Війна — день 851: росіяни нарощують кількість штурмів та закидають Україну бомбами

Читать на русском
Автор
511
Бої за Україну продовжуються Новина оновлена 24 червня 2024, 00:05
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Окупанти продовжують намагатися знайти пролом в обороні ЗСУ та нарощує темпи наступальних та штурмових дій. Найбільша активність бойових дій спостерігається на Покровському напрямі. Водночас у Силах оборони кажуть, що Україна та Росія досягли паритету на полі бою у використанні артилерії та далекобійної зброї, проте загарбники все ще мають перевагу у повітрі, і намагаються її реалізувати до появи в небі України винищувачів F-16.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні новини України та світу за 23 червня. Більш оперативну інформацію ви можете отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 До окупованого Криму вже вдруге за день прилетіло багато ракет. Повідомляється про численні вибухи та пожежі, попередньо удар завдавали американськими ракетами ATACMS.

21:00 Українські військові отримають першу партію боєприпаси у рамках "чеської ініціативи" до кінця червня, — міністерка оборони Чехіі Яна Чернохова

20:00 Росіяни з початку доби вже 96 разів атакували позиції ЗСУ на фронті. Втрати ворога лише на Куп'янському, Лиманському та Покровському напрямках разом сягають понад 450 вбитими та пораненими, повідомляє Генштаб ЗСУ.

18:00 Російські окупанти зробили вже 81 спробу просунутися вперед з початку поточної доби, найбільше — у смугах оборони військових частин на куп'янському та покровському напрямках, повідомляє в оперативній інформації з російського вторгнення станом на 16.00 неділі, опублікованої Генштабом.

17:00 Один загиблий, ще 11 поранених — наслідки ударів КАБ по Харкову, повідомляють у поліції області.

За попередніми даними, ворог обстріляв місто керованими авіабомбами. У частині Харкова немає електрики.

Ворожі бомби влучили у цивільні об'єкти.

"На 17:00 відомо про одного загиблого чоловіка 1951 року народження, ще 11 людей поранено, серед яких двоє неповнолітніх. Усі цивільні.

Внаслідок авіаударів зруйновано та пошкоджено житлові будинки, освітню установу, приватні домоволодіння, автомобілі", — йдеться в повідомленні.

15:00 Окупанти завдали ударів по Харкову вдень 23 червня. Вони використовували керовані авіабомби. Мер міста Ігор Терехов попередив, що місто перебуває під обстрілом КАБів.

14:00 Вдень 23 червня у тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи. Місцеві Telegram-канали повідомили про гучні звуки в районі Севастопольської та Козацької бухт. Через деякий час там помітили дим.

13:00 Південна Корея може надати військову допомогу Україні за однієї умови — якщо РФ передасть високоточну зброю Північній Кореї.

12:00 Росіяни почали використовувати акваторію Азовського моря для ударів ракетами "Калібр" — ВМС ЗСУ.

11:00 Покровський напрямок фронту залишається найактивнішим, там відбувається найбільше боїв. Минулої доби на цьому напрямку ворог втратив понад 300 солдатів — Генштаб ЗСУ.

10:00 На Київщині вночі вдалося збити дві крилаті ракети морського базування "Калібр". Внаслідок падіння уламків частково зруйновано приватні будинки та інші споруди. Відомо про двох постраждалих. Рятувальники ліквідують наслідки ворожого обстрілу.

9:00 Літаки Повітряних сил ЗСУ завдали удару по Бєлгородській області РФ. Було уражено пункт управління мотострілецького полку ворога, який розміщувався в населеному пункті Нехотіївка. Ймовірно, наші воїни вже не вперше атакують Бєлгородську область із повітря, але в офіційних повідомленнях така ціль з'явилася вперше.

08:00 Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.06.24 склали більше тисячі окупантів і десятки одиниць техніки.

07:00 Станом на 06:00 23.06.2024 В Чорному морі 2 ворожі кораблі, 1 з яких є носієм крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 4 ракет. В Азовському морі 8 ворожих кораблів, 3 з яких є носіями крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 20 ракет. В Середземному морі ворожі кораблі відсутні.

06:00 ВМС ЗСУ підтвердили знищення складу "Шахедів" та супутньої інфраструктури в Краснодарському краї Росії.

00:00 У МВС повідомили, що кількість постраждалих від авіаудару росіян по Харкову збільшилася до 56.

Про новини та події 20 червня ми розповідали тут: Війна — день 848: росіяни намагаються прорватися на нових напрямках та обстрілюють Україну ракетами

З ситуацією в Україні за 21 червня ви можете ознайомитись у цьому матеріалі: Війна — день 849: складна ситуація в Донецькій області та затвердження рамки переговорів щодо вступу України до ЄС

Про те, що відбувалося 22 червня, читайте за посиланням: Війна — день 850: РФ завдала нового масштабного удару і намагається прорватися під Покровськом