Війна — день 774: росіяни штурмують на Авдіївському напрямку і намагаються прорватися в Часів Яр

Читать на русском
Автор
2307
Бої за Україну продовжуються Новина оновлена 07 квітня 2024, 23:02
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Російські окупанти не зменшують темпів наступу і намагаються продавити позиції ЗСУ на напрямі Авдіївки, але також почали все частіше робити атаки з метою захопити місто Часів Яр (Бахмутський напрямок). В обох випадках окупанти зазнають величезних втрат і не демонструють суттєвого просування. При цьому російська пропаганда роздмухує інформаційну кампанію нібито про можливий початок наступу на Харків, проте в Україні кажуть, що це лише спосіб посіяти паніку.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 7 квітня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 У Головному управлінні розвідки (ГУР) Міністерства оборони України заявили, що Україна не причетна до жодних збройних провокацій на Запорізькій атомній електростанції в окупованому РФ м.Енергодар Запорізької області, а імітаційні удари РФ по території станції є постійною практикою окупантів.

22:00 Влада Кривого Рогу повідомила про вибух. "По вибуху, що чули. Без деталей, але все нормально", — написав начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

21:00 Президент України Володимир Зеленський заявив, що західні системи протиповітряної оборони "Петріот" мають перебувати саме в Україні, щоб згодом не довелося їх застосовувати по всьому східному флангу НАТО.

20:00 Сили оборони України за минулу добу відбили атаки та штурми російських окупантів на лиманському, бахмутському, авдіївському, новопавлівському, оріхівському та херсонському напрямках, при цьому на куп'янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів, повідомляє Генштаб ЗСУ.

19:00 Російські окупанти розстріляли українських військовополонених у Кринках на лівому березі Херсонської області. Відео з черговим російським злочином з'явилося у мережі.

18:00 Безпілотний літальний апарат вибухнув у неділю на території Запорізької атомної електростанції в окупованому місті Енергодар, повідомляє МАГАТЕ у соцмережі Х.

17:00 Сили протиповітряної оборони збили над морем біля Одеси кілька розвідувальних ворожих дронів, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

16:00 Південна Корея виділяє Україні $2,3 млрд середньо і довгострокової підтримки, а також $12 млн на реабілітацію поранених військових, — міністр закордонних справ Чо Тхе Юль

15:00 Наступальні дії росіян на фронті в Україні дещо зменшилися. Причиною цього могли бути втрати армії РФ та так звані вибори Володимира Путіна.

Про це повідомляє Міністерство оборони Британії у Twitter (X).

14:00 Харків знов під ударами, повідомляє ОВА.

Сьогодні місто обстрілюється практично безперервно.

13:00 В Індустріальному районі Харкова зафіксували удари рф по промисловій зоні, сказав міський голова Ігор Терехов.

Двоє людей зазнали поранень. Попередньо, російські війська завдали удару ракетами С-300.

12:00 Харків під обстрілом. Влада повідомляє про два вибухи.

11:00 Росіяни вдарили "Градами" по прифронтовому Гуляйполю у Запорізькій області – загинуло три людини.

10:00 Станом на ранок 7 квітня в акваторії Чорного та Азовського морів відсутні російські військові кораблі

09:00 Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 07.04.24 орієнтовно склали

08:00 Російські окупанти цієї ночі запускали для ударів по Україні дрони-камікадзе типу "Шахед", проте усі вони були збиті силами та засобами протиповітряної оборони ЗСУ.

У військовому командуванні у ранковому звіті 7 квітня уточнили, що загалом противник застосував для повітряної атаки 17 ударних безпілотників.

05:00 Російські терористи розгорнули справжню кампанію з хімічних атак на позиції ЗСУ. В кращому випадку вони закидують позиції сльозогінним газом – в гіршому це буває хлор або хлорпікрин.

03:00 Без повітряних тривог станом на зараз. У Харкові через атаку дронів горів приватний будинок.

01:00 Вибухи у Харкові та Дніпрі. Ймовірно, це йде бойова робота ППО по ударним безпілотникам російських терористів.

00:00 В окупованому Донецьку пролунало кілька вибухів.

Про те, що відбувалося 4 квітня, читайте у матеріалі: Війна — день 771: окупанти тиснуть під Бахмутом і завдали масованого удару по Харкову

Із ситуацією в Україні за 5 квітня можна ознайомитися у матеріалі: Війна — день 772: окупанти рвуться до Годинника Яру, тероризують Харків та Запоріжжя

Інформацію за 6 квітня дивіться за посиланням: Війна — день 773: почалися бої біля Часового Яру, Україна завдає ударів по тилах Росії