Війна — день 852: бої на Донеччині загострюються, а ЗСУ та РФ обмінюються авіаударами

Читати російською
Автор
Новина оновлена 25 червня 2024, 10:34

Оперативно про головне за добу

Окупанти зосередили сили на Донеччині, намагаючись продавити оборону ЗСУ. Найбільша їх кількість зосереджена на Покровському та Курахівському напрямках, де відбувається майже половина всіх добових сутичок. При цьому Сили оборони України отримали нові можливості, що призвело до того, що російські втрати суттєво зросли. Також триває обмін авіаударами, ЗСУ успішно вражають цілі як на окупованих територіях, так і в Росії, а загарбники не припиняють обстрілу Харкова.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні новини України та світу за 24 червня. Більш оперативну інформацію ви можете отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Іспанія доставила другу партію ракет для ЗРК Patriot та іншу військову допомогу в Україну, — ЗМІ.

22:00 21 червня силами та засобами Військово-Морських Сил ЗС України, у взаємодії зі Службою безпеки України, було уражено об'єкти військового полігону 726-го навчального центру ППО ( в/ч 33859, Єйськ ) у Краснодарському краї. Цей заклад займається навчанням та підготовкою військовослужбовців для використання БПЛА різних видів, повідомляють ВМС ЗСУ.

В результаті удару було знищено:

  • "Shahed-136"/"Герань-2" – 20 од.;
  • ударний БПЛА "Ланцет" – 50 од.;
  • розвідувальний БПЛА "ZALA" – 40 од.;
  • розвідувальний БПЛА "SuperCam" — 10 од.

Також є загиблі серед інструкторського складу та технічного персоналу з Єлабуги.

20:00 Влада планує провести примусову евакуацію з міста Торецьк Донецької області. Причиною є те, що російські війська знаходяться дуже близько до міста і воно постійно під обстрілами.

19:00 У будівлі НДІ у "Платан" у Підмосков'ї внаслідок пожежі загинуло вже 9 людей.

18:00 У РФ було уражено понад 30 нафтопереробних заводів — Зеленський під час нагородження воїнів ЦСО "А" СБУ.

17:00 у Підмосков'ї горить важливий оборонний інститут. Пожежу не можуть загасити, у будівлі лунають вибухи.

16:00 Окупанти обстріляли Покровськ: 4 людей загинуло та 34 поранено, — Донецька ОВА

15:00 15:00 Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк сказав, що у Криму немає і не може бути жодних "пляжів", "туристичних зон" та інших фіктивних ознак "мирного життя". Півострів зараз — це також великий військовий табір і склад, із сотнями прямих військових цілей, які окупанти намагаються прикривати цивільними.

"Крим — це безумовно окупована Росією чужа територія, де йдуть бойові дії, йде повномасштабна війна. Та сама війна, яку розв'язала Росія виключно з геноцидною та загарбницькою метою", — підкреслив він.

14:00 З початку доби, 24 червня, на фронті кількість бойових зіткнень зросла до 81. Ворог почав застосовувати авіацію на Харківському напрямку. Завдано ударів по Вовчанську, Графському, Тихому, Терновій, Липцям, Зеленому та Охрімівці. З початку доби відбито шість атак.

13:00 Зеленський офіційно призначив нового керівника Управління державної охорони України — полковника Олексія Морозова

Завдання нового керівника Управління державної охорони України – забезпечити, щоб в управлінні працювали виключно патріотично налаштовані професійні люди, які повʼязують свою долю виключно з Україною. Управління потребує модернізації структури та роботи, щоб забезпечити відповідність вимогам воєнного часу. У нового керівника управління є карт-бланш на зміни. Потрібні нові підходи до роботи з особовим складом – без радянщини", — Зеленський.

12:00 Євросоюз ухвалив новий, уже 14-й пакет санкцій проти РФ. Цей пакет включає обмежувальні заходи щодо ще 116 фізичних та юридичних осіб, відповідальних за дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, а також такі окремі обмеження для деяких галузей промисловості.

11:00 Сьогодні графіки відключень в Україні діють протягом всієї доби. Як повідомили в "Укренерго", Через погодні умови на ранок знеструмлено 97 населених пунктів у Львівській, Полтавській, Сумській областях. З інших причин без енергоживлення 496 населених пунктів. Через бойові дії є нові знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Харківській, Херсонській областях.

10:00 Генштаб ЗСУ оновив інформацію щодо втрат окупантів на фронті в Україні:

Втрати армії РФ в Україні 24.06.2024

В Одесі повідомляють про трьох постраждалих. Через атаку окупантів поранені 19-річний хлопець та 50-річний і 58-річний чоловіки. Вони госпіталізовані. Також з-під завалів рятувальники дістали живого песика.

09:00 Над Одесою здіймається чорний дим — зафіксовано щонайменше один приліт. Вже відомо про постраждалих, їхня кількість уточнюється.

Вибух в Одесі сьогодні

08:00 В Одесі зранку пролунав вибух. Повітряна тривога оголошена в Одеській та низці інших областей через загрозу застосування балістичного озброєння.

Повітряна тривога в Україні 24.06.2024

Ворог міг просунутись у Новоолександрівці, Соколі, біля Новопокровського та Володимирівки, повідомляють аналітики Deep State. ЗСУ здійснюють заходи щодо стабілізації обстановки та недопущення просування росіян вглиб української території.

Карта боїв на Донбасі 24.06.2024

07:00 У Чорному та Азовському морях наразі знаходяться 6 ворожих суден. Як повідомляють у ВМС ЗСУ, загальний залп ракет для обох морів — 16 "Калібрів". Усі вони, до речі, дислокуються на шести кораблях у Азовському морі. У Чорному ж зафіксований лише один корабель-ракетоносій, однак снаряди на ньому відсутні.

06:00 Ранку! Зібрали для вас кілька новин, котрі ви могли проспати:

  • для українців ніч минула відносно спокійно, однак у низці регіонів оголошувалася повітряна тривога через можливість застосування балістики ворогом. Вибухи чули жителі Харківської та Херсонської областей;
  • натомість досить гучно було нині у Криму — окупанти жалілися на ймовірні прильоти в районі Сак, Євпаторії, Вітіно та інших населених пунктів. У вже згаданому Вітіно щось добре горіло (до речі, тут розташований один із радарів армії РФ), на місце атаки були оперативно відправлені "швидкі". Чекаємо офіціних заяв Генштабу;
  • очільник ГУР Кирило Буданов переконаний, що після деокупації Криму не варто чекати від Москви ядерного удару."Я знаю реальні характеристики російської ядерної зброї. Яку користь вона може принести? У нас немає великих концентрацій військ, для яких така ядерна зброя була б доречною", — заявив він;
  • DeepState: ворог має окремі успіхи на Донеччині. Зокрема, зафіксовані просування противника у Новоолександрівці, Соколі, біля Новопокровського та Володимирівки.

05:00 Повітряну тривогу оголошували на Херсонщині та на Харківщині через загрозу з боку російських терористів.

03:00 Повітряну тривогу оголошували на сході та півдні через російських терористів. Також біля Харкова за межами міста було чутно вибухи.

01:00 Підтверджено, що ракети у Криму могли уразити центр космічного зв'язку біля Вітіно та декілька інших об'єктів РФ.

00:00 У різних частинах окупованого Криму сталася серія вибухів.

З ситуацією в Україні за 21 червня ви можете ознайомитись у цьому матеріалі: Війна — день 849: складна ситуація в Донецькій області та затвердження рамки переговорів щодо вступу України до ЄС

Про те, що відбувалося 22 червня, читайте за посиланням: Війна — день 850: РФ завдала нового масштабного удару і намагається прорватися під Покровськом

Про новини та події 23 червня ми розповідали тут: Війна — день 851: росіяни нарощують кількість штурмів та закидають Україну бомбами