.

06:00 Ранку! Зібрали для вас кілька новин, котрі ви могли пропустити:

  • ніч на 22 липня в Україні минула відносно спокійно, однак у Харкові та Харківській області кілька разів чули вибухи. Чекаємо інформації від місцевих адміністрацій;
  • неспокійно було і на території РФ — над містом Туапсе в Краснодарському краї цієї ночі фіксувався проліт безпілотників. Після цього також лунали вибухи, ймовірно, під вогонь міг потрапити місцевий НПЗ;
  • за минулу добу на фронті зафіксовано близько 77 бойових зіткнень із ворогом. Найбільш активним напрямком лишається Покровський, також ворог тисне на Харківському та Куп’янському напрямках, — Генштаб ЗСУ;
  • Австрія забрала двох важкохворих дітей-пацієнтів із "Охматдиту" після ракетного удару 8 липня. Про прийняття малечі на лікування повідомив у соцмережах федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер;
  • Володимир Зеленський відреагував на рішення Джо Байдена не брати участь у наступних президентських виборах у США. Він подякував за непохитну підтримку України і прокоментував сам вихід із перегонів: "За останні роки було прийнято багато сильних рішень, які запам'ятаються як сміливі кроки, що їх зробив Президент Байден у відповідь на складні часи. І ми поважаємо його сьогоднішнє важке, але сильне рішення".

05:00 У російському Туапсе пролунали потужні вибухи. Попередньо – до міста завітали українські безпілотники.

03:00 Російські терористи обстріляли балістичними ракетами передмістя Харкова.

01:00 Повітряну тривогу оголосили у Харківській області.

00:00 На Харківщині дали відбій найдовшої тривоги за весь час повномасштабної війни — вона тривала 38 годин та 16 хвилин. Примітно, що за пів години її оголосили знову через активність ворожого розвідувального БПЛА.

Про новини та події 19 липня ми розповідали тут: Війна — день 877: нова потужна угода з Британією та паніка у Ростові

Про те, що відбувалося 20 липня, читайте за посиланням: Війна — день 878: Росія просунулась на фронті та завдала нового масованого удару

З ситуацією в Україні за 21 липня ви можете ознайомитись у цьому матеріалі: Війна — день 879: Росія використовує нові дрони для атак, а Україна офіційно отримала Patriot