Війна - день 879: Росія використовує нові дрони для атак, а Україна офіційно отримала Patriot

Читать на русском
Автор
4218
Настав новий день спротиву російським окупантам Новина оновлена 21 липня 2024, 23:20
Настав новий день спротиву російським окупантам

Розповідаємо оперативно про головне за добу

Російські війська нарощують сили для повторної спроби наступу на Харківщині, яка очікується вже наприкінці літа. Водночас окупанти зберігають активність по лінії фронту у Донецькій області, де намагаються протиснутись у напрямку Часового Яру та Покровська. Значні втрати малоймовірно стануть на заваді загарбникам, адже вже восени можна очікувати нової хвилі мобілізації у Росії. Та нарощують росіяни не тільки кількість особового складу, адже розвиток військової промисловості у них не стоїть на місці. І свідченням цього є атака нового дрона на Київ.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні новини України та світу за 21 липня. Більш оперативну інформацію ви можете отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 У Харкові пролунала серія вибухів.

У складі російських диверсійно-розвідувальних груп, які діють у районі міст Часів Яр і Торецьк Донецької області, почали фіксувати жінок, заявив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин у коментарі Liga.net.

22:00 Президент США Джо Байден повідомив, що виходить із передвиборчих перегонів, але виконуватиме свої зобов’язання до кінця президентського терміну. Байден також закликав прихильників демократів "перемогти Трампа" та заявив, що повністю підтримує кандидатуру віцепрезидентки Камали Харріс.

Під час свого наступу на Україну росіяни дедалі частіше відправляють у бій погано підготовлені нерегулярні військові формування, повідомляє Міноборони Великої Британії.

21:00 Німецький "Петріот" прибув в Україну, — офіційно повідомив Зеленський у вечірньому зверненні: "Зараз уже ми можемо сказати – є посилення нашої ППО. Німецький "Петріот" прибув в Україну. В небі ми зможемо зробити набагато більше. Звичайно, попереду ще багато роботи, і це ще далеко не гарантований захист, але тим не менше – більше сили для України".

20:00 За даними агенції Reuters, план США щодо збільшення на японських заводах виробництва ракет для систем ППО Patriot, які поставляють Україні, має проблеми через дефіцит критично важливого компонента, який виробляє компанія Boeing.

На Сумщині окупанти атакували дроном комбайн під час збирання урожаю, внаслідок чого загинув комбайнер, а його помічник дістав поранення.

19:00 На Покровському напрямку українські захисники знищили російську інженерну систему дистанційного мінування "Земледелие" разом з екіпажем та боєкомплектом, повідомляє оперативно-стратегічне угруповання військ "Хортиця".

18:00 Німецька компанія Heller Tools продавала інструменти компаніям, пов’язаним із таємною мережею контрабанди російської ФСБ, повідомляє The Financial Times.

17:00 З початку повномасштабного вторгнення українські правоохоронці повідомили про підозру у вчиненні воєнних злочинів 612 особам, з яких засуджено 118 воєнних злочинців. Україна виявляє інформаторів, які передають дані про українську інфраструктуру та позиції ЗСУ російській армії. Навідникам російських ракет вже винесли 163 вироки. Загальна кількість відкритих справ щодо них сягає 410.

16:00 Через відключення світла зупинилась подача води через водопровід "Дон — Донбас" в окупований Донецьк, повідомляє Центр національного спротиву.

15:00 Масові публікації повідомлень провокативного характеру були зафіксовані 21 липня у низці відомих українських Телеграм-каналів, хакери зламали сервіс автоматизації публікації постів FleepBot, який розроблений та належить компанії з РФ, і почали робити пости у Телеграм-каналах від імені власників", повідомили в Держспецзв’язку.

14:00 Ми можемо спробувати закінчити гарячу фазу війни до кінця цього року. План її закінчення буде готовий.

13:00 13:00 До району села Глибоке Харківської області окупанти перекидають додаткові штурмові групи. Вони складаються з морпіхів та піхоти.

"У районі населеного пункту Глибоке з метою підготовки до наступальних дій противник перемістив додаткові штурмові групи 155-ї окремої бригади морської піхоти та 18-ї мотострілецької дивізії 11 армійського корпусу. Використовує БПЛА для дистанційного мінування місцевості", — кажуть у ЗСУ.

12:00 Росія щодня випускає по Україні понад сотню керованих авіабомб — Зеленський.

11:00 Росіяни обстріляли Нікопольський район снарядами із флешетами.

Йдеться про артилерійські снаряди, що містять близько семи чи дев'яти тисяч (залежно від калібру) маленьких, гострих стріл, здатних завдавати тяжких поранень і вбивати людей.

10:00 Російські окупанти дроном атакували магазин у селі Івашки Харківської області 20 липня. Постраждали двоє чоловіків – 48 та 33 років, дві жінки – 62 та 44 роки.

09:00 На Київщині уламки дронів впали у двох районах області. Влучань в житлову чи критичну інфраструктуру немає, постраждалих теж.

08:00 Сили ППО збили 35 з 39 "шахедів" цієї ночі. Також завдяки РЕБ було збито з курсу декілька керованих авіаційних ракет противника. Всі вони не досягли цілей.

"У ніч на 21 липня 2024 року противник завдав удару трьома балістичними ракетами "Іскандер-М" із Курської області та Криму, двома керованими авіаційними ракетами Х-59/69 із повітряного простору Курської області – рф. та 39-ма ударними БпЛА типу "Shahed" із трьох напрямків: Курськ, Приморсько-Ахтарськ – рф, Крим"

07:00 Сьогодні зранку російські військові нанесли ракетно-авіаційний удар по об'єктах критичної інфраструктури Шосткинського району.

06:00 ЗСУ збили усі "шахеди" на підступах до Києва.

00:00 У небі над Україною рухаються ворожі ударні дрони. За даними моніторингових чатів, спостерігається близько 30 БПЛА.

Напрямок руху дронів

Із ситуацією в Україні за 18 липня ви можете ознайомитись у цьому матеріалі: Війна — день 876: росіяни готують нові штурмові групи для Вовчанська та тиснуть на Донбасі

Про новини та події 19 липня ми розповідали тут: Війна — день 877: нова потужна угода з Британією та паніка у Ростові

Про те, що відбувалося 20 липня, читайте за посиланням: Війна — день 878: Росія просунулася на фронті та завдала нового масованого удару