Російські Ту-95МС випустили ракети: була загроза атаки для всієї України (оновлено)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 14 червня 2024, 06:25

Підльот ракет до повітряного простору України очікується приблизно через годину після пуску

Російські окупанти запустили по Україні крилаті ракети Х-101 з борту стратегічних бомбардувальників Ту-95. Пуски відбувалися з району Енгельса, у повітрі було до п'яти літаків терористів.

Про це повідомили моніторинг та Повітряні сили. Зазначається, що літаки Ту-22М3 не наважилися атакувати – вони виконали фейкові пускові маневри біля тимчасово окупованого Севастополя, після чого втекли до району Новоросійська.

04:45 Відбій повітряних тривог в усіх областях України.

04:20 Ракети біля Старокостянтинова знищено. Дорозвідка по ракетах.

04:10 Залишки ракет розділилися на три групи, дві летять назад у Хмельницьку область, ще одна – на Рівненщину. На Старокостянтинів моніторинг фіксує пересування чотирьох ракет Х-101.

04:00 Протиповітряна оборона знищила ракети в районі Старокостянтинова. Ракети, які ще залишилися, летять курсом на захід вздовж Тернопільщині. Польща вчергове підняла свої F-16 – незрозуміло, заради чого, оскільки в російських ракетах немає зерна.

03:50 Вибухи у районі Старокостянтинова. Попередньо, робота протиповітряної оборони по крилатих ракетах російських терористів.

03:40 Крилаті ракети помічені у Вінницький та Житомирській областях. Рухаються курсом у бік Хмельниччини. Тим часом російський аеродром "Морозовськ" отримує "подарунки" у вигляді невідомих безпілотників.

03:25 Моніторинг повідомляє про можливу загрозу для західних регіонів та Київщини. Кількість ракет оцінюється у приблизно 10 одиниць.

03:20 Декілька груп крилатих ракет летять у бік Київської області. Можливо, транзитом в інші регіони.

03:10 Перші групи ракет зафіксовані у Чернігівській та Сумській областях.

02:50 Зафіксовано входження бортів Ту-95МС в район Каспію, можлива ще одна хвиля ракетних пусків. Перші пуски були з Саратовської області.

(оновлюється)

У ніч на 12 червня російські окупанти здійснили чергову атаку по Україні, де головними цілями стали Київ та Васильків, що знаходиться в області. Примітно, що в цьому містечку розташований військовий аеродром. Проте його було знищено ще у 2022 році.

У ніч на суботу, 1 червня, росіяни вдарили по Україні ракетами та "шахедами", постраждали енергетичні об’єкти. Вибухи лунали у багатьох областях, чули їх і в Мукачеві на Закарпатті, також під ударом був Стрий Львівської області. Ракети підлетіли дуже близько до кордону з Польщею, Словаччиною та Угорщиною.

Під час нічного обстрілу України 1 червня силам української ППО вдалося збити більшу частину ворожих ракет та практично всі дрони. Усього було випущено 53 ракети різних типів та 47 ударних БПЛА, 81 повітряну ціль було збито.