Росіяни атакували Київ новим дроном: що відомо про нього (фото)

Читать на русском
Автор
1281
Колаж "Телеграфу" Новина оновлена 20 липня 2024, 22:59

Його вже вивчають спеціалісти

У ніч проти суботи, 20 липня, росіяни могли атакувати столицю новим дроном-камікадзе. Його уламки було зафіксовано після збиття.

Фото дрона публікують у мережі. На ньому видно безпілотник літакового типу невідомої моделі.

Характеристики БПЛА наразі невідомі. Повідомляється, що це не "шахед", проте дуже схожий на нього за швидкістю.

"Летів на висоті 20-30 м, тому його не бачили радари", — пишуть у повідомленнях. Збиті фрагменти вже вивчають фахівці для подальшого розуміння ситуації.

Дрон-камікадзе невідомого типу

Джерела Defense Express отримали додаткові фото цього збитого дрона. Зазначається, що може йтись про БПЛА з розмахом крила у понад 4 метри, оперенням на балках, штовхаючим гвинтом та фюзеляжем квадратного профілю.

За словами видання, дрон може нагадувати російський ZALA 421-20, який має певні схожі риси, однак цей належить до розвідувальних, а тому навряд би летів на такій малій висоті.

Щобільше, безпілотники цього типу малорозповсюджені та навряд ще виробляються, адже просувати цей дрон ZALA почала ще на початку 2010-х років, а зараз він не фігурує навіть у каталозі продукції компанії.

Зазначимо, що 20 липня вибухи були не лише у Києві, а й у Київській, Полтавській, Сумській, Харківській та Чернігівській областях. Окрім БпЛА невстановленого типу в столиці, росіяни вдарили по нашій країні трьома балістичними ракетами наземного базування "Іскандер-М", однією крилатою ракетою "Іскандер-К", 16-ма "шахедами".

Нагадаємо, увечері 19 липня пролунали вибухи у Миколаєві. Ворог ударив ракетою Х-59 у паркан звичайного двору у місті. Загинуло кілька людей, ще понад два десятки поранено.

Один із загиблих внаслідок ракетного удару — 12-річний хлопчик Кирило Дядюшко. Дитина не встигла добігти до під’їзду і прийняла на себе більшу частину удару. Відомо, що хлопець займався народними танцями